
Η μοναδική συνταγή για νάτσος που θα χρειαστείς ποτέ
Ξέχνα το τσένταρ και τον κιμά.

Νάτσος. Από τα πιο ταπεινά εδέσματα της μεξικάνικης κουζίνας , τα τηγανισμένα τσιπς από καλαμποκάλευρο, συχνά με προσθήκη καρυκευμάτων, που παίζουν το ρόλο του ορεκτικού ή ακόμη και του συνοδευτικού σνακ για τη μπύρα ή κάποιο καλοφτιαγμένο cocktail με τεκίλα ή mezcal. Παρότι στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού μετρούν αρκετές δεκαετίες δημοφιλίας, στη χώρα μας κατέφθασαν στα μέσα των 90s κι αυτό χάρη στα κυλικεία των κινηματογράφων (κυρίως) και τα (ελάχιστα) μεξικάνικα εστιατόρια που υπήρχαν τότε στην Ελλάδα.
Στις πιο απλές εκδοχές τους να συναντάς με λιωμένο τσένταρ και κιμά. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι η περαιτέρω γευστική τους εκμετάλλευση περιορίζεται σε αυτά και η συνταγή του βραβευμένου Αμερικανού σεφ Paul Kahan (του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Blackbird, στο Σικάγο), επιβεβαιώνει του λόγου του ασφαλές. Στην παραθέτουμε για να την έχεις εύκαιρη, σαν το ιδανικότερο σνακ που θα συνοδεύσει την μπύρα σου, τώρα που αρχίζουν τα προημιτελικά του Champions League και τα play-offs της Ευρωλίγκας.
Υλικά
Για τα νάτσος
- 300 γρ. τσιπς τορτίγιας (περίπου 3 σακουλάκια)
- 1/4 φλ. μαγειρεμένα κόκκινα φασόλια
- μισό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλ. cottage cheese
- 1 ραπανάκι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. sour cream
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
Για τη σάλτσα
- 7 μικρές πιπεριές τσίλι
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.σ. αλάτι
Εκτέλεση
Για τα νάτσος
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις τα τσιπς και τη σάλτσα, καθώς και τη μισή ποσότητα από το cottage cheese.
- Μεταφέρεις σε ένα μπολ ή σκεύος σερβιρίσματος, προσθέτοντας τα φασόλια, το κρεμμύδι και το υπόλοιπο cottage cheese.
- Συμπληρώνεις το πιάτο με τη sour cream, το ραπανάκι και τον κόλιανδρο.
Για τη σάλτσα
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200°C και βάζεις τις πιπεριές σε αυτόν για περίπου 5 λεπτά.
- Σε ένα κατσαρολάκι, βάζεις όλα τα υλικά (εκτός από το αλάτι) και τα φέρνεις σε βράση.
- Αφαιρείς από τη φωτιά και αφήνεις το μείγμα να κρυώσεις, για περίπου ένα τέταρτο.
- Το μεταφέρεις στο μπλέντερ και το ομογενοποιείς.
- Περνώντας μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι, ρίχνεις το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και τη σιγοβράζεις για ακόμη 20-25 λεπτά.
Tip: Για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση, μπορείς να προσθέσεις σαν τελική πινελιά και δύο τηγανητά αυγά.
Από: Esquire US
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα