Εδώ είναι το κόλπο για να φτιάξεις το καλύτερο τηγανητό κοτόπουλο, που έχεις φάει στη ζωή σου. Αυτό που συνήθως δεν ενδείκνυται στις παραδοσιακές συνταγές είναι στην πραγματικότητα αυτό που πρέπει να κάνεις για να φτιάξεις εξαιρετικό τηγανητό κοτόπουλο, σαν των KFC.

Στη συνέχεια, μπορείς να καλέσεις τους φίλους σου για δείπνο, χαρίζοντάς τους μια βραδιά που θα τους μείνει αξέχαστη.

Τραγανό, όπως των KFC

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι επαγγελματίες σεφ συνιστούν ανεπιφύλακτα την αφαίρεση της υγρασίας πριν από το πανάρισμα για να αποφύγεις τη δημιουργία σβόλων. Αυτό συμβαίνει επειδή η περίσσεια της μαρινάδας θα πέσει από το κοτόπουλο και θα μπει στο αλεύρι, σχηματίζοντας φρυγανισμένα κομμάτια, χωρίς κομμάτι κοτόπουλο μέσα. Κι όμως, ορίστε, αυτές είναι στην πραγματικότητα οι τραγανές νιφάδες που τόσο αγαπάς στο κοτόπουλο που παίρνεις από τα KFC.

Στη συνέχεια, τηγάνισε σε θερμοκρασία 180 °C μέχρι τα κομμάτια σου να ροδίσουν. Αφαίρεσε προσεκτικά το φρεσκοτηγανισμένο φαγητό από το λάδι (πρόσεξε μην ξεκολλήσεις κάποια από τις όμορφες νιφάδες σου) και άφησέ το να κρυώσει σε μια σχάρα. Σέρβιρε με την αγαπημένη σου σάλτσα ντιπ.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.