Η συνταγή για το αυθεντικό τιραμισού

Το δώρο της Ιταλίας στην παγκόσμια ζαχαροπλαστική.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 26 Αυγούστου 2020

Ένα από τα δώρα της ιταλικής ζαχαροπλαστικής στην παγκόσμια γαστρονομία είναι ασφαλώς το τιραμισού.Η προέλευσή του βρίσκεται μεταξύ Φρίουλι και Βένετο και για την παρασκευή του χρειάζεται μία βάση από σαβαγιάρ που βρέχονται με εσπρέσο, κρέμα μασκαρπόνε, αυγά, ζάχαρη και κρασί Marsala.

Δεδομένου πως η συνταγή του δεν εμφανίζεται πουθενά μέχρι τη δεκαετία του 1960, εικάζεται πως πρόκειται για σχετικά πρόσφατη έμπνευση. Ακόμη και στα επίσημα λεξικά της ιταλικής γλώσσας δεν εμφανίστηκε ποτέ πριν το 1980.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Εστιατόρια

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Nigiri-Μυδοπίλαφο, μία ξεχωριστή συνταγή από τον Δημήτρη Δημητριάδη

Ο σεφ του Artisanal παρουσιάζει μία εναλλακτικά νόστιμη συνταγή.

Το burger με μοσχαρίσιο κιμά είναι κλασική αξία

Το ποιοτικό μπιφτέκι θα κάνει πάντοτε τη διαφορά. Όπως και η συνταγή που σου προτείνουμε.