Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την πίτσα του Cupola

Tips για την απόλυτη εκδοχή του κορυφαίου comfort food από τους ειδικούς.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 03 Μαΐου 2019

Είναι σχεδόν καθολική ομολογία ότι η πίτσα είναι το απόλυτο comfort του καθώς και εκείνο που μπορεί να πλαισιώσει με τον ιδανικότερο τρόπο το ποτό σου. Συνταγές σε cookbooks και ίντερνετ κυκλοφορούν πολλές, αν και η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη προσπάθεια για να φτιάξεις και στο σπίτι μία αξιοπρεπή πίτσα, η οποία δεν θα κάνει το στομάχι σου να διαμαρτύρεται. 

Επειδή εδώ στο Esquire δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη, αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στους ειδικούς και πιο συγκεκριμένα στους pizzaioli του Cupola* (που σερβίρει μία από τις κορυφαίες εκδοχές της ναπολιτάνικής πίτσας στην Αθήνα), ώστε να μας δώσουν τις κατάλληλες κατευθύνσεις και τα ανάλογα tips. Μας ξεκαθάρισαν ότι σημαντικό ρόλο παίζει ο φούρνος -δύσκολο να έχεις στο σπίτι αντίστοιχο με αυτόν ενός καλού εστιατορίου- αλλά κάποιες αρχές παραμένουν οι ίδιες. 

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την πίτσα του Cupola

> Αρχικά αξίζει να επενδύσεις σε καλής ποιότητας άλευρα και σε μία εξίσου ποιοτική μαγιά. Εκτός από τα βασικά (νερό, μαγιά, αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη) μην προσθέσεις τίποτα άλλο στη ζύμη.

> Οφείλεις να αφήσεις το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 48 ώρες πριν αρχίσεις να το διαμορφώνεις στην τελική μορφή του για την πίτσα. 

> Ιδανικά χρησιμοποίησε βουβαλίσια μοτσαρέλα (η αυθεντική και πιο γευστική τους είδους της, που δένει ιδανικά με το ζυμάρι) και ντομάτες San Marzano (η ποικιλία, με την ιδιαίτερη μορφή και τον ζωηρό χαρακτήρα, που προέρχεται από  εύφορο ηφαιστειογενές έδαφος της νότιας Ιταλίας).

> Το τέλειο pairing περιλαμβάνει ένα ποτήρι κρασί ή ακόμη Aperol Spritz και Negroni.

> Μην διστάσεις να δοκιμάσεις πράγματα, toppings και γενικότερα να πειραματιστείς. 


*Ευφορίωνος 13, Παγκράτι, τηλ. 211 4117444

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Γουακαμόλε αλλά με αστέρι Michelin

Ένας ειδικός προτείνει την ιδανικότερη φόρμουλα για το κορυφαίο dip του πλανήτη με αφορμή τη σημερινή Guacamole Day.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Salonica Restaurant, όχι τυχαία ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας

Η σπουδαία δουλειά του Σωτήρη Ευαγγέλου επιβραβεύτηκε με έναν ακόμη Χρυσό Σκούφο.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το Noma μόλις έγινε τριάστερο

Τρία αστέρια Michelin για το σπουδαίο εστιατόριο της Κοπεγχάγης, για πρώτη φορά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το μέλλον του ελληνικού fine dining, σύμφωνα με τους κορυφαίους Έλληνες σεφ

Άγγελος Λάντος, Λευτέρης Λαζάρου, Έκτορας Μποτρίνι και Τάσος Μαντής καταθέτουν τη γνώμη τους για την πορεία της υψηλής γαστρονομίας στη χώρα μας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας