7 επικά αυτοκίνητα που βγαίνουν στους δρόμους το 2022

Από υβριδικά και SUVs μέχρι supercars, αυτά τα αυτοκίνητα θα συζητηθούν πολύ το νέο έτος.

Esquire Team
Γράφει: Γιάννης Σπανός 08 Ιανουαρίου 2022

Διανύοντας το πρώτο δεκαήμερο του νέου έτους, έφτασε η στιγμή να εξετάσουμε ένα θέμα που ήδη έχει αρχίσει να συζητιέται μεταξύ των φίλων των 4 τροχών: Τα αυτοκίνητα του 2022 που θα κερδίσουν τις εντυπώσεις, θα τραβήξουν τα βλέμματα και θα προκαλέσουν τα περισσότερα debates.

Ξεχωρίσαμε κάποια ιδιαίτερα καινούρια concepts που έχουν κάτι να πουν. Supercars, SUVs, ηλεκτροκίνητα και θηρία που έρχονται προσεχώς στους δρόμους.

Bentley Flying Spur Hybrid

Δε συμβαίνει συχνά η η πολυτέλεια, η ταχύτητα και το φιλικό προς το περιβάλλον attitude να συνυπάρχουν στην ίδια φράση, πόσο μάλλον στο ίδιο αυτοκίνητο, αλλά φαίνεται πως στην περίπτωση της υβριδικής Flying Spur να το δούμε.

7 επικά αυτοκίνητα που βγαίνουν στους δρόμους το 2022

Η Bentley ξεκινά την πορεία της προς ένα πλήρες ηλεκτρικό μέλλον και το συγκεκριμένο μοντέλο είναι μόνο μία γεύση από τα προσεχώς. Εξοπλισμένη με έναν V6 κινητήρα 2,9 λίτρων και 410 αλόγων συνδυαστικά με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 134 ίππων, πιστοποιεί πως όλα τα παραπάνω θα γίνουν παράλληλα με τις προσταγές της εταιρείας και δίχως να υπάρξει η παραμικρή απόκλιση από τα όσα μέχρι σήμερα έχουν χτίσει το μύθο της.

Ferrari 286 GTB

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ferrari (@ferrari)

Το πρώτο μοντέλο της Ferrari με V6 κινητήρα από το 1974 και την Dino 246 GT είναι, σχεδόν, εδώ. Η 286 GTB ετοιμάζεται να ξεχυθεί στους δρόμους, με επιδόσεις που μόνο άγνωστες και τυχαίες δεν είναι για τη Scuderia: Τελική ταχύτητα που ξεπερνά τα 330 χλμ/ώρα,  830 ίππους (το δεύτερο πιο ισχυρό αυτοκίνητο στην ιστορία της εταιρείας μετά την SF90 Stradale) και το 0-100 να επιτυγχάνεται σε μόλις 2,9''.

> Διάβασε ακόμη: Η Maserati MC20 του David Beckham είναι από τα ομορφότερα supercars που έχουμε δει

Σχεδιαστικά, θυμίζει μία 'συρρίκνωση' της SF90 Stradale, με καθαρές γραμμές και ένα επίπεδο μπροστινό άκρο με λεπτούς οριζόντιους προβολείς.

Polestar 3

Η σουηδική εταιρεία έχει θέσει σε εφαρμογή ένα πολύ φιλόδοξο project: Να ξεπεράσει την Porsche μέχρι το 2025. Δεν ξέρουμε πώς και εάν μπορεί να τα καταφέρει αλλά σίγουρα το Polestar 3 είναι ένα από τα μοντέλα που θα συζητηθούν αρκετά φέτος. 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ 2022 POLESTAR 3

Το ηλεκτρικό crossover με αυτονομία 600 χιλιομέτρων θέλει να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στο Cayenne, το Jaguar I-Pace και το Tesla Model X.

> Διάβασε ακόμη: Τα πιο εμβληματικά μοντέλα 7 κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών

H αλήθεια είναι πως δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές πολλές λεπτομέρειες για αυτό αλλά μπορούμε να αντιληφθούμε κάποια πράγματα από τις εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα πριν λίγο καιρό: Έχει αρκετά ψηλό αμάξωμα για SUV, βελτιωμένη γραμμή οροφής, προεξέχοντα φτερά και εντυπωσιακά wheel arches. Περισσότερα, ελπίζουμε, πολύ σύντομα.

Alfa Romeo Tonale

Το πολυθρύλητο SUV του ιταλικού brand άρχισε να συζητιέται έντονα πολύ πριν κυκλοφορήσει έστω και μία φωτογραφία του. Όταν αυτό συνέβη, άπαντες έκαναν λόγο για μία από τις πιο καυτές αφίξεις του 2022. Θα προσφέρεται σε τέσσερις εκδόσεις, από 190-270 άλογα, καθώς και σε υβριδική επιλογή. 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ 2022 ALFA ROMEO TONALE

Audi e-tron GT

Μπορεί το κορυφαίο αυτό μοντέλο της Audi να έχει παρουσιαστεί εδώ και αρκετό καιρό, ελπίζουμε όμως ότι τη χρονιά που έρχεται θα το δούμε και επίσημα στη χώρα μας. Tο e-tron GT, όπως και η Porsche Taycan, βασίζονται σε μία νέα πλατφόρμα ηλεκτρικών συστημάτων του γερμανικού γκρουπ. Το αμιγώς ηλεκτρικό αυτό gran turismo προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, την e-tron GT quattro και την RS e-tron GT με απόδοση 476 και 598 ίππους αντίστοιχα. 

> Διάβασε ακόμη: Η εκπληκτική συλλογή αυτοκινήτων της Megan Fox

Παρά τη διαφοροποίηση στην ονομασία και οι δύο εκδόσεις είναι τετρακίνητες, καθώς τροφοδοτούνται από δύο ηλεκτροκινητήρες που αντλούν ενέργεια από μία μπαταρία 93 kWh, που φυσικά βρίσκεται τοποθετημένη στο δάπεδο (με ειδικές μάλιστα εσοχές στις πίσω θέσεις για τα πόδια των επιβατών).

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ 2022 AUDI E TRON GT

Στην εξωτερική σχεδίαση αυτού του τετράθυρου κουπέ δεσπόζουν οι εντυπωσιακές αναλογίες που δημιουργεί το μακρύ καπό, το μεγάλο μεταξόνιο, τα φαρδιά μετατρόχια, οι μεγάλοι τροχοί και η χαμηλή διαμόρφωση της οροφής.

Mercedes EQS

Μπορεί η EQC να ήταν το πρώτο δείγμα γραφής του ηλεκτρικού προγράμματος με των κωδικό EQ, η Mercedes όμως, με την παρουσίαση της EQS, της νέας αυτής ηλεκτρικής ναυαρχίδας, σηματοδοτεί μία νέα σελίδα στην ιστορία της, που περιλαμβάνει τεράστιες επενδύσεις για την κατασκευή των περίφημων giga factories, που θα είναι επιφορτισμένα με την κατασκευή των νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μπαταριών.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, η EQS ξεχωρίζει για την εμφάνισή της, που διαφοροποιείται από τα δεδομένα στα οποία μας είχε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια η υπάρχουσα S-Class. 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ 2022 MERCEDES EQS

Η Mercedes EQS χαρακτηρίζεται από μία ιδιαίτερη σιλουέτα, όπου ξεχωρίζουν οι μικροί πρόβολοι, η μεγάλη αψιδωτή καμπύλη της οροφής, η συμμαζεμένη ουρά που παραπέμπει σε κουπέ και τονίζεται από τη LED οριζόντια λωρίδα στα φώτα, καθώς και οι μεγάλοι τροχοί. Στο προφίλ, σημείο αναφοράς –πέραν της fastback ουράς– είναι οι frameless πόρτες και τα πέντε, σε κάθε πλευρά, ανεξάρτητα κρύσταλλα, ενώ στάνταρ είναι και η γυάλινη οροφή δύο τμημάτων.

> Διάβασε ακόμη: Ο στόλος της Rolls-Royce για το 2022 θα είναι ο κορυφαίος της ιστορίας της

Η νέα EQS είναι το πρώτο μοντέλο της γερμανικής φίρμας που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα EVA, η οποία είναι εξελιγμένη αποκλειστικά για ηλεκτρικά μοντέλα. Οι δύο βασικές εκδόσεις θα είναι η EQS 450+, η οποία θα παίρνει κίνηση από έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα, και η EQS 580+, που θα διαθέτει έναν επιπλέον ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα. 

Η μέγιστη ισχύς φτάνει στους 333 και τους 524 ίππους αντίστοιχα, ενώ και στις δύο περιπτώσεις η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 210 χλμ./ώρα, με την επιτάχυνση από στάση μέχρι τα 100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 6,2 και 4,3 δλ. αντίστοιχα. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η σπορ AMG EQS 53+, όπου οι δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν 658 ίππους και μπορούν να φτάσουν έως και τους 716 ίππους, κάτι που μεταφράζεται σε μία τελική 250 χλμ./ώρα και 3,4 δλ. για τα 0-100 χλμ./ώρα.

Toyota bZ4Χ

Καινοτόμο, αποτελεσματικό και με δυναμικό σχεδιασμό, το ηλεκτρικό SUV της ιαπωνικής εταιρείας διαθέτει στιβαρή και κομψή εμφάνιση, εξαιρετικές δυνατότητες τετρακίνησης και αξιόλογη αυτονομία.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ 2022 ΤΟΥΟΤΑ ΒΖ4Χ

Ο 150 kW κινητήρας του (βασική έκδοση), επιτρέπει την παραγωγή 256 Nm ροπής, 204 ίππους και τελική ταχύτητα στα 160 χλμ/ώρα. Στην τετρακίνητη εκδοχή του, που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη Subaru, υπάρχουν δύο ανεξάρτητοι κινητήρες 80 kW στον μπροστινό και τον πίσω άξονα. Εδώ η ισχύς ανεβαίνει στους 217,5 ίππους και τα 336 Nm ροπής.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης