Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την πίτσα του Cupola

Tips για την απόλυτη εκδοχή του κορυφαίου comfort food από τους ειδικούς.

Είναι σχεδόν καθολική ομολογία ότι η πίτσα είναι το απόλυτο comfort του καθώς και εκείνο που μπορεί να πλαισιώσει με τον ιδανικότερο τρόπο το ποτό σου. Συνταγές σε cookbooks και ίντερνετ κυκλοφορούν πολλές, αν και η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη προσπάθεια για να φτιάξεις και στο σπίτι μία αξιοπρεπή πίτσα, η οποία δεν θα κάνει το στομάχι σου να διαμαρτύρεται. 

Επειδή εδώ στο Esquire δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη, αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στους ειδικούς και πιο συγκεκριμένα στους pizzaioli του Cupola* (που σερβίρει μία από τις κορυφαίες εκδοχές της ναπολιτάνικής πίτσας στην Αθήνα), ώστε να μας δώσουν τις κατάλληλες κατευθύνσεις και τα ανάλογα tips. Μας ξεκαθάρισαν ότι σημαντικό ρόλο παίζει ο φούρνος -δύσκολο να έχεις στο σπίτι αντίστοιχο με αυτόν ενός καλού εστιατορίου- αλλά κάποιες αρχές παραμένουν οι ίδιες. 

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την πίτσα του Cupola

> Αρχικά αξίζει να επενδύσεις σε καλής ποιότητας άλευρα και σε μία εξίσου ποιοτική μαγιά. Εκτός από τα βασικά (νερό, μαγιά, αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη) μην προσθέσεις τίποτα άλλο στη ζύμη.

> Οφείλεις να αφήσεις το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 48 ώρες πριν αρχίσεις να το διαμορφώνεις στην τελική μορφή του για την πίτσα. 

> Ιδανικά χρησιμοποίησε βουβαλίσια μοτσαρέλα (η αυθεντική και πιο γευστική τους είδους της, που δένει ιδανικά με το ζυμάρι) και ντομάτες San Marzano (η ποικιλία, με την ιδιαίτερη μορφή και τον ζωηρό χαρακτήρα, που προέρχεται από  εύφορο ηφαιστειογενές έδαφος της νότιας Ιταλίας).

> Το τέλειο pairing περιλαμβάνει ένα ποτήρι κρασί ή ακόμη Aperol Spritz και Negroni.

> Μην διστάσεις να δοκιμάσεις πράγματα, toppings και γενικότερα να πειραματιστείς. 


*Ευφορίωνος 13, Παγκράτι, τηλ. 211 4117444

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα