Food for Soul: Ο Massimo Bottura θέλει να ταΐσει όλο τον κόσμο
Γιατί οι στόχοι για βιωσιμότητα δεν είναι το μέλλον αλλά το παρόν.
Σε έναν κόσμο όπου το ένα τρίτο των τροφίμων που παράγεται καταλήγει στα απορρίμματα, ενώ πάνω από 800 εκατομμύρια άνθρωποι υποσιτίζονται, για το Food For Soul η σπατάλη τροφίμων και η επισιτιστική ανασφάλεια αποτελούν δύο όψεις του ίδιου προβλήματος. Το Food for Soul ιδρύθηκε το 2016 από τον Massimo Bottura με σκοπό να ενθαρρύνει τους δημόσιους, ιδιωτικούς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν κοινοτικές κουζίνες σε όλο τον κόσμο, καθώς και να εμπλακούν σε αυτό επαγγελματίες από διάφορους τομείς, όπως σεφ, καλλιτέχνες, σχεδιαστές και προμηθευτές τροφίμων, και τέλος, να προωθήσει μια εναλλακτική προσέγγιση στην οικοδόμηση κοινοτικών έργων.
Με πάνω από είκοσι χρόνια εμπειρίας στο εστιατόριο Osteria Francescana, το οποίο διατηρεί τα 3 αστέρια Michelin του, και χάρη στην κοινωνική του ευαισθησία και την καινοτόμο σκέψη του, ο chef Massimo Bottura θεωρείται μία από τις κορυφαίες μαγειρικές φιγούρες στον κόσμο.
Η συνέχεια στο Harpersbazaar.gr.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Εγκλήματα κατά της ιταλικής κουζίνας
Μία έρευνα αποκαλύπτει όλα όσα θα έκαναν τον Massimo Bottura να ξαναγυρίσει στη Νομική και τον Dario Cecchini να γίνει vegan.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας μίνι οδηγός για εστιατόρια και ταβέρνες για όλη τη Σαρακοστή
Ό,τι πρέπει για μια απολαυστικά θαλασσινή Σαρακοστή, σε εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής.
Το θρυλικό Château de Beaucastel στη Μεγάλη Βρεταννία
Ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων στο εμβληματικό αθηναϊκό σποτ.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ γύρος μόλις απέκτησε την παγκόσμια αναγνώριση που του αξίζει
Η λίστα του Taste Atlas όχι μόνο τον αναδεικνύει, αλλά κατοχυρώνει και την ελληνική του προέλευση.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςTasty Awards 2024 x Esquire: Τα πιο δημοφιλή εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας
Έγιναν γνωστοί οι νικητές του επιτυχημένου εστιατορικού θεσμού των Αττικών Εκδόσεων, με 11 μέρη της πρωτεύουσας να κερδίζουν το βραβείο κοινού, σε ισάριθμες κατηγορίες.
Οι Ψαράδες ρίχνουν δίχτυα σε πελάγη νοστιμιάς
Το θαλασσινό εστιατόριο στο Παλαιό Φάληρο δικαιολογεί το όνομά του με απολαυστικό τρόπο.
Γραφει Μπαμπης Δουκας