Food for Soul: Ο Massimo Bottura θέλει να ταΐσει όλο τον κόσμο

Γιατί οι στόχοι για βιωσιμότητα δεν είναι το μέλλον αλλά το παρόν.

Γράφει: Esquire Editors 16 Οκτωβρίου 2019

Σε έναν κόσμο όπου το ένα τρίτο των τροφίμων που παράγεται καταλήγει στα απορρίμματα, ενώ πάνω από 800 εκατομμύρια άνθρωποι υποσιτίζονται, για το Food For Soul η σπατάλη τροφίμων και η επισιτιστική ανασφάλεια αποτελούν δύο όψεις του ίδιου προβλήματος. Το Food for Soul  ιδρύθηκε το 2016 από τον Massimo Bottura  με σκοπό να ενθαρρύνει τους δημόσιους, ιδιωτικούς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν κοινοτικές κουζίνες σε όλο τον κόσμο, καθώς και να εμπλακούν σε αυτό επαγγελματίες από διάφορους τομείς, όπως σεφ, καλλιτέχνες, σχεδιαστές και προμηθευτές τροφίμων, και τέλος, να προωθήσει μια εναλλακτική προσέγγιση στην οικοδόμηση κοινοτικών έργων.

Με πάνω από είκοσι χρόνια εμπειρίας στο εστιατόριο Osteria Francescana, το οποίο διατηρεί τα 3 αστέρια Michelin του, και χάρη στην κοινωνική του ευαισθησία και την καινοτόμο σκέψη του, ο chef Massimo Bottura θεωρείται μία από τις κορυφαίες μαγειρικές φιγούρες στον κόσμο. 

Η συνέχεια στο Harpersbazaar.gr.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Εστιατόρια

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς θα φτιάξεις το τέλειο ριζότο

Άψογα μαγειρεμένο ρύζι και απολαυστική κρεμώδης υφή, ακριβώς όπως σε ένα καλό εστιατόριο.

Τι θα τρώμε σε 25 χρόνια από τώρα;

Η κλιματική αλλαγή, τα έντομα, το φαγητό από 3D printers και όλα όσα θα αλλάξουν (;) τον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη.