Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, ζήτα τεκίλα και αλάτι αναφέρει μια αμφιλεγόμενη λαϊκή ρήση αλλά τα πράγματα μπορούν να έχουν περισσότερες και πιο χρήσιμες αναγνώσεις. Και όχι, δεν αναφερόμαστε μόνο σε ένα ποτήρι παγωμένης λεμονάδας που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως ευεργετική τις ημέρες του καύσωνα, αλλά σε κάποιες χρήσεις του καλλιεργημένου υβριδίου, που προέρχεται από άγριες ποικιλίες όπως το κίτρο και το μανταρίνι. Όπως οι παρακάτω.
Προστατεύει το ψάρι
Το τελευταίο βήμα πριν ασχοληθείς ενδελεχώς με ένα καλομαγειρεμένο ψάρι είναι να το ποτίσεις με μερικές σταγόνες λεμονιού. Πέρα από αυτό ωστόσο, το λεμόνι μπορεί να χρησιμεύσει και στο ψήσιμο. Απλώνεις μερικές φέτες λεμονιού τη μία πλάι στην άλλη και τοποθετείς επάνω τους το ψάρι πριν το ψήσεις. Αυτό θα βοηθήσει στο να μην κολλήσει στη σχάρα κατά το ψήσιμο
Κρατά φρέσκα τα φρούτα και τα λαχανικά
Ήξερες ότι ένα κομμένο στη μέση λεμόνι κοντά σε αβοκάντο, μήλο ή μπανάνες μπορεί να αποτρέψει την γρήγορη ωρίμανση των φρούτων; Ειδικά από τη στιγμή που αυτά έχουν κοπεί και πρέπει να χρησιμοποιηθούν ξανά αργότερα.
Κάν' το μπαχαρικό
Με λεμόνι μπορείς να δημιουργήσεις και ένα σπιτικό καρύκευμα το οποίο μπορεί να χρησιμεύσει στο φαγητό, δίνοντας γεύση και χαρακτήρα. Αρκεί να τοποθετήσεις ξύσμα λεμονιού στον φούρνο, μαζί με θαλασσινό λεμόνι και λίγες σταγόνες lime και να το ψήσεις στους 200 βαθμούς για περίπου 2 ώρες. Το αποθηκεύεις σε αεροστεγές βάζο και το "χιονίζεις" όποτε θέλεις στα αγαπημένα σου φαγητά.
Από: Esquire US