Αν για κάτι πρέπει να ευχαριστούμε γαστριμαργικά τους Αμερικανούς δεν είναι το χάμπουργκερ, αλλά επειδή ανέβασαν πολύ ψηλά τον πήχη στο BBQ. Ο κάθε λαός από αυτούς που συνθέτουν τον πληθυσμό των ΗΠΑ, πρόσθεσε και τη δική του πινελιά, τόσο στα είδη κρέατος που ψήνονται, όσο και στα αρωματικά και τα μίγματα μπαχαρικών που χρησιμοποιούνται. Σας παρουσιάζουμε τρεις κορυφαίες συνταγές από τον αμερικανικό νότο, που όσο να 'ναι χρειάζονται μια μικρή εμπειρία εάν αποφασίσετε να τις αποτολμήσετε.

Ο κοινός τόπος τους είναι η σπιτική επάλειψη που απαιτούν και οι τρεις (αλλά και οτιδήποτε άλλο ψήνεται στο BBQ, εκτός από τα ψάρια και τα λαχανικά.

Σπιτική επάλειψη

Ένα μείγμα μπαχαρικών και αρωματικών που κάνει τη διαφορά.

Αυτή είναι η βασική επάλειψη που αρωματίζει και δίνει γεύση σε οποιοδήποτε είδος κρέατος ψήνουμε στο BBQ. Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα συστατικά, μπαχάρια ή αποξηραμένα μυρωδικά (π.χ. εάν θέλετε το κρέας πιο πικάντικο).

Υλικά

(παρασκευάζει περίπου 250 γρ.)

> 2 κ.σ. θαλασσινό ημίχονδρο αλάτι
> 4 κ.σ. πάπρικα (γλυκιά)
> 1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
> 1 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη
> 2 κ.σ. ζάχαρη
> 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
> 2 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
> 1 κ.σ. πιπέρι καγιέν
> 1 κ.γ. καυτερή μουστάρδα
> 2 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

> Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα μεταφέρουμε σε ένα τάπερ που να κλείνει καλά. Το μείγμα διατηρείται για πάνω από ένα μήνα.

Η συνέχεια στο gr.AskMen.com

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.