Έτσι ψήνεται τέλεια η μπριζόλα στον φούρνο

Οδηγίες προς ναυτιλομένους για το ribeye το άψογο.

Όταν η κουβέντα πηγαίνει στο αντρικότερο των φαγητών, ένα μόνο είναι το ερώτημα που πρέπει να σε απασχολεί: Πώς θα ψήσεις σωστά την μπριζόλα σου. Σωστά ψημένη, είναι ακριβώς όσο κρεάτινη, ζουμερή, ελάχιστα λιπαρή πρέπει. Δηλαδή τέλεια. Και όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες περιπτώσεις, πρέπει απλά να την βάλεις μέσα στον φούρνο. Για να το κάνεις με τον ιδανικότερο τρόπο σου επισημαίνουμε κάποια βασικά πραγματάκια και σου δίνουμε τις μόνες συμβουλές που θα χρειαστείς. 

Καταρχάς, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου την Αγία Τριάδα της όλης διαδικασίας:

  1. Ένα εξαιρετικό κομμάτι κρέας (ιδανικά ribeye)
  2. Ένα καλής ποιότητας αντικολλητικό σκεύος
  3. Καλό βούτυρο

Πώς θα την μαγειρέψεις

Υλικά

  • 1 μπριζόλα ribeye (ιδανικά κοντά στα 400 γρ.)
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, εξαιρετικά ψιλοκομμένες
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τοποθετείς το σκεύος εντός του φούρνου και προθερμαίνεις στους 230°C. Αυτό γίνεται ώστε το σκεύος να έχει ίδια θερμοκρασία με τον φούρνο όταν τοποθετηθεί το κρέας και αυτό να ψηθεί ομοιόμορφα.
  • Προσθέτεις ελαιόλαδο και στις δύο πλευρές της μπριζόλας και αλατοπιπερώνεις. 
  • Βάζεις την μπριζόλα στο φούρνο. Ψήνεις από την μία πλευρά για δύο λεπτά, την γυρνάς, προσθέτεις το σκόρδο και συνεχίζεις το ψήσιμο για άλλα 6'.
  • Αφαιρείς από το φούρνο και τοποθετείς στο μάτι, σε χαμηλή φωτιά. Αναποδογυρίζεις πάλι την μπριζόλα και τοποθετείς επάνω της το βούτυρο.
  • Γυρνάς το σκεύος ώστε να μπορεί να μαζευτεί ομοιόμορφα το βούτυρο και το σκόρδο και ψήνεις για 1-3 λεπτά, αναλόγως πώς προτιμάς την μπριζόλα σου.
  • Απολαμβάνεις σαν να μην υπάρχει αύριο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).

Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι

Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα