Η μοναδική συνταγή για νάτσος που θα χρειαστείς ποτέ

Ξέχνα το τσένταρ και τον κιμά.

Νάτσος. Από τα πιο ταπεινά εδέσματα της μεξικάνικης κουζίνας , τα τηγανισμένα τσιπς από καλαμποκάλευρο, συχνά με προσθήκη καρυκευμάτων, που παίζουν το ρόλο του ορεκτικού ή ακόμη και του συνοδευτικού σνακ για τη μπύρα ή κάποιο καλοφτιαγμένο cocktail με τεκίλα ή mezcal. Παρότι στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού μετρούν αρκετές δεκαετίες δημοφιλίας, στη χώρα μας κατέφθασαν στα μέσα των 90s κι αυτό χάρη στα κυλικεία των κινηματογράφων (κυρίως) και τα (ελάχιστα) μεξικάνικα εστιατόρια που υπήρχαν τότε στην Ελλάδα. 

Στις πιο απλές εκδοχές τους να συναντάς με λιωμένο τσένταρ και κιμά. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι η περαιτέρω γευστική τους εκμετάλλευση περιορίζεται σε αυτά και η συνταγή του βραβευμένου Αμερικανού σεφ Paul Kahan (του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Blackbird, στο Σικάγο), επιβεβαιώνει του λόγου του ασφαλές. Στην παραθέτουμε για να την έχεις εύκαιρη, σαν το ιδανικότερο σνακ που θα συνοδεύσει την μπύρα σου, τώρα που αρχίζουν τα προημιτελικά του Champions League και τα play-offs της Ευρωλίγκας. 

Υλικά

Για τα νάτσος

  • 300 γρ. τσιπς τορτίγιας (περίπου 3 σακουλάκια)
  • 1/4 φλ. μαγειρεμένα κόκκινα φασόλια
  • μισό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. cottage cheese
  • 1 ραπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. sour cream
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο

Για τη σάλτσα

  • 7 μικρές πιπεριές τσίλι
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.σ. αλάτι

Εκτέλεση

Για τα νάτσος

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις τα τσιπς και τη σάλτσα, καθώς και τη μισή ποσότητα από το cottage cheese.
  2. Μεταφέρεις σε ένα μπολ ή σκεύος σερβιρίσματος, προσθέτοντας τα φασόλια, το κρεμμύδι και το υπόλοιπο cottage cheese.
  3. Συμπληρώνεις το πιάτο με τη sour cream, το ραπανάκι και τον κόλιανδρο. 

Για τη σάλτσα

  1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200°C και βάζεις τις πιπεριές σε αυτόν για περίπου 5 λεπτά.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζεις όλα τα υλικά (εκτός από το αλάτι) και τα φέρνεις σε βράση. 
  3. Αφαιρείς από τη φωτιά και αφήνεις το μείγμα να κρυώσεις, για περίπου ένα τέταρτο. 
  4. Το μεταφέρεις στο μπλέντερ και το ομογενοποιείς. 
  5. Περνώντας μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι, ρίχνεις το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και τη σιγοβράζεις για ακόμη 20-25 λεπτά.

Tip: Για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση, μπορείς να προσθέσεις σαν τελική πινελιά και δύο τηγανητά αυγά. 

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα