Οι συμβουλές του Jamie Oliver για να μαγειρεύεις τέλεια κάθε φαγητό
O σεφ, ξέρει.
Όταν η συζήτηση έρχεται στην μαγειρική, θα εμπιστευόμαστε πάντοτε τύπους σαν τον Jamie Oliver. Ο δημοφιλής σεφ σου αποκαλύπτει όλα εκείνα τα tips αλλά και τα λάθη που κάνεις με δημοφιλή φαγητά. Από μια τέλεια μπριζόλα και μια λαχταριστή μακαρονάδα έως πατάτες τηγανητές, ορίστε τι πρέπει να έχεις υπόψιν για να απογειωθείς στην κουζίνα.
Μπριζόλα

Ποτέ, μα ποτέ, δεν την μαγειρεύεις απευθείας από το ψυγείο. Πάντα θα την βγάζεις για τουλάχιστον μία ώρα πριν, διαφορετικά θα γίνει σφιχτή και σκληρή. Επίσης, δεν χρειάζεται να φοβάσαι το κόκκινο χρώμα. Το medium rare μπορεί να αναδείξει τη γεύση, τα αρώματα και την τέλεια υφή ενός καλου κρέατος. Φρόντισε μόνο η φωτιά να είναι δυνατή και να γυρίζεις τη μπριζόλα ανά 30''. Ένα μυστικό είναι να την αφήσεις να αναπαυθεί για λίγα λεπτά μετά το ψήσιμο ώστε τα υγρά που έχουν μείνει μέσα της να επανασυνδεθούν με τους ιστούς και να μην φύγουν, ως ζουμί, στο πιάτο σου.
Ψάρι

Το βασικότερο εδώ είναι να γνωρίζεις πως προμηθεύεσαι τα ψάρια από έναν αξιόπιστο ιχθυοπώλη και ότι αυτά είναι φρέσκα. Κατά την άποψη του Jamie Oliver, το ιδανικό είναι να τα μαγειρεύεις μαζί με κάποια σάλτσα. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις είναι να μαγειρέψεις ένα ψάρι περισσότερο από όσο χρειάζεται.
Τηγανητές πατάτες

Θερμοκρασία στους 140°C, ηλιέλαιο και θαλασσινό αλάτι. Αυτά είναι οι τρεις βασικές αρχές του Βρετανού σεφ για τις ιδανικές τηγανητές πατάτες. Όπως και ένα μεγάλο τηγάνη, στο οποίο το ηλιέλαιο δεν θα ξεπερνά το ύψος της μέσης του. Αν κάτι μπορείς να κάνεις λάθος, αυτό είναι να μην τις τηγανίσεις όσο πρέπει. Πειραματίσου με τους χρόνους μέχρι να βρεις το σωστό timing, ώστε να είναι χρυσές και τραγανές από την εξωτερική πλευρά και απολαυστικά μαλακές στη μέσα πλευρά.
Burger

Ο κιμάς είναι τα Α και το Ω σε ένα burger. Η σπάλα και το καπάκι διασφαλίζουν τη σωστή αναλογία λίπους - κρέατος και ασφαλώς γεύσης. Δεν χρειάζονται πολλά ακόμη: Φτιάξε το μπιφτέκι σου, βάλε μόνο αλάτι και ψήσε το. Απέφυγε τα έτοιμα μπιφτέκια και πάρε λοιπόν κιμά για να τα διαμορφώσεις ο ίδιος, από έναν χασάπη που γνωρίζεις και εμπιστεύεσαι απόλυτα.
Ζυμαρικά

Ένα από τα πιο εύκολα πράγματα που μπορεί κάποιος να μαγειρέψει σπίτι του είναι τα ζυμαρικά. Αρκεί να ακολουθηθούν κάποιοι σημαντικοί αλλά πολύ απλοί κανόνες: Βράσε τα σε μεγάλη ποσότητα νερού, αλάτισε γενναία, ανακάτευε συχνά με ξύλινη κουτάλα και βεβαίως δοκίμαζέ τα. Τέλος, μην βιαστείς να πετάξεις το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν. Αντιθέτως, κράτα το και χρησιμοποίησέ το για τη σάλτσα της μακαρονάδας σου ή για οποιαδήποτε άλλη που έχει "στεγνώσει".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα