Η χαβανέζικη πίτσα είναι εξωτικά απολαυστική

Η γευστική κληρονομιά του Σαμ Πανόπουλος αξίζει την προσοχή σου.

Ο Σωτήριος "Σαμ" Πανόπουλος από τα Βούρβουρα Αρκαδία μετανάστευσε κατά τα μέσα των 50s στο Χάλιφαξ της Νέας Σκωτίας, στον Καναδά. Αφού έζησε αρχικά στο Σόντμπουρυ και μετέπειτα στο Έλιοτ Λέηκ του Οντάριο -όπου εργάστηκε σε ορυχεία- άνοιξε τελικά μαζί με τα αδέρφια του, Ηλία και Νικήτα, το εστιατόριο Satellite στο Τσάταμ-Κεντ.

Εκεί πωλούσαν αρχικά τυπικά αμερικάνικα φαγητά καθώς και αμερικανο-κινέζικες δημιουργίες, στις οποίες πολύ συχνά συνυπήρχαν γλυκές και αλμυρές γεύσεις.  Στις αρχές της δεκαετίας του '60, η πίτσα άρχισε να γίνεται δημοφιλής και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, με το Satellite να ξεκινά να σερβίρει και αυτό το μετέπειτα δημοφιλέστερο comfort food που υπήρξε. Ο Σαμ είχε δοκιμάσει πίτσα τόσο στο Ουίνδσορ του Οντάριο αλλά και στη Νάπολη της Ιταλίας. Το 1962 του ήρθε η ιδέα να  προσθέσει ανανά από κονσέρβα πάνω στην πίτσα, φτιάχνοντας ένα προϊόν που έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους θαμώνες της επιχείρησής του. Με την πάροδο του χρόνο γνώρισε και την αποδοκιμασία από αρκετούς ωστόσο κατάφερε να μείνει στην ιστορία.

Η συνέχεια και η συνταγή στο Tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος