
10 τέλειες συνταγές με κολοκύθα για το Halloween
Οι πιο εμπνευσμένες συνταγές για το σημερινό τραπέζι.
Το Halloween είναι εδώ και ενώ πρόκειται για μια γιορτή που έχει τις ρίζες της αλλού, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ δημοφιλής και στη χώρα μας. Άρρηκτα συνδεδεμένη με το έθιμο αυτό είναι η κολοκύθα, οπότε αν σκοπεύεις να φτιάξεις κάτι ξεχωριστό σήμερα, παρακάτω θα βρεις 10 τέλειες συνταγές για το Halloween με κίτρινη κολοκύθα που θα κλέψουν τις εντυπώσεις στο σπίτι.
Συνταγές για το Halloween: 10 πιάτα με κολοκύθα για το σημερινό τραπέζι
1.Πουρές κολοκύθας
Η κίτρινη κολοκύθα είναι συνώνυμη του φθινοπώρου και ένα από τα πιο χαρακτηριστικά λαχανικά της εποχής αυτής. Τα θρεπτικά της στοιχεία σου δίνουν πολλούς λόγους για να την προσθέσεις στη διατροφή σου (εδώ θα βρεις αναλυτικά τις ιδιότητές της).
Ένας από τους τρόπους να την απολαύσεις είναι ως πουρέ, που αποτελεί ένα τέλειο συνοδευτικό στα κυρίως πιάτα σου. Δες παρακάτω μια τέλεια σπιτική και ελαφριά συνταγή.
Υλικά για ένα μεγάλο βάζο:
1 κολοκύθα
Εκτέλεση
Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση και την καθαρίζουμε καλά από τα σπόρια και το εσωτερικό μέρος με τη βοήθεια ενός scoop για παγωτό ή ενός κουταλιού. Βάζουμε τα δύο κομμάτια κολοκύθας σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 1 ώρα. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και στη συνέχεια τις αναποδογυρίζουμε και αφαιρούμε όλο το εσωτερικό μέρος. Με τη βοήθεια ραβδομίξερ χειρός ή ενός πολυκοπτικού μηχανήματος αλέθουμε μέχρι να πάρουμε πουρέ. Αποθηκεύουμε σε βάζο και συντηρούμε στο ψυγείο για 10 ημέρες ή στην κατάψυξη για λίγους μήνες.
Διατροφικές πληροφορίες ανά κούπα:
Ενέργεια: 83 kcal
Υδατάνθρακες: 17 γρ.
Πρωτεΐνη: 3.7 γρ.
Λιπαρά: 1.7 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 0 γρ.
Φυτικές Ίνες: 10 γρ.
H συνέχεια στο Shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Στο Ammothines στη Μεσσηνία για εκλεπτυσμένες γεύσεις
Το Ammothines - Four Seas, παραμένει και φέτος ο αγαπημένος μας προορισμός στη Μεσσηνία.
Αν η αμαρτία ήταν φαγητό, θα ήταν Sinners Pizza
Εκεί όπου η πίτσα δεν έχει ανανά, δεν τρώγεται διπλωμένη και δε σερβίρεται με μαχαιροπίρουνα.
Τα νέα αστέρια της ελληνικής γαστρονομίας
Γνωρίστε νέους και νέες φερέλπιδες σεφ, που κάνουν αίσθηση στη γευστική μας σκηνή και την ανανεώνουν με τις ιδέες, τις δημιουργίες τους, το στυλ τους.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςNaporitan, η ιαπωνική απάντηση στη napolitana
Παραβρασμένα μακαρόνια, λουκάνικα και μανιτάρια, κρεμμύδι και κέτσαπ. Στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου έχουν μία κάπως διαφορετική άποψη για την ιταλική κουζίνα.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΗ διακριτική γοητεία του να τρως έξω μόνος
Χαλάρωσε και απόλαυσε. Τόσο το φαγητό όσο και τη γαλήνη που αυτό προσφέρει.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλη η αλήθεια για την πρωτεΐνη αρακά
Είναι το Next Big Thing της αθλητικής διατροφής;