117 Coupé, ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα στην ιστορία της Isuzu

Συνδυάζει την ιαπωνική αντίληψη με την ιταλική φινέτσα, φέροντας την υπογραφή ενός εκ των δημοφιλέστερων σχεδιαστών του κόσμου, του Giorgetto Giugiaro.

Δεν θα το χαρακτήριζε κάποιος το πιο γρήγορο αυτοκίνητο του πλανήτη. Η γοητευτική του εμφάνιση όμως, σε συνδυασμό με τη λειτουργική σχεδίαση, το καθιστούν ένα από τα πιο αγαπημένα των afficionados των 4 τροχών διαχρονικά και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ιαπωνικά αμάξια που ξεκίνησαν να κατασκευάζονται στα 60s.

Το Gran Turismo coupé της Ιαπωνικής εταιρείας βρίσκονταν στην παραγωγή από το 1968 έως και το 1981, όντας μέρος του προγράμματος της Isuzu για τη δημιουργία αξιόλογων mid-size αυτοκινήτων, που θα "παντρεύουν" στοιχεία και λειτουργικότητα σε έναν συνδυασμό coupé, sedan και station wagon. Ο διάδοχός του στην αγορά ήταν το Isuzu Florian, στο οποίο διατηρήθηκαν κάποια στοιχεία όπως το πλήρες πλαίσιο και η διαμόρφωση της καμπίνας.

Το 117 Coupé γνώρισε τεράστια δημοφιλία εξαιτίας του διάσημου Ιταλού σχεδιαστή αυτοκινήτων Giorgetto Giugiaro και της εξαιρετικής αναλογίας σε σχέση με την πολύ προσιτή -για την εποχή- τιμή του. Ένα τέτοιο, πουλήθηκε πρόσφατα μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας για μόλις $5.410 και μάλιστα σε άψογη κατάσταση. 

117 Coupé, ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα στην ιστορία της Isuzu
ISUZU 117 COUPE 2

Στο συγκεκριμένο μοντέλο ξεχωρίζουν οι τετράγωνοι προβολείς, που ενσωματώθηκαν στη γραμμή παραγωγή το 1979. Διαθέτει έναν 4κύλινδρο DOHC κινητήρα που συνδέεται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων. Άξιες αναφοράς είναι επίσης λεπτομέρειες όπως ο καθρέφτης στο φτερό, ενώ στο εσωτερικό του υπάρχουν τα χαρακτηριστικά δερμάτινα καθίσματα -ίδια ακριβώς όπως τη δεκαετία του 1970- και το ρετρό ραδιόφωνο, με μόνο ψεγάδι την απουσία συστήματος κλιματισμού. 


Διάβασε ακόμη για την cult γοητεία της McLaren Can-Am M8 και την επιτομή της κομψότητας των 70s, το Fiat 130 Coupe.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.