Θέλεις να φας σούσι αλλά δεν έχεις κανένα εστιατόριο κοντά στο σπίτι σου ή απλώς δε θέλεις να χαλάσεις λεφτά; Φτιάξε στο σπίτι σου - ναι, μπορείς. 

Γύρω από το σούσι υπάρχουν ορισμένες προετοιμασίες και κάποια μυστικά. Αν λοιπόν τα ξέρεις αυτά, τότε με αρκετή εξάσκηση σίγουρα μπορείς να φτιάξεις ακόμα κι εσύ, στην κουζίνα του σπιτιού σου. Αρκεί φυσικά, να διαβάσεις όσα έχουμε να σου πούμε, που δεν είναι συνταγές, αλλά αυτά που πρέπει να εφαρμόσεις κατά την παρασκευή του.

Η πρώτη συμβουλή λοιπόν που δίνουν οι ειδικοί, είναι να κόβεις το ψάρι όταν είναι ακόμα κατεψυγμένο. Αυτό θα σου επιτρέψει να έχεις τέλεια σχήματα, τα οποία είναι πολύ πιο δύσκολο να επιτευχθούν αργότερα στην προετοιμασία. Τα άλλα κόλπα, ωστόσο, αφορούν την επεξεργασία του ρυζιού, που είναι άλλωστε ο πραγματικός πρωταγωνιστής. Κανόνας νούμερο 1, τυλίγεις το σούσι όταν το ρύζι είναι ακόμα ζεστό . Είτε χρησιμοποιείς το στρώμα τυλίγματος είτε άλλες μεθόδους, είναι πραγματικά σημαντικό να έχεις ένα τέλειο ρολό. Όταν μάλιστα η θερμοκρασία του ρυζιού είναι ακόμα υψηλή, είναι πιο εύκολο να το κρατήσεις μαζί, σταθερό. 

Κανόνας νούμερο 2, μην κόβεις το σούσι αμέσως μόλις το τυλίξεις. Πρέπει πρώτα να κρυώσει. Και όπως στις επαγγελματικές ασιατικές κουζίνες χρησιμοποιείται ένας ειδικός ανεμιστήρας, στο σπίτι, για ένα παρόμοιο αποτέλεσμα μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις και σεσουάρ μαλλιών επιλέγοντας φυσικά τον κρύο αέρα. Μια άλλη πτυχή που θα κάνει τη διαφορά είναι τα λεπτά που θα χρειαστούν για να ψύξεις το ρύζι. Όσο πιο γρήγορα το κάνεις, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα. Σε αυτό το σημείο το μόνο που απομένει είναι να τυλίξεις τα ρολά σούσι σε διάφανη μεμβράνη αλλά - τελευταίο κόλπο για καλό σούσι στο σπίτι - να μην τα βάλεις στο ψυγείο γιατί αυτή η λειτουργία θα καταστρέψει το ρύζι. Δώσε επίσης προσοχή στην επιλογή των φασολιών και εννοείται, του ρυζιού.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.