Τόσο καιρό ψήνουμε 'λάθος' τις κατεψυγμένες πίτσες

Κι εμείς, μόλις τώρα το μάθαμε.

Αν είσαι από εκείνους που πάντα έχουν μία  πίτσα στην κατάψυξη για ώρα ανάγκης, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσένα. Ήξερες εσύ ότι υπάρχει κόλπο για να ψήσεις σωστά κατεψυγμένη πίτσα

Κι όμως ναι, υπάρχει. Το μαγείρεμα της πίτσας είναι τέχνη, ακόμη και αυτής δηλαδή που βγαίνει από την κατάψυξη.

Κόβοντας την πίτσα όσο είναι κατεψυγμένη, μπορείς να την διατηρήσεις πραγματικά, χωρίς να χρειάζεται να την βγάλεις από το ψυγείο όταν γίνει λαστιχένια. Και έτσι, δε θα περισσεύει πια, απλά θα αποφασίζεις πόσο θέλεις με βάση την όρεξή σου καθημερινά.

Μάλιστα, κόβοντάς την σε μικρότερες μερίδες εξοικονομείς χώρο, κάτι που σημαίνει ότι μπορείς να στοιβάζεις και να αποθηκεύεις τα κομμάτια σε μια πιο λογική ομαδοποίηση.

Επίσης, οι μικρές μερίδες είναι πολύ πιο εύκολο να ξαναζεσταθούν. Είτε απλά κόβεις την πίτσα στη μέση είτε τη χωρίζεις σε 20 μπουκιές, τα κομμάτια αυτά θα ζεσταθούν πιο γρήγορα. Και φυσικά, μπορείς πάντα να την κόβεις στο σχήμα που προτιμάς. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα