Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την πίτσα του Cupola
Tips για την απόλυτη εκδοχή του κορυφαίου comfort food από τους ειδικούς.
Είναι σχεδόν καθολική ομολογία ότι η πίτσα είναι το απόλυτο comfort του καθώς και εκείνο που μπορεί να πλαισιώσει με τον ιδανικότερο τρόπο το ποτό σου. Συνταγές σε cookbooks και ίντερνετ κυκλοφορούν πολλές, αν και η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη προσπάθεια για να φτιάξεις και στο σπίτι μία αξιοπρεπή πίτσα, η οποία δεν θα κάνει το στομάχι σου να διαμαρτύρεται.
Επειδή εδώ στο Esquire δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη, αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στους ειδικούς και πιο συγκεκριμένα στους pizzaioli του Cupola* (που σερβίρει μία από τις κορυφαίες εκδοχές της ναπολιτάνικής πίτσας στην Αθήνα), ώστε να μας δώσουν τις κατάλληλες κατευθύνσεις και τα ανάλογα tips. Μας ξεκαθάρισαν ότι σημαντικό ρόλο παίζει ο φούρνος -δύσκολο να έχεις στο σπίτι αντίστοιχο με αυτόν ενός καλού εστιατορίου- αλλά κάποιες αρχές παραμένουν οι ίδιες.
> Αρχικά αξίζει να επενδύσεις σε καλής ποιότητας άλευρα και σε μία εξίσου ποιοτική μαγιά. Εκτός από τα βασικά (νερό, μαγιά, αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη) μην προσθέσεις τίποτα άλλο στη ζύμη.
> Οφείλεις να αφήσεις το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 48 ώρες πριν αρχίσεις να το διαμορφώνεις στην τελική μορφή του για την πίτσα.
> Ιδανικά χρησιμοποίησε βουβαλίσια μοτσαρέλα (η αυθεντική και πιο γευστική τους είδους της, που δένει ιδανικά με το ζυμάρι) και ντομάτες San Marzano (η ποικιλία, με την ιδιαίτερη μορφή και τον ζωηρό χαρακτήρα, που προέρχεται από εύφορο ηφαιστειογενές έδαφος της νότιας Ιταλίας).
> Το τέλειο pairing περιλαμβάνει ένα ποτήρι κρασί ή ακόμη Aperol Spritz και Negroni.
> Μην διστάσεις να δοκιμάσεις πράγματα, toppings και γενικότερα να πειραματιστείς.
*Ευφορίωνος 13, Παγκράτι, τηλ. 211 4117444
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Όλα όσα τρώνε και πίνουν στο The Gentlemen του Guy Ritchie
Η κορυφαία σειρά του Netflix αυτή τη στιγμή, περιλαμβάνει μπόλικο και εκλεπτυσμένο φαγοπότι.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΜία γευσιγνωσία 'Μπουκιά και συγχώριο' στο Iama
Ηλίας Μαμαλάκης και Ηλίας Σκουλάς ενώνουν τις δυνάμεις τους το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου, στο δημοφιλές μεζεδοπωλείο του Παλαιού Φαλήρου.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΗ διαδρομή της λαγάνας στο σήμερα
Καμία Καθαρή Δευτέρα δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς αυτήν.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςΕγκλήματα κατά της ιταλικής κουζίνας
Μία έρευνα αποκαλύπτει όλα όσα θα έκαναν τον Massimo Bottura να ξαναγυρίσει στη Νομική και τον Dario Cecchini να γίνει vegan.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας μίνι οδηγός για εστιατόρια και ταβέρνες για όλη τη Σαρακοστή
Ό,τι πρέπει για μια απολαυστικά θαλασσινή Σαρακοστή, σε εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής.
Το θρυλικό Château de Beaucastel στη Μεγάλη Βρεταννία
Ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων στο εμβληματικό αθηναϊκό σποτ.
Γραφει Μπαμπης Δουκας