Ένα λεμόνι είναι το μόνο που χρειάζεσαι για να αναβαθμίσεις τη σχάρα σου
Το καλύτερο αντικολλητικό όλων των εποχών.
Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, ζήτα τεκίλα και αλάτι αναφέρει μια αμφιλεγόμενη λαϊκή ρήση αλλά τα πράγματα μπορούν να έχουν περισσότερες και πιο χρήσιμες αναγνώσεις. Και όχι, δεν αναφερόμαστε μόνο σε ένα ποτήρι παγωμένης λεμονάδας που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως ευεργετική τις ημέρες του καύσωνα, αλλά σε κάποιες χρήσεις του καλλιεργημένου υβριδίου, που προέρχεται από άγριες ποικιλίες όπως το κίτρο και το μανταρίνι. Όπως οι παρακάτω.
Προστατεύει το ψάρι
Το τελευταίο βήμα πριν ασχοληθείς ενδελεχώς με ένα καλομαγειρεμένο ψάρι είναι να το ποτίσεις με μερικές σταγόνες λεμονιού. Πέρα από αυτό ωστόσο, το λεμόνι μπορεί να χρησιμεύσει και στο ψήσιμο. Απλώνεις μερικές φέτες λεμονιού τη μία πλάι στην άλλη και τοποθετείς επάνω τους το ψάρι πριν το ψήσεις. Αυτό θα βοηθήσει στο να μην κολλήσει στη σχάρα κατά το ψήσιμο
Κρατά φρέσκα τα φρούτα και τα λαχανικά
Ήξερες ότι ένα κομμένο στη μέση λεμόνι κοντά σε αβοκάντο, μήλο ή μπανάνες μπορεί να αποτρέψει την γρήγορη ωρίμανση των φρούτων; Ειδικά από τη στιγμή που αυτά έχουν κοπεί και πρέπει να χρησιμοποιηθούν ξανά αργότερα.
Κάν' το μπαχαρικό
Με λεμόνι μπορείς να δημιουργήσεις και ένα σπιτικό καρύκευμα το οποίο μπορεί να χρησιμεύσει στο φαγητό, δίνοντας γεύση και χαρακτήρα. Αρκεί να τοποθετήσεις ξύσμα λεμονιού στον φούρνο, μαζί με θαλασσινό λεμόνι και λίγες σταγόνες lime και να το ψήσεις στους 200 βαθμούς για περίπου 2 ώρες. Το αποθηκεύεις σε αεροστεγές βάζο και το "χιονίζεις" όποτε θέλεις στα αγαπημένα σου φαγητά.
Από: Esquire US
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Το Pomo d’ Oro εντυπωσίασε την Αθηναϊκή Ριβιέρα με την πρωτότυπα κερκυραϊκή κουζίνα του
Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.
Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα
Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.
Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026
Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.
Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.