Το ερώτηση του τίτλου είναι -μάλλον- ρητορική. Στάθης Πετρόπουλος και Γιάννης Τσάκαλος του ελληνικού TopGear έχουν ήδη απαντήσει και συμφωνήσει ότι αυτή είναι η καλύτερη Gymkhana που έγινε ποτέ. Ο συνδυασμός είναι ο καλύτερος: Subaru GL Wagon 862 ίππων και Travis Pastrana στο τιμόνι, το χειρόφρενο και τα πεντάλ. 



Disclaimer: Οι δύο συντάκτες δεν γνώριζαν ο ένας το κείμενο του άλλου

Electrikhana και κουραφέξαλα - Στάθης Πετρόπουλος

Σχεδόν δύο μήνες μετά το video του Ken Block με το εντυπωσιακό Audi S1 Hoonitron και την Electrickhana του, έρχεται ο Τravis Pastrana να δείξει στο παγκόσμιο ίντερνετ τι σημαίνει Gymkhana αυθεντική, γνήσια, απολαυστική, παραδοσιακή. Gymkhana με τα όλα της και με θερμικό κινητήρα, όπως αυτόν που χρησιμοποιεί το Subaru GL Wagon και ο οποίος αποδίδει 862 ίππους. Δημιουργήθηκε ακριβώς για αυτόν τον σκoπό και συνεχίζει την επιστροφή της Subaru στα Gymkhana videos την οποία ξεκίνησε ο Travis Pastrana το 2020, όταν δηλαδή ο Ken Block αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα του. 

Η παραγωγή πάντως είναι της εταιρείας Hoonigan του Ken Block και ο σκηνοθέτης είναι ο ίδιος με την Electrikhana και με όλα τα εντυπωσιακά videos των δύο "βλαμμένων" Αμερικανών που προσελκύουν κάθε φορά εκατομμύρια θεατές. Το "πεδίο βολής" της Gymkhana 2022 του Pastrana είναι η Florida και το video είναι πιθανότατα η καλύτερη Gymkhana που έχει υπάρξει μέχρι σήμερα, μετά ίσως την πρώτη, εκείνη με το Impreza που μας είχε εντυπωσιάσει. 

Ο Pastrana αγγίζει τα 265 km/h με το Subaru GL Wagon και μας προσφέρει μερικά εντυπωσιακά άλματα, όπως αυτά που του αρέσουν. Ιδίως εκείνο που απογειώνεται πάνω από ένα γεφυράκι, είναι τουλάχιστον αδιανόητο και δεν είναι το μόνο stunt που θα σε κάνει να χαμογελάσει το χειλάκι σου. Εξάλλου όπως είπε και ο ίδιος ο Pastrana, "Είναι το πιο τρελό video που έχω κάνει σε τέσσερις τροχούς. Δεν πίστευα ποτέ πως θα κάνω κόντρα με ένα μαχητικό τζετ ή donuts γύρω από ένα Monster Truck που θα στέκεται όρθιο στους δύο εμπρός τροχούς. Δεν περίμενα επίσης να πλανάρω σε απόσταση 30 μέτρων πάνω σε μια λίμνη με βάθος δύο μέτρων ή να κάνω διπλό drift με ένα ελικόπτερο. Τουλάχιστον όχι όλα μαζί σε ένα video. Αυτή όμως είναι η Gymkhana 2022", κατέληξε ο Αμερικανός. Απόλαυσέ την λοιπόν.

Η συνέχεια στο TopGear