Ένα ελληνικό μπισκότο δεύτερο στον κόσμο σύμφωνα με το Taste Atlas
Η ιστοσελίδα Taste Atlas δημοσίευσε μια λίστα με τα καλύτερα μπισκότα στον κόσμο για το 2025. Ποιο ελληνικό μπισκότο βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης;
Η ιστοσελίδα Taste Atlas ανέρτησε μία λίστα κατάταξης με τα καλύτερα μπισκότα στον κόσμο. Μάλιστα ένα ελληνικό είναι στη δεύτερη θέση για το 2025. Πρόκειται για τα μελομακάρονα.
Η ελληνική παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη λιχουδιά είναι η δεύτερη φορά, που αναφέρεται στις υψηλές θέσεις της λίστας από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα μιας και το 2024 ήταν στην 5η.
Μέσα στα καλύτερα μπισκότα του κόσμου βρίσκονται και άλλα από την Ελλάδα.Τα αμυγδαλωτά είναι στη 14η, τα μουστοκούλουρα στη θέση 40, οι κουραμπιέδες στην 48η και τα μαμούλια στο νούμερο 92.
Τα μελομακάρονα ανάμεσα στα καλύτερα μπισκότα στον κόσμο
Το Taste Atlas που δημοσίευσε τη συγκεκριμένη λίστα ανέφερε συγκεκριμένα ότι "αν και πιστεύεται ότι προέρχονται από την αρχαία Φοινίκη, τα μελομακάρονα είναι σήμερα μια τυπική ελληνική χριστουγεννιάτικη λιχουδιά. Αυτά τα νόστιμα μπισκότα είναι παραδοσιακά αρωματισμένα με μέλι, ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα και άλλα μπαχαρικά, ελαιόλαδο και κονιάκ. Αμέσως μετά το ψήσιμο, τα μπισκότα-μελομακάρονα περιχύνονται με σιρόπι μελιού και στη συνέχεια πασπαλίζονται με τριμμένα καρύδια".
Το καλύτερο μπισκότο του κόσμου και με βαθμολογία 4.4 είναι το Αλφαχόρες από την Αρεντινή. Την πρώτη δεκάδα μαζί με τα δεύτερα μελομακάρονα πλαισιώνουν:
3. Μπισκότο με κομματάκια σοκολάτας, ΗΠΑ
4. Stroopwafel (μπισκότο βάφλας), Ολλανδία
5. Marranitos, Μεξικό
6. Petticoat Tails, Σκωτία
7. Makroud el louse, Αλγερία
8. Speculaas, Ολλανδία
9. Vanillekipferl, Αυστρία
10. Baci di dama, Ιταλία
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα
