Αχ, καλοκαιράκι, ήρθε η ώρα να πέσουν οι ρυθμοί, να κάνουμε διακοπές, να ξεφύγουμε από την πιεστική καθημερινότητα και να γεμίσουμε μπαταρίες -όχι ηλεκτρικών αυτοκινήτων, από τις άλλες, τις bio. Όμως, το καλοκαίρι δεν είναι το ίδιο απολαυστικό για όλους. Υπάρχουν άνθρωποι που αυτή την εποχή του χρόνου έρχονται αντιμέτωποι με τις φοβίες τους. Με βιώματα που έχουν καρφωθεί βαθιά στο υποσυνείδητο (ή και το ασυνείδητο) του καθενός, από τους καύσωνες της δεκαετίας του 1980 -που δεν ήταν καν καύσωνες τώρα που το σκέφτεσαι- και με παιδικά κατάλοιπα από εκείνο το καλοκαίρι του 1994 που παρκάροντας στο καράβι ο μπαμπάς, γρατζούνισε τον προφλυκατήρα του ολοκαίνουριου Toyota Corolla Liftback. Αν είναι και οι δικοί σου καλοκαιρινοί εφιάλτες στο αυτοκίνητο ένας από τους παρακάτω, τότε δείξε κατανόηση. 

Μεσημέρι στο αυτοκίνητο με καύσωνα 

Η κόλαση επί Γης! Καλύτερα να μπεις σε έναν πύραυλο του Elon Musk και να ξεκινήσεις για ήλιο κατευθείαν, παρά να επιχειρήσεις να μπεις στο αυτοκίνητο μετά το πρωινό μπάνιο του Ιουλίου ή του Αυγούστου. Η ιεροτελεστία περιλαμβάνει εκκίνηση κινητήρα, κλιματιστικό φουλ που δεν κάνει και πολλά, τουλάχιστον άμεσα, παράθυρα ανοιχτα, πόρτες ορθάνοιχτες και αναμονή. Η ηλιοπροστασία βοηθά αλλά και πάλι οι 90 βαθμοί στο εσωτερικό σημαίνουν πως για τα επόμενα δέκα λεπτά ό,τι και αν ακουμπήσεις θα σου αφήσει σημάδι. Ψυχολογικό κυρίως, αλλά πιθανότατα και δερματικό. 

Είναι μακράν ό,τι χειρότερο θα ζήσεις και φέτος το καλοκαίρι αλλά μπορείς να σκέφτεσαι αυτό το Tik Tok και να χασκογελάς.

@apostolos_papoutsis

40 βαθμοί λιώνει το κορμί 😂 #apostolos_papoutsis #preveza #foryoupage

♬ sonido original - ACB


"Μην το φοβάσαι Lancia"

Το παρκάρισμα στο πλοίο αφήνει ξάγρυπνους χιλιάδες νεαρούς οδηγούς το βράδυ πριν ξεκινήσουν οι διακοπές τους. Φωνές, φασαρία, τσοπανοσφυρίγματα, τα ελαστικά να στριγγλίζουν στο χαλύβδινο δάπεδο του καραβιού και εσύ να προσπαθείς να επιτελέσεις το ρόλο σου ως το Γ στο τέτρις του παρκαδόρου. "Ford, Ford, ε Ford! Εμένα κοιτάς τώρα. Πάμε", "Μην το φοβάσαι Lancia. Όπως πας", "Εκεί που σου δείχνω εγώ, Seat". Ο βιαστικός παρκαδόρος είναι ικανός να σε περάσει από την μύτη της βελόνας προκειμένου να χωρέσουν όλα τα αυτοκίνητα και να βγει το δρομολόγιο. Αν έχεις και μπαγκαζιέρα, ρυμουλκούμενη. Άστο. Καλύτερα να κάτσεις την προηγούμενη μέρα να σχεδιάσεις μια πορεία με μοιρογνωμόνιο και χάρακα μπας και τα καταφέρεις. 

Η συνέχεια στο TopGear