Food for Soul: Ο Massimo Bottura θέλει να ταΐσει όλο τον κόσμο

Γιατί οι στόχοι για βιωσιμότητα δεν είναι το μέλλον αλλά το παρόν.

Γράφει: Esquire Editors 16 Οκτωβρίου 2019

Σε έναν κόσμο όπου το ένα τρίτο των τροφίμων που παράγεται καταλήγει στα απορρίμματα, ενώ πάνω από 800 εκατομμύρια άνθρωποι υποσιτίζονται, για το Food For Soul η σπατάλη τροφίμων και η επισιτιστική ανασφάλεια αποτελούν δύο όψεις του ίδιου προβλήματος. Το Food for Soul  ιδρύθηκε το 2016 από τον Massimo Bottura  με σκοπό να ενθαρρύνει τους δημόσιους, ιδιωτικούς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν κοινοτικές κουζίνες σε όλο τον κόσμο, καθώς και να εμπλακούν σε αυτό επαγγελματίες από διάφορους τομείς, όπως σεφ, καλλιτέχνες, σχεδιαστές και προμηθευτές τροφίμων, και τέλος, να προωθήσει μια εναλλακτική προσέγγιση στην οικοδόμηση κοινοτικών έργων.

Με πάνω από είκοσι χρόνια εμπειρίας στο εστιατόριο Osteria Francescana, το οποίο διατηρεί τα 3 αστέρια Michelin του, και χάρη στην κοινωνική του ευαισθησία και την καινοτόμο σκέψη του, ο chef Massimo Bottura θεωρείται μία από τις κορυφαίες μαγειρικές φιγούρες στον κόσμο. 

Η συνέχεια στο Harpersbazaar.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας