Celebrities σε σπάνιες φωτογραφίες των 70s

Ο φάκος του Ira Resnick κατέγραψε την πιο ψυχεδελική δεκαετία των Η.Π.Α καλύτερα από κάθε άλλον.

Την δεκαετία του 1970, μία από τις πιο ταραγμένες περιόδους της σύγχρονης αμερικανικής ιστορίας που όμως έδωσε μερικές από τις πιο αγαπημένες, πολύπλοκες και εμβληματικές καλλιτεχνικές στιγμές των Η.Π.Α, ο Ira Resnick ταξίδευε από τη μία άκρη της χώρας έως την άλλη, καταγράφοντας με τον φακό του πολιτικούς, αθλητές, μουσικούς, κωμικούς και ηθοποιούς. Ο διάσημος φωτογράφος, τέσσερις δεκαετίες μετά τις νεανικές του περιπλανήσεις, ανοίγει σήμερα το αρχείο του για το κοινό.

Το νέο του βιβλίο με τίτλο The Seventies: A Photographic Journey περιλαμβάνει σπάνιες φωτογραφίες διάσημων που δεν έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας. Ακολουθούν 12 χαρακτηριστικά κλικ που αποτυπώνουν το κλίμα της εποχής στο πρόσωπο ανθρώπων όπως ο Mich Jagger, ο Bill Murray και η τραγουδίστρια των Fleetwood Mac, Stevie Nicks.

Celebrities σε σπάνιες φωτογραφίες των 70s
Ο σεληνιασμένος Mick Jagger επί σκηνής στο Σαν Φρανσίσκο (1975).
Stevie Nicks
Η Stevie Nicks κάνει διάλειμμα στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, ανάμεσα στα live sets του Day on the Green, διάσημου μουσικού φεστιβάλ των 70s.
Still, Nash, Crosby & Young
Οι Stephen Stills, Graham Nash, David Crosby και Neil Young  στην σκηνή του Boston Garden το 1974.
Belushi
To φθινόπωρο του 1978, ο Resnick συνόδεψε τον φίλο του και συγγραφέα, Jamie Delson, σε ένα θέμα που έπρεπε να γράψει για το περιοδικό Viva σχετικά με Saturday Night Live. Ο Resnick αποθανάτισε τον μεγάλο και αδικοχαμένο κωμικό, John Belushi, να χαλαρώνει πίνοντας -τι άλλο;- μπύρα. 
Bill Murray 70s
Από το ίδιο θέμα για το SNL, μία φωτογραφία του Bill Murray που, με βάση τα όσα δηλώνει ο Resnick, ήταν "μάλλον ο πιο φιλικός από τους συντελεστές του show".
Sissy Spacek
"Το 1980, η Sissy Spacek ήταν ένα αστέρι πρώτου μεγέθους, συμμετέχοντας σε ταινίες όπως το Carrie και το Coal Miner's Daughter (για το οποίο βραβεύτηκε και με Όσκαρ)" γράφει ο Resnick στο βιβλίο του. "Κάποιες φορές ερχόταν στο studio μου για να βγάλουμε μερικές φωτογραφίες για τον επόμενό της ρόλο. Εδώ είναι ντυμένη όπως ο χαρακτήρας της στο Heartbeat".
Bonnie Ratt & Jane Fonda
H Αμερικανίδα τραγουδίστρια των blues, Βοnnie Raitt, κουβεντιάζει με την Jane Fonda (δεξιά) σε ένα από τα πολλά φιλανθρωπικά γκαλά που οργάνωνε η τελευταία.
Bruce Spingsteen
Ο Bruce Spingsteen παίζει κιθάρα στην σκηνή του Oakland Paramount (1976).
Linda Ronstadt
H διάσημη τραγουδίστρια Linda Ronstadt από τα backstage του Day on the Green το 1976. "Ο πίνακας γράφει πίσω της με κιμωλία τη σειρά των ονομάτων που εμφανιστούν" αναφέρει ο Resnick στο βιβλίο του. "Παρατήρησε το "ha ha” - γιατί τα shows δεν τελείωναν ποτέ".
Martin Scorsese
O Martin Scorsese με μακριά μαλλιά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης το 1970.
Martin Sheen
"Ο Martin Sheen μου έκανε την τιμή να ποζάρει όπως ο χαρακτήρας του στο Badlands, στο Κολοράντο το 1972" λέει ο Resnick.
Carly Taylor
H Carly Simon και ο τότε άντρας της, James Taylor, στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης 1974.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος