Αν είσαι από εκείνους που πάντα έχουν μία πίτσα στην κατάψυξη για ώρα ανάγκης, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσένα. Ήξερες εσύ ότι υπάρχει κόλπο για να ψήσεις σωστά κατεψυγμένη πίτσα;
Κι όμως ναι, υπάρχει. Το μαγείρεμα της πίτσας είναι τέχνη, ακόμη και αυτής δηλαδή που βγαίνει από την κατάψυξη.
Κόβοντας την πίτσα όσο είναι κατεψυγμένη, μπορείς να την διατηρήσεις πραγματικά, χωρίς να χρειάζεται να την βγάλεις από το ψυγείο όταν γίνει λαστιχένια. Και έτσι, δε θα περισσεύει πια, απλά θα αποφασίζεις πόσο θέλεις με βάση την όρεξή σου καθημερινά.
Μάλιστα, κόβοντάς την σε μικρότερες μερίδες εξοικονομείς χώρο, κάτι που σημαίνει ότι μπορείς να στοιβάζεις και να αποθηκεύεις τα κομμάτια σε μια πιο λογική ομαδοποίηση.
Επίσης, οι μικρές μερίδες είναι πολύ πιο εύκολο να ξαναζεσταθούν. Είτε απλά κόβεις την πίτσα στη μέση είτε τη χωρίζεις σε 20 μπουκιές, τα κομμάτια αυτά θα ζεσταθούν πιο γρήγορα. Και φυσικά, μπορείς πάντα να την κόβεις στο σχήμα που προτιμάς.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.