Οι συλλογές αντικειμένων είναι μία κλασική αντρική συνήθεια. Για όσους βρίσκονται ή έχουν ξεπεράσει την τρίτη δεκαετία της ζωής τους, η πορεία υπήρξε προδιαγεγραμμένη: Σε παιδική ηλικία ήταν τα παιχνίδια (από Lego μέχρι GI JOE και επιτραπέζια), στην εφηβεία ήταν τα "χαρτάκια" PANINI και οι κάρτες NBA, ως φοιτητές πολλοί από εμάς συγκεντρώναμε μανιωδώς μπουκάλια από μπύρες κάθε είδους ενώ ο μοντελισμός και τα γραμματόσημα παραμένουν αγαπημένα χόμπι για τους πραγματικά αμετανόητους. Αυτά, όσον αφορά τους κοινούς θνητούς, γιατί στην περίπτωση του Brad Pitt, η δικιά του μανία είναι οι πανάκριβες μηχανές.

Μάλιστα, ο 56χρονος star του Χόλιγουντ, είναι από τους ελάχιστους διάσημους που οι μοτοσικλέτες μοιάζουν να του ταιριάζουν γάντι – και όχι να αποτελούν μία κραυγή ενάντια στη χαμένη του νιότη. Σύμφωνα, λοιπόν, με το Hot Cars, διαθέτει μία άκρως εντυπωσιακή συλλογή που ταιριάζει σε έναν πραγματικό λάτρη των δύο τροχών. Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει συχνά στους celebrities, όπου τα αυτοκίνητα και οι μηχανές αποτελούν άλλο ένα λιθαράκι στον πύργο της ματαιοδοξίας, ο Pitt φαίνεται να απολαμβάνει το χόμπι του και να το εξασκεί με πραγματικό μεράκι.

Στο γκαράζ του Brad Pitt

Τι μπορεί να βρει κανείς στο γκαράζ του; Καταρχάς, μία custom μοτοσικλέτα δια χειρός Indian Larry, ενός δηλαδή από τους πιο διάσημους σχεδιαστές παγκοσμίως. Η τιμή της παραμένει άγνωστη, λαμβάνοντας όμως υπόψη ότι ο τελευταίος έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο το 2004, σίγουρα από τότε μέχρι σήμερα η αξία της έχει πολλαπλασιαστεί. Επίσης, άλλη μία custom από τον Shinya Kimura, τον 58χρονο Ιάπωνα μετρ του είδους. Μάλιστα, ο Pitt φαίνεται να απολαμβάνει τις δημιουργίες του τελευταίου, αφού διαθέτει και μία Type 9, μία μηχανή δηλαδή σχεδιασμένη από τη Zero Engineering, την εταιρεία πίσω από την οποία βρίσκεται ο Kimura. Όσο για την αξία της; Ξεκινά από τα 40 χιλιάδες δολάρια, λόγω όμως του customization, ίσως αξίζει πολλά περισσότερα.

Εκείνη όμως η μοτοσικλέτα που αποτελεί το διαμάντι στο στέμμα της συλλογής του Brad Pitt, δεν είναι άλλη από την Ecosse Titanium Series XX που κοστίζει 300 χιλιάδες δολάρια, και σύμφωνα με το Luxury Magazine είναι αυτήν τη στιγμή το πιο ακριβό δίτροχο του πλανήτη. Κατασκευασμένη από τιτάνιο και με 250 άλογα στη μηχανή της βρίσκεται αραγμένη στο γκαράζ του οσκαρικού ηθοποιού, αποτελώντας μία από τις μόλις 13 που κατασκευάστηκαν ποτέ. Μία εντυπωσιακή και μοναδική μοτοσυκλέτα, δηλαδή, για έναν εντυπωσιακό και μοναδικό τύπο.


φωτογραφία © Getty Images