Το απόλυτο τοστ

Η απλή και πεντανόστιμη απάντηση σε κάθε πεινασμένη ερώτηση.

Ξέρεις τι είναι χειρότερο από τη ρουτίνα; Η ρουτίνα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Γνωρίζεις πολύ καλά όμως ότι αυτή μπορεί να γίνει πιο ενδιαφέρουσα στις μικρές ανάπαυλες, κάπου ανάμεσα στις ώρες δουλειάς στο γραφείο, συνήθως με τη συνοδεία ενός άκρως σαγηνευτικού σνακ. Ακόμη κι αν αυτό είναι ένα φαινομενικά απλό τοστ. Ναι, υπάρχει τρόπος να αναβαθμιστεί ακόμη και το ταπεινότερο της οικογενείας των σάντουιτς, με τα παρακάτω τρικ. 

Ψωμί

Οφείλεις να επιλέξεις λευκό ψωμί, το οποίο ωστόσο δεν θα έχει πολύ μεγάλο πάχος, καθώς κάτι τέτοιο δεν θα επιτρέψει στο τυρί να λιώσει γρήγορα και σωστά. 

Τυρί

Όπως και στην περίπτωση του (λευκού) ψωμιού, έτσι και εδώ μεγαλύτερη σημασία από οτιδήποτε έχει η γεύση, οπότε ξέχνα τα χαμηλά λιπαρά. Ιδανικότερες επιλογές κάποιο ημίσκληρο μακράς ωρίμανσης από αγελαδινό γάλα όπως το edam ή κάτι παρεμφερές, ή κάποιο cheddar από παστεριωμένο γάλα αγελάδας.

Το απόλυτο τοστ

Το έξτρα στοιχείο

Η ντομάτα. Πρέπει όμως πρώτα να τις αφαιρέσεις τους σπόρους. Να θυμάσαι πάντως ότι πρέπει να προστεθεί σε ελαφρώς μικρότερη ποσότητα από το τυρί. 

Το τελείωμα και το ψήσιμο

Κάλυψε και τις δύο πλευρές του τοστ ομοιόμορφα με βούτυρο πριν το τοποθετήσεις για ψήσιμο. Δοκίμασε το τηγάνι -χωρίς οποιαδήποτε άλλη προσθήκη λίπους- και όχι την τοστιέρα. Επέλεξε ένα βαρύ, στιβαρό τηγάνι ώστε να υπάρχει καλύτερος έλεγχος της θερμοκρασίας. Προθερμαίνεις σε μέτρια φωτιά, τοποθετείς το τοστ και πιέζεις ελαφρά με μία σπάτουλα. Αναποδογυρίζεις και επαναλαμβάνεις. Μόλις αρχίσει να λιώνει το τυρί, μειώνεις τη θερμοκρασία και αφήνεις για λίγο ακόμη το τοστ να τελειοποιηθεί.

Κάποια εναλλακτικά combos

  • Cheddar, καραμελωμένα κρεμμύδια, πίκλες.
  • Κατσικίσιο τυρί σε κρέμα και τσορίθο.
  • Τυρί Gruyère και ζαμπόν.
  • Τυρί Gouda, ντομάτα, λεπτές φέτες από πιπεριές jalapenos.

Διάβασε ακόμη για την ιστορία, τη συνταγή και τα μυστικά της τέλειας caprese, πώς θα φτιάξεις το ιδανικό σάντουιτς με κοτόπουλο και για το μυστικό νοστιμιάς πίσω από τις πατάτες των McDonald's.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας