Έτσι θα μοιάζει η Formula 1 το 2021, όταν θα αλλάξουν τα πάντα

Οι κανονισμοί, ο σχεδιασμός των μονοθεσίων και όλες οι διαφοροποιήσεις που επιθυμούν τα νέα αφεντικά της F1.

Γράφει: Αδαμάντιος Άττενμπεργκ 26 Αυγούστου 2019

Στην Formula 1 όλα αλλάζουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, ακριβώς όπως συνηθίζουν να κινούνται τα μονοθέσια εντός των σιρκουί. Σε δύο χρόνια από τώρα, οι κανόνες θα διαμορφωθούν με διαφορετικό τρόπο και, ως εκ τούτου, θα επιφέρουν αλλαγές μεταξύ άλλων και στα ίδια τα οχήματα. Περισσότερο από κάθε άλλο παράγοντα, ο βασικός λόγος της διαφοροποίησης των κανονισμών είναι οι επιθυμίες της νέας ιδιοκτήτριας αρχής της F1, της αμερικανικής Liberty Media.

Σύμφωνα με τα όσα κατά καιρούς έχει δηλώσει ο CEO της Liberty, Chase Carey, οι αλλαγές σχετίζονται με κάποιες βελτιώσεις που είχαν στο μυαλό τους οι άνθρωποι της εταιρείας. Αυτές έχουν να κάνουν αρχικά με τη μείωση του κόστους, ώστε να προσελκυσθούν νέοι κατασκευαστές στο πρωτάθλημα, θέτοντας ένα budget cap με κάποιο ανώτερο όριο δαπάνης. Έπειτα, η Liberty έχει ήδη συμφωνήσει με την FIA για κάποιες δραστικές αλλαγές στην εμφάνιση και τις αποδόσεις των μονοθεσίων. Τα τελευταία θα διαθέτουν περισσότερες καμπύλες και πιο αεροδυναμικό -σχεδόν φουτουριστικό- look.

Επιπλέον, υπάρχει και το θέμα των κινητήρων και ο συσχετισμός τους με τις νέες τεχνολογίες - κάτι που κατά πολύ θα εξυπηρετεί και το εμπορικό ενδιαφέρον γύρω από τις εταιρείες/ομάδες που θα παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα. Οι νέοι κινητήρες θα πρέπει να είναι απλούστεροι σχεδιαστικά και κατασκευαστικά και φθηνότεροι όσον αφορά την παραγωγή τους. Όλες οι παραπάνω αλλαγές, σύμφωνα πάντοτε με τους ανθρώπους της FIA αλλά κυρίως με εκείνους της Liberty, γίνονται προκειμένου να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο το τελικό προϊόν για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1) on

Ασφαλώς υπάρχει και η αντίθετη πλευρά που υποστηρίζει ότι όλα γίνονται για την πλήρη "αμερικανοποίηση" του σπορ σύμφωνα με τις προσταγές του νέου αφεντικού, ενώ για την εμφάνιση των μελλοντικών μονοθεσίων τονίζεται ότι φέρνουν όλο και πιο πολύ στην εικόνα εκείνων του (αμερικανικού) IndyCar - κάτι που δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, σύμφωνα με τις εικόνες που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η Formula 1. 


Διάβασε ακόμη για τον μικρό Schumacher και τους απογόνους των παλιών θρύλων της F1 καθώς και για τον πιο επικίνδυνο αγώνα μοτοσυκλέτας του πλανήτη, το Isle of Man TT.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταξίδια & Ξενοδοχεία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η άγρια πλευρά της Porsche 911

Η custom made Willy είναι ένα γοητευτικό off-road αγρίμι.

Το νέο Renault TWINGO κλείνει το μάτι στις αστικές μετακινήσεις

Το νέο Renault TWINGO έρχεται πιο εκλεπτυσμένο από ποτέ, παραμένοντας κεφάτο και ευέλικτο όπως πάντα.