Κάτι έχουν πάθει όλοι με τα κρεμμύδια στο TikTok

Το TikTok έχει πάθει εμμονή με ένα νέο food trend που δεν περιλαμβάνει αβοκάντο ή πολύχρωμα γλυκά, αλλά… κρεμμύδια. Διαβάστε τι είναι το "onion boil" που έχει έντονο ελληνικό στοιχείο.

Το TikTok δεν παύει ποτέ να μας εκπλήσσει με τα γαστρονομικά trends του. Αυτή τη φορά, το viral πιάτο που έχει κατακλύσει τα feeds δεν είναι κάποιο hipster smoothie ή ένα φανταχτερό γλυκό, αλλά κάτι απλό, ταπεινό και... κλασικό: το κρεμμύδι.

Ναι, το "onion boil” ή αλλιώς "βραστό κρεμμύδι" είναι το νέο trend που έχει μαγνητίσει εκατομμύρια χρήστες – και οι λόγοι είναι πολλοί.

Η συνταγή

Πρόκειται ουσιαστικά για μια μινιμαλιστική εκδοχή του ντολμά, των κλασικών γεμιστών λαχανικών της Μεσογείου, αλλά με μια μικρή ανατροπή. Η συνταγή είναι απλή: σκάβεις ένα κρεμμύδι, το γεμίζεις με βούτυρο και ό,τι μπαχαρικά τραβάει η όρεξή σου, το τυλίγεις σε αλουμινόχαρτο και το ψήνεις μέχρι να γίνει μαλακό και αρωματικό. Το αποτέλεσμα; Μια εκρηκτική δόση γεύσης, με το βούτυρο να λιώνει στο εσωτερικό του κρεμμυδιού και να δημιουργεί μια τέλεια ισορροπία ανάμεσα στο γλυκό και το αλμυρό.

Το trend πήρε φωτιά χάρη στη δημιουργό @stephpappas, της οποίας το βίντεο με τη συνταγή ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια views, ενώ η @thishealthytable ακολούθησε με πάνω από 3 εκατομμύρια προβολές. Τα βίντεο είναι σχεδόν πάντα τα ίδια: ένας δημιουργός χαράζει το κρεμμύδι, το γεμίζει με βούτυρο, προσθέτει καρυκεύματα και το ψήνει μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Αυτό που κάνει τη διαδικασία τόσο ελκυστική – πέρα από τη γεύση – είναι η ίδια η εικόνα του βουτύρου που λιώνει μέσα στο κρεμμύδι, δημιουργώντας ένα σχεδόν κινηματογραφικό food porn αποτέλεσμα.

Όχι δεν είναι όλοι fans

Όπως σε κάθε viral food trend, δεν λείπουν και οι επικριτές. Υπάρχουν εκείνοι που το αποκαλούν "βόμβα στο στομάχι”, καθώς το βραστό κρεμμύδι με βούτυρο μπορεί να είναι κάπως βαρύ για κάποιους. Ωστόσο, αρκετοί προτείνουν εναλλακτικές εκδοχές, πιο κοντά στα κλασικά γεμιστά, προσθέτοντας ρύζι, κιμά ή ακόμα και vegan γέμιση με φακές.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το "onion boil” αποδεικνύει κάτι βασικό: το φαγητό δεν χρειάζεται να είναι πολύπλοκο για να γίνει viral. Η συνταγή αυτή είναι απλή, εύκολη και μπορεί να γίνει με ό,τι έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Από τους Πεύκους της Ρόδου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Ένα εστιατόριο-διαμάντι σερβίρει για ένα βράδυ στη Γλυφάδα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.

Η επιστροφή στη γεύση: μια κουζίνα με ψυχή και υπογραφή

Στην καρδιά των ελληνικών βουνών, εκεί όπου η παράδοση έχει ακόμη φωνή και τα αρώματα της γης αφηγούνται ιστορίες, η γαστρονομία αποκτά υπόσταση μέσα από την ευαισθησία και την ακρίβεια δύο δημιουργών.

Οι 'Βερσαλλίες' έφεραν τη γεύση της μεσσηνιακής γης στην Αθήνα

Ο δεινός τροφοσυλλέκτης και μάστορας στην ανάδειξη της ατόφιας γεύσης με εύστοχους συνδυασμούς, ψησίματα στις φωτιές και τσουκάλια στον ξυλόφουρνο, Γιάννης Κούμανης, ήρθε με τα μπαγκάζια του γεμάτα στο Symposio at Ark.

Το καλύτερο πρωτεϊνούχο σνακ: Σπιτικό, φυσικό και με περισσότερη πρωτεΐνη από το γιαούρτι!

Ένα σνακ που δεν λιώνει στην τσάντα, δεν θέλει ψυγείο και έχει… πρωτεΐνη για δύο.

Από ένα τραπέζι στα paddocks της Formula 1, η Barilla μας θυμίζει τη γεύση του 'μαζί'

Ο σεφ που ένωσε την Formula 1 και η νέα ταινία της Barilla που μας θυμίζει τη γεύση του 'μαζί'.

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).