
Έτσι ψήνεται τέλεια η μπριζόλα στον φούρνο
Οδηγίες προς ναυτιλομένους για το ribeye το άψογο.
Όταν η κουβέντα πηγαίνει στο αντρικότερο των φαγητών, ένα μόνο είναι το ερώτημα που πρέπει να σε απασχολεί: Πώς θα ψήσεις σωστά την μπριζόλα σου. Σωστά ψημένη, είναι ακριβώς όσο κρεάτινη, ζουμερή, ελάχιστα λιπαρή πρέπει. Δηλαδή τέλεια. Και όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες περιπτώσεις, πρέπει απλά να την βάλεις μέσα στον φούρνο. Για να το κάνεις με τον ιδανικότερο τρόπο σου επισημαίνουμε κάποια βασικά πραγματάκια και σου δίνουμε τις μόνες συμβουλές που θα χρειαστείς.
Καταρχάς, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου την Αγία Τριάδα της όλης διαδικασίας:
- Ένα εξαιρετικό κομμάτι κρέας (ιδανικά ribeye)
- Ένα καλής ποιότητας αντικολλητικό σκεύος
- Καλό βούτυρο
Πώς θα την μαγειρέψεις
Υλικά
- 1 μπριζόλα ribeye (ιδανικά κοντά στα 400 γρ.)
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 3 σκελίδες σκόρδο, εξαιρετικά ψιλοκομμένες
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετείς το σκεύος εντός του φούρνου και προθερμαίνεις στους 230°C. Αυτό γίνεται ώστε το σκεύος να έχει ίδια θερμοκρασία με τον φούρνο όταν τοποθετηθεί το κρέας και αυτό να ψηθεί ομοιόμορφα.
- Προσθέτεις ελαιόλαδο και στις δύο πλευρές της μπριζόλας και αλατοπιπερώνεις.
- Βάζεις την μπριζόλα στο φούρνο. Ψήνεις από την μία πλευρά για δύο λεπτά, την γυρνάς, προσθέτεις το σκόρδο και συνεχίζεις το ψήσιμο για άλλα 6'.
- Αφαιρείς από το φούρνο και τοποθετείς στο μάτι, σε χαμηλή φωτιά. Αναποδογυρίζεις πάλι την μπριζόλα και τοποθετείς επάνω της το βούτυρο.
- Γυρνάς το σκεύος ώστε να μπορεί να μαζευτεί ομοιόμορφα το βούτυρο και το σκόρδο και ψήνεις για 1-3 λεπτά, αναλόγως πώς προτιμάς την μπριζόλα σου.
- Απολαμβάνεις σαν να μην υπάρχει αύριο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα