
Η συνταγή για το αυθεντικό τιραμισού
Το δώρο της Ιταλίας στην παγκόσμια ζαχαροπλαστική.
Ένα από τα δώρα της ιταλικής ζαχαροπλαστικής στην παγκόσμια γαστρονομία είναι ασφαλώς το τιραμισού.Η προέλευσή του βρίσκεται μεταξύ Φρίουλι και Βένετο και για την παρασκευή του χρειάζεται μία βάση από σαβαγιάρ που βρέχονται με εσπρέσο, κρέμα μασκαρπόνε, αυγά, ζάχαρη και κρασί Marsala.
Δεδομένου πως η συνταγή του δεν εμφανίζεται πουθενά μέχρι τη δεκαετία του 1960, εικάζεται πως πρόκειται για σχετικά πρόσφατη έμπνευση. Ακόμη και στα επίσημα λεξικά της ιταλικής γλώσσας δεν εμφανίστηκε ποτέ πριν το 1980.
Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Στο Ammothines στη Μεσσηνία για εκλεπτυσμένες γεύσεις
Το Ammothines - Four Seas, παραμένει και φέτος ο αγαπημένος μας προορισμός στη Μεσσηνία.
Αν η αμαρτία ήταν φαγητό, θα ήταν Sinners Pizza
Εκεί όπου η πίτσα δεν έχει ανανά, δεν τρώγεται διπλωμένη και δε σερβίρεται με μαχαιροπίρουνα.
Τα νέα αστέρια της ελληνικής γαστρονομίας
Γνωρίστε νέους και νέες φερέλπιδες σεφ, που κάνουν αίσθηση στη γευστική μας σκηνή και την ανανεώνουν με τις ιδέες, τις δημιουργίες τους, το στυλ τους.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςNaporitan, η ιαπωνική απάντηση στη napolitana
Παραβρασμένα μακαρόνια, λουκάνικα και μανιτάρια, κρεμμύδι και κέτσαπ. Στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου έχουν μία κάπως διαφορετική άποψη για την ιταλική κουζίνα.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΗ διακριτική γοητεία του να τρως έξω μόνος
Χαλάρωσε και απόλαυσε. Τόσο το φαγητό όσο και τη γαλήνη που αυτό προσφέρει.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλη η αλήθεια για την πρωτεΐνη αρακά
Είναι το Next Big Thing της αθλητικής διατροφής;