Η Bugatti Chiron, εκτός από ένα από τα ακριβότερα και πολυτελέστερα supercars του πλανήτη, είναι πλέον και το πιο γρήγορο, σύμφωνα με επίσημες μετρήσεις. Οι άνθρωποι από το γαλλικό luxury brand του ομίλου Volkswagen τοποθέτησαν ένα μοντέλο στο Ehra-Lessien circuit, στη Γερμανία, και με έκπληξη είδαν την ειδικά διαμορφωμένη Bugatti Chiron με οδηγό τον (πολυνίκη του Le Mans) Andy Wallace να πιάνει ταχύτητα 490,484 χλμ/ώρα. 

Η συγκεκριμένη πίστα διαθέτει μία ευθεία μήκους περίπου 9 χιλιομέτρων, στην οποία καταγράφηκε το ρεκόρ. Η Chiron κατόρθωσε έτσι να γίνει το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που σπάει το φράγμα των 300 μιλίων την ώρα (482 χλμ/ώρα), ξεπερνώντας με αυτό τον τρόπο αντίστοιχα supercars όπως τα Hennessey Venom F5 και SSC Tuatara. Αξίζει να αναφερθεί ότι το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η Koenigsegg Agera RS με 447,19 χλμ/ώρα, το οποίο είχε σημειωθεί και πάλι στην πίστα Ehra-Lessien.

H Bugatti Chiron που έσπασε το ρεκόρ ωστόσο έχει σημαντικές διαφοροποιήσεις από εκείνη που μπορεί ο οποιοσδήποτε διαθέτει €2.500.000 να βάλει στο γκαράζ του. Συγκεκριμένα, το αμάξωμα του μοντέλου που πέρασε σαν τυφώνας από το Ehra-Lessien είναι αυξημένο κατά 25 χιλιοστά, έχει μία πιο σταθερή αεροτομή και έχει αφαιρεθεί το κάθισμα του συνοδηγού.

Από την άλλη, αυτή του "εμπορίου", που παρουσιάστηκε το 2016 ως διάδοχος της Veyron, είναι εξοπλισμένη με έναν W16 Turbo 8λιτρο κινητήρα. Η ιπποδύναμή της φτάνει τα 1.500 άλογα και η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 420 χλμ/ώρα.


Διάβασε ακόμη για το πιο όμορφο αυτοκίνητο στην ιστορία της Isuzu, το 117 Coupé, και για το πώς θα μοιάζει η Formula 1 το 2021, όταν θα αλλάξουν τα πάντα.