Ο Steven Spielberg βγάζει στο σφυρί το superyacht του Seven Seas

Ένα σκάφος-στολίδι, με υπερπολυτελή κατασκευή και κινηματογραφική αίθουσα.

Αν ενδιαφέρεσαι να αγοράσεις ένα υπερπολυτελές σκάφος, οφείλουμε να σε ενημερώσουμε ότι ο Steven Spielberg αποφάσισε να πουλήσει το superyacht του, το γνωστό και αγαπημένο Seven Seas. Αφού χάρηκε και τα 282,15 πόδια του μήκους του για περίπου δέκα χρόνια, λοιπόν, το βγάζει στο σφυρί για 160 εκατομμύρια δολάρια. Δεν τα λες και λίγα.

Με αίθουσα κινηματογράφου και πολλές τηλεοράσεις

Το "μεταχειρισμένο" σκάφος του θρυλικού σκηνοθέτη της καρδιάς μας είχε κατασκευαστεί κατά δική του παραγγελία, ενώ το όνομά του λέγεται ότι είναι μία αναφορά στα επτά του παιδιά. Τώρα, όσον αφορά το ποσό που ζητάει, προφανώς και αντικατοπτρίζει το εντυπωσιακό του σχέδιο και την πλειάδα των πολυτελών υποδομών του.

Όπως αναφέρεται στη σχετική αγγελία που δημοσιεύτηκε στο site πωλήσεων σκαφών Yacht Harbor, το Seven Seas διαθέτει εντυπωσιακή κινηματογραφική αίθουσα αλλά και πολλές τηλεοράσεις μεγάλου μεγέθους. Δεν εκπλησσόμαστε. Καθόλου.

Τα χαρακτηριστικά του υπερπολυτελούς σκάφους

Τώρα, όσον αφορά τα πιο hardcore χαρακτηριστικά του, το ακριβές του μήκος είναι 282,15 πόδια (86 μέτρα) και εντάσσεται στην κατηγορία τον πολυτελών σκαφών με κινητήρα. Κινείται σταθερά στα 15 knots και πιάνει μέγιστη ταχύτητα 20 knots.

Κατασκευάστηκε από την εταιρεία Oceanco το 2010, έχει μέγιστο πλάτος στην περιοχή του καταστρώματος 14,02 μέτρα και 3,96 μέτρα βύθισμα (δηλαδή απαιτούνται 3,96 μέτρα νερού για να μπορεί να επιπλέει). Το κυρίως σώμα του είναι από ατσάλι και η ανωδομή του από αλουμίνιο.

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια (μακριά και από εμάς και από τον Spielberg), βέβαια, μπορείς απλώς να θαυμάσεις το προς πώληση σκάφος στο βίντεο που ακολουθεί, καθώς αναχωρεί από το λιμάνι του Γιβραλτάρ.

Κάτι που κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι στην αγγελία αναφέρεται ξεκάθαρα το όνομα του Steven Spielberg, οπότε προφανώς και δεν τον νοιάζει να μάθει ο κόσμος ότι πουλάει τμήμα της περιουσίας του – και πολύ καλά κάνει.

Τα highlights της πολυτέλειας

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του Seven Seas είναι ο γυάλινος ανελκυστήρας του, που σε μεταφέρει στα διαφορετικά του καταστρώματα.

> Διάβασε ακόμα: Το εξωφρενικά τεράστιο νέο yacht του Jeff Bezos

Επίσης, διαθέτει τρεις βοηθητικές λέμβους (συμπεριλαμβάνονται στην τιμή), με τις οποίες μπορείς να μεταφέρεις τους τυχερούς καλεσμένους σου προς και από το γιοτ σου.

> Διάβασε ακόμα: Το mega yacht-νησί των €800.000.000

Μία από αυτές έχεις μήκος 31 πόδια και σπορ αισθητική, ενώ μία δεύτερη, που εύκολα της δίνεις το παρατσούκλι της "λιμουζίνας των βοηθητικών λέμβων" μήκος 34 πόδια και εσωτερικό κατασκευασμένο από δέρμα (και μόνο). Χαλάλι τα 160 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.