10 τέλειες συνταγές με κολοκύθα για το Halloween

Οι πιο εμπνευσμένες συνταγές για το σημερινό τραπέζι.

Γράφει: Esquire Editors 30 Οκτωβρίου 2021

Το Halloween είναι εδώ και ενώ πρόκειται για μια γιορτή που έχει τις ρίζες της αλλού, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ δημοφιλής και στη χώρα μας. Άρρηκτα συνδεδεμένη με το έθιμο αυτό είναι η κολοκύθα, οπότε αν σκοπεύεις να φτιάξεις κάτι ξεχωριστό σήμερα, παρακάτω θα βρεις 10 τέλειες συνταγές για το Halloween με κίτρινη κολοκύθα που θα κλέψουν τις εντυπώσεις στο σπίτι.

Συνταγές για το Halloween: 10 πιάτα με κολοκύθα για το σημερινό τραπέζι

1.Πουρές κολοκύθας

Η κίτρινη κολοκύθα είναι συνώνυμη του φθινοπώρου και ένα από τα πιο χαρακτηριστικά λαχανικά της εποχής αυτής. Τα θρεπτικά της στοιχεία σου δίνουν πολλούς λόγους για να την προσθέσεις στη διατροφή σου (εδώ θα βρεις αναλυτικά τις ιδιότητές της).

Ένας από τους τρόπους να την απολαύσεις είναι ως πουρέ, που αποτελεί ένα τέλειο συνοδευτικό στα κυρίως πιάτα σου. Δες παρακάτω μια τέλεια σπιτική και ελαφριά συνταγή.

Υλικά για ένα μεγάλο βάζο:

1 κολοκύθα

Εκτέλεση

Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση και την καθαρίζουμε καλά από τα σπόρια και το εσωτερικό μέρος με τη βοήθεια ενός scoop για παγωτό ή ενός κουταλιού. Βάζουμε τα δύο κομμάτια κολοκύθας σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 1 ώρα. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και στη συνέχεια τις αναποδογυρίζουμε και αφαιρούμε όλο το εσωτερικό μέρος. Με τη βοήθεια ραβδομίξερ χειρός ή ενός πολυκοπτικού μηχανήματος αλέθουμε μέχρι να πάρουμε πουρέ. Αποθηκεύουμε σε βάζο και συντηρούμε στο ψυγείο για 10 ημέρες ή στην κατάψυξη για λίγους μήνες.

Διατροφικές πληροφορίες ανά κούπα:

Ενέργεια: 83 kcal

Υδατάνθρακες: 17 γρ.

Πρωτεΐνη: 3.7 γρ.

Λιπαρά: 1.7 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 0 γρ.

Φυτικές Ίνες: 10 γρ.

H συνέχεια στο Shape.gr

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας