Έτσι ψήνεται τέλεια η μπριζόλα στον φούρνο

Οδηγίες προς ναυτιλομένους για το ribeye το άψογο.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 14 Νοεμβρίου 2019

Όταν η κουβέντα πηγαίνει στο αντρικότερο των φαγητών, ένα μόνο είναι το ερώτημα που πρέπει να σε απασχολεί: Πώς θα ψήσεις σωστά την μπριζόλα σου. Σωστά ψημένη, είναι ακριβώς όσο κρεάτινη, ζουμερή, ελάχιστα λιπαρή πρέπει. Δηλαδή τέλεια. Και όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες περιπτώσεις, πρέπει απλά να την βάλεις μέσα στον φούρνο. Για να το κάνεις με τον ιδανικότερο τρόπο σου επισημαίνουμε κάποια βασικά πραγματάκια και σου δίνουμε τις μόνες συμβουλές που θα χρειαστείς. 

Καταρχάς, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου την Αγία Τριάδα της όλης διαδικασίας:

  1. Ένα εξαιρετικό κομμάτι κρέας (ιδανικά ribeye)
  2. Ένα καλής ποιότητας αντικολλητικό σκεύος
  3. Καλό βούτυρο

Πώς θα την μαγειρέψεις

Υλικά

  • 1 μπριζόλα ribeye (ιδανικά κοντά στα 400 γρ.)
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, εξαιρετικά ψιλοκομμένες
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τοποθετείς το σκεύος εντός του φούρνου και προθερμαίνεις στους 230°C. Αυτό γίνεται ώστε το σκεύος να έχει ίδια θερμοκρασία με τον φούρνο όταν τοποθετηθεί το κρέας και αυτό να ψηθεί ομοιόμορφα.
  • Προσθέτεις ελαιόλαδο και στις δύο πλευρές της μπριζόλας και αλατοπιπερώνεις. 
  • Βάζεις την μπριζόλα στο φούρνο. Ψήνεις από την μία πλευρά για δύο λεπτά, την γυρνάς, προσθέτεις το σκόρδο και συνεχίζεις το ψήσιμο για άλλα 6'.
  • Αφαιρείς από το φούρνο και τοποθετείς στο μάτι, σε χαμηλή φωτιά. Αναποδογυρίζεις πάλι την μπριζόλα και τοποθετείς επάνω της το βούτυρο.
  • Γυρνάς το σκεύος ώστε να μπορεί να μαζευτεί ομοιόμορφα το βούτυρο και το σκόρδο και ψήνεις για 1-3 λεπτά, αναλόγως πώς προτιμάς την μπριζόλα σου.
  • Απολαμβάνεις σαν να μην υπάρχει αύριο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πιάτα που πρέπει να φας στα εστιατόρια της Νάξου

Σύγχρονες και παραδοσιακές προτάσεις των Ναξιώτικων εστιατορίων που έχουν κάτι να πουν.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

JAYONT, ένας μυστικός παράδεισος στη Μύκονο

Ένας ζωντανός μύθος του νησιού, που μπορείς σήμερα να επισκεφθείς.

Premium κρεατοφαγία και το καλοκαίρι στο Beefbar

All time classic πιάτα, δημοφιλείς κοπές, στιλάτος χώρος, signature cocktails και ωραία θέα συνθέτουν το θερινό μωσαϊκό στη Βουλιαγμένη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η Lucinda σε βγάζει για πίτσα στον Χολαργό

Αντώνης Δρακουλαράκος, Κυριάκος Λιοδάκης και Δημοσθένης Κουβαράκης υπογράφουν ένα από τα πιο viral εστιατόρια των τελευταίων μηνών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ο Nobu Matsuhisa μαγειρεύει ακόμη με την καρδιά του

Μία κουβέντα με τον αυτοκράτορα της ιαπωνικής κουζίνας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στην Αθήνα, για κορυφαίο παγωτό

Τα μέρη που -μετά το brain freeze- θα σε κάνουν να νιώσεις ευτυχισμένος.

Γραφει Μπαμπης Δουκας