Το απόλυτο comfort food του ελληνικού καλοκαιριού

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στα τηγανητά κολοκυθάκια που πλαισιώνονται (συνήθως) με τζατζίκι. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 01 Αυγούστου 2021

Σου δίνω λίγα λεπτά να σκεφτείς ποιο είναι εκείνο το γευστικό combo που είναι συνδεδεμένο όσο κανένα άλλο με το ελληνικό καλοκαίρι και κατ' επέκταση με εκείνες τις ταβέρνες των νησιών που όλοι λατρεύουμε. Τέλος χρόνου, απαντώ μόνος μου: Δεν υπάρχει τίποτα πιο αντιπροσωπευτικό των παραπάνω από τα τηγανητά κολοκυθάκια που συνήθως καταφθάνουν στο τραπέζι με χειροποίητο και άκρως δροσερό τζατζίκι για τις απαραίτητες "βούτες".

Στην παρακάτω συνταγή βέβαια πηγαίνουμε το πράγμα μερικά βήματα πιο πέρα, με μία ιδιαίτερη σάλτσα φέτας καθώς και -επίσης τηγανητή- μελιτζάνα. 

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πιάτα που πρέπει να φας στα εστιατόρια της Νάξου

Σύγχρονες και παραδοσιακές προτάσεις των Ναξιώτικων εστιατορίων που έχουν κάτι να πουν.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

JAYONT, ένας μυστικός παράδεισος στη Μύκονο

Ένας ζωντανός μύθος του νησιού, που μπορείς σήμερα να επισκεφθείς.

Premium κρεατοφαγία και το καλοκαίρι στο Beefbar

All time classic πιάτα, δημοφιλείς κοπές, στιλάτος χώρος, signature cocktails και ωραία θέα συνθέτουν το θερινό μωσαϊκό στη Βουλιαγμένη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η Lucinda σε βγάζει για πίτσα στον Χολαργό

Αντώνης Δρακουλαράκος, Κυριάκος Λιοδάκης και Δημοσθένης Κουβαράκης υπογράφουν ένα από τα πιο viral εστιατόρια των τελευταίων μηνών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ο Nobu Matsuhisa μαγειρεύει ακόμη με την καρδιά του

Μία κουβέντα με τον αυτοκράτορα της ιαπωνικής κουζίνας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στην Αθήνα, για κορυφαίο παγωτό

Τα μέρη που -μετά το brain freeze- θα σε κάνουν να νιώσεις ευτυχισμένος.

Γραφει Μπαμπης Δουκας