Η Ελλάδα έχει την καλύτερη Κουζίνα στον κόσμο για το 2025

Η ελληνική κουζίνα αναδείχθηκε η καλύτερη στον κόσμο για το 2025, σύμφωνα με το Taste Atlas. Πλούσια προϊόντα, παραδοσιακές συνταγές και θρυλικά εστιατόρια διακρίνονται διεθνώς.

Με βάση 477.287 αξιολογήσεις για 15.478 φαγητά, η Ελλάδα κατέκτησε την κορυφή της λίστας του Taste Atlas για την καλύτερη κουζίνα 2024-2025.

Με έμφαση στα αγνά προϊόντα και την πλούσια γαστρονομική παράδοση, το ελληνικό τραπέζι γίνεται σημείο αναφοράς για τη διεθνή κουζίνα.

Μοναδικές γεύσεις

Το Taste Atlas, γνωστό ως ο "παγκόσμιος χάρτης των γεύσεων", έδωσε στην Ελλάδα την πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω γίγαντες όπως η Ιταλία και η Γαλλία. Η επιτυχία της ελληνικής κουζίνας οφείλεται κυρίως στην εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών της. Από τα φιστίκια Αιγίνης μέχρι τα φημισμένα πορτοκάλια Μάλεμε και το αγνό ελαιόλαδο, η ελληνική παραγωγή εγγυάται μοναδικές γεύσεις.

Το Taste Atlas ξεχώρισε επίσης κάποια από τα κορυφαία προϊόντα και πιάτα της Ελλάδας, όπως η φάβα Σαντορίνης και η μπουγάτσα Σερρών. Η μπουγάτσα, μάλιστα, βρέθηκε στη 10η θέση των καλύτερων πρωινών του κόσμου. Άλλη μια σημαντική διάκριση ήταν για τα τρίγωνα Πανοράματος Θεσσαλονίκης, που πέρυσι αναδείχθηκαν το δεύτερο καλύτερο γλυκό διεθνώς. Επίσης, το σαγανάκι κατέκτησε την πρωτιά ως το κορυφαίο πιάτο με βάση το τυρί.

Πέρα από τα προϊόντα, η ελληνική γαστρονομία αναδεικνύεται και από τα παραδοσιακά εστιατόρια της χώρας. Το θρυλικό Antikristo στα Χανιά, το Pesketi στο Ηράκλειο και η Ταβέρνα του Νίνου στην Κέρκυρα είναι μερικά από τα μέρη που αξίζει να επισκεφθεί κανείς.

Η κατάταξη ολοκληρώνεται με τις κουζίνες της Ιταλίας στη δεύτερη θέση και του Μεξικού και της Ισπανίας στην τρίτη και τέταρτη. Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται ακόμη οι κουζίνες της Πορτογαλίας, της Τουρκίας, της Ινδονησίας, της Γαλλίας, της Κίνας και της Ιαπωνίας.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα