Η συνταγή για το αυθεντικό τιραμισού
Το δώρο της Ιταλίας στην παγκόσμια ζαχαροπλαστική.
Ένα από τα δώρα της ιταλικής ζαχαροπλαστικής στην παγκόσμια γαστρονομία είναι ασφαλώς το τιραμισού.Η προέλευσή του βρίσκεται μεταξύ Φρίουλι και Βένετο και για την παρασκευή του χρειάζεται μία βάση από σαβαγιάρ που βρέχονται με εσπρέσο, κρέμα μασκαρπόνε, αυγά, ζάχαρη και κρασί Marsala.
Δεδομένου πως η συνταγή του δεν εμφανίζεται πουθενά μέχρι τη δεκαετία του 1960, εικάζεται πως πρόκειται για σχετικά πρόσφατη έμπνευση. Ακόμη και στα επίσημα λεξικά της ιταλικής γλώσσας δεν εμφανίστηκε ποτέ πριν το 1980.
Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Όλα όσα τρώνε και πίνουν στο The Gentlemen του Guy Ritchie
Η κορυφαία σειρά του Netflix αυτή τη στιγμή, περιλαμβάνει μπόλικο και εκλεπτυσμένο φαγοπότι.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΜία γευσιγνωσία 'Μπουκιά και συγχώριο' στο Iama
Ηλίας Μαμαλάκης και Ηλίας Σκουλάς ενώνουν τις δυνάμεις τους το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου, στο δημοφιλές μεζεδοπωλείο του Παλαιού Φαλήρου.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΗ διαδρομή της λαγάνας στο σήμερα
Καμία Καθαρή Δευτέρα δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς αυτήν.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςΕγκλήματα κατά της ιταλικής κουζίνας
Μία έρευνα αποκαλύπτει όλα όσα θα έκαναν τον Massimo Bottura να ξαναγυρίσει στη Νομική και τον Dario Cecchini να γίνει vegan.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας μίνι οδηγός για εστιατόρια και ταβέρνες για όλη τη Σαρακοστή
Ό,τι πρέπει για μια απολαυστικά θαλασσινή Σαρακοστή, σε εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής.
Το θρυλικό Château de Beaucastel στη Μεγάλη Βρεταννία
Ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων στο εμβληματικό αθηναϊκό σποτ.
Γραφει Μπαμπης Δουκας