Η χαβανέζικη πίτσα είναι εξωτικά απολαυστική

Η γευστική κληρονομιά του Σαμ Πανόπουλος αξίζει την προσοχή σου.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 06 Ιουλίου 2021

Ο Σωτήριος "Σαμ" Πανόπουλος από τα Βούρβουρα Αρκαδία μετανάστευσε κατά τα μέσα των 50s στο Χάλιφαξ της Νέας Σκωτίας, στον Καναδά. Αφού έζησε αρχικά στο Σόντμπουρυ και μετέπειτα στο Έλιοτ Λέηκ του Οντάριο -όπου εργάστηκε σε ορυχεία- άνοιξε τελικά μαζί με τα αδέρφια του, Ηλία και Νικήτα, το εστιατόριο Satellite στο Τσάταμ-Κεντ.

Εκεί πωλούσαν αρχικά τυπικά αμερικάνικα φαγητά καθώς και αμερικανο-κινέζικες δημιουργίες, στις οποίες πολύ συχνά συνυπήρχαν γλυκές και αλμυρές γεύσεις.  Στις αρχές της δεκαετίας του '60, η πίτσα άρχισε να γίνεται δημοφιλής και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, με το Satellite να ξεκινά να σερβίρει και αυτό το μετέπειτα δημοφιλέστερο comfort food που υπήρξε. Ο Σαμ είχε δοκιμάσει πίτσα τόσο στο Ουίνδσορ του Οντάριο αλλά και στη Νάπολη της Ιταλίας. Το 1962 του ήρθε η ιδέα να  προσθέσει ανανά από κονσέρβα πάνω στην πίτσα, φτιάχνοντας ένα προϊόν που έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους θαμώνες της επιχείρησής του. Με την πάροδο του χρόνο γνώρισε και την αποδοκιμασία από αρκετούς ωστόσο κατάφερε να μείνει στην ιστορία.

Η συνέχεια και η συνταγή στο Tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Nobu Matsuhisa μαγειρεύει ακόμη με την καρδιά του

Μία κουβέντα με τον αυτοκράτορα της ιαπωνικής κουζίνας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στην Αθήνα, για κορυφαίο παγωτό

Τα μέρη που -μετά το brain freeze- θα σε κάνουν να νιώσεις ευτυχισμένος.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η νοστιμότερη πίτσα της Αθήνας

Το μόνο food guide που θα χρειαστείς για τους τελικούς της Basket League. Αλλά όχι μόνο γι' αυτούς.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022: Οι μεγάλοι νικητές

Μία βραδιά που ανέδειξε τους κορυφαίους εκπροσώπους της παραδοσιακής και σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.

Στο νόστιμο Pelagos τριών ελληνικών νησιών

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Luca Piscazzi και ο νόστιμος φόρος τιμής στις γαστρονομικές ρίζες τριών νησιών του Αιγαίου.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η ιστορία της διασημότερης θαλασσινής κουζίνας στην Αθήνα

10 χρόνια Τραβόλτα, 10 χρόνια μοναδικά πιάτα που φέρνουν το βυθό στον αφρό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας