Άγχος, βιασύνη, έλλειψη χρόνου και η αιώνια απορία για το που άφησες τα κλειδιά σου. Παρ' όλα αυτά είναι αδύνατο να ξεκινήσεις τη μέρα σου χωρίς ένα καλό πρωινό. Επειδή όμως δεν μπορούν να οργανώσουν όλοι οι άνθρωποι τον χρόνο τους σαν ελβετικό ρολόι, ακολουθούν μερικές απλές, γευστικές κι υγιεινές συνταγές που μπορείς να πάρεις μαζί σου στη δουλειά.

Γιαούρτι με φρούτα

Μήπως να το βάλεις στη διατροφή σου; Η ελληνική παραγωγή φημίζεται για την ποιότητά της και προσθέτοντας μπανάνα, μέλι και κανέλα στο παραδοσιακό γαλακτοκομικό, αυτό μεταμορφώνεται σε ένα ιδανικό πρωινό. Τρεις με τέσσερις γεμάτες κουταλιές γιαούρτι, μία μπανάνα, μία πρέζα κανέλα και μία μεγάλη κουταλιά μελιού είναι ό,τι χρειάζεσαι.

Δημητριακά με γάλα

Μπορείς να τα έχεις ετοιμάσει από το βράδυ: βάλε τις νιφάδες βρώμης και τα blueberries να μουλιάσουν από την προηγούμενη νύχτα σε γάλα. Το πρωί κόψε τα αμύγδαλα σε πολύ λεπτές φέτες. Πάρε ένα κουτάλι κι είσαι έτοιμος.

Smoothie μήλο-καραμέλα

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι η τέλεια λύση όταν βιάζεσαι πραγματικά. Δεν χρειάζεσαι να κάθεσαι για να την γευτείς. Μπορείς να την πάρεις μαζί σου στο αυτοκίνητο, το λεωφορείο ακόμα κι όταν περπατάς προς τη δουλειά. Τι χρειάζεσαι για να την φτιάξεις; Μήλα, κανέλα, γάλα αμυγδάλου, σπόρους chia και καραμέλα. Τα χτυπάς από το προηγούμενο βράδυ στο μπλέντερ για να μην χάνεις χρόνο το πρωί. Αν η συνταγή σου βγει πολύ πηχτή αραιώνεις με λίγο ακόμα γάλα αμυγδάλου.

Από: Esquire NL