Ας πάρουμε ένα υποθετικό σενάριο: Η πανδημία σε κούρασε τόσο πολύ, που θέλεις να αλλάξεις παραστάσεις, πόλη ή (γιατί όχι;) μέχρι και χώρα. Υπάρχει ένα τραγούδι του John Denver που περιγράφει μία αμερικανική πολιτεία ως "σχεδόν παράδεισο". Ένωσες τις κουκκίδες ή όχι ακόμα; Αν ανήκεις στη δεύτερη περίπτωση, θα αρκεστούμε να σε ενημερώσουμε πως στην προσπάθειά της να προσελκύσει ψηφιακούς νομάδες από όλο τον κόσμο, η Δυτική Βιρτζίνια στις Η.Π.Α. αποφάσισε να πληρώσει 12.000 δολάρια (περίπου 10.084 ευρώ) όσους ξεσηκωθούν να μετακομίσουν εκεί. 

Μάλιστα, ο κυβερνήτης της πολιτείας ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προσφέρει ένα ακόμη ποσό της τάξεως των 2.500 δολαρίων (2101 ευρώ) ώστε να μπορούν να το διαθέσουν οι νέοι κάτοικοι σε υπαίθρια σπορ και χόμπι. 

>Διάβασε ακόμη: To Airbnb ψάχνει κόσμο να ταξιδεύει και να πληρώνεται

Το πρόγραμμα Ascend WV

Το πρόγραμμα της Δυτικής Βιρτζίνια ονόματι Ascend WV, είναι πολύ καλά οργανωμένο και, σύμφωνα με πολλούς, αποτελεί μία σπάνια ευκαιρία για να βρει κανείς επιτέλους ένα σπίτι σε μια από τις πιο όμορφες και ενδιαφέρουσες αμερικανικές πολιτείες. Αρχικά οι άρτι αφιχθέντες στα πέριξ θα εισπράξουν 10.000 δολάρια, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα το λάβουν εντός του επόμενου έτους.

Εκτός από τα χρήματα (τα οποία παρεμπιπτόντως θα καταβληθούν σε μετρητά) και τις δωρεάν αθλητικές δραστηριότητες, παρέχεται επίσης πρόσβαση, πάντα δωρεάν, σε coworking χώρους και γραφεία για να μπορεί κάποιος να εργάζεται είτε μόνος είτε με τη βοήθεια των συνεργατών του. Παράλληλα, το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνια θα προσφέρει μαθήματα κατάρτισης και ευκαιρίες για τη σύνδεση των γνώσεων των νέων κατοίκων με το επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό οικοσύστημα της πολιτείας, ειδικά μέσω του John Chambers College of Business and Economics.

>Διάβασε ακόμη: Η Μάλτα πληρώνει για ταξιδιώτες

Δυτική Βιρτζίνια, ένας επίγειος παράδεισος

Στο μεταξύ, πέρα από τα οικονομικά προνόμια και τις σχετικές υπηρεσίες, αξίζει να σημειωθεί ότι όντως, η Δυτική Βιρτζίνια είναι ξακουστή στις Η.Π.Α για την υπαίθρια ζωή της, την παρθένα φύση, τα υπέροχα ποτάμια και τα δάση για κατασκήνωση, πεζοπορία, περπάτημα και αναρρίχηση. Στη Δυτική Βιρτζίνια, υπάρχουν περισσότερα από 4.000 μονοπάτια πεζοπορίας και δεκάδες πάρκα που κόβουν την ανάσα, όπως το New River Gorge Park και το Preserve.

"Ξετυλίγουμε το κόκκινο χαλί και προσκαλούμε τους τηλεργαζόμενους σε ολόκληρη τη χώρα να κάνουν σπίτι τους τον "σχεδόν παράδεισο" τη Δυτική Βιρτζίνια", δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας, Jim Justice. Μεταξύ μας, έχουμε αρχίσει να τον πιστεύουμε: Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης δωρεάν ξεναγήσεις για να εξερευνήσουν οι ενδιαφερόμενοι τη φυσική ομορφιά της Δυτικής Βιρτζίνια, όπως επίσης και 1.200 δολάρια (1009 ευρώ) για δωρεάν ενοικίαση εξοπλισμού εξωτερικού χώρου προς χρήση με την οικογένεια και τους φίλους τους. Πότε είπαμε ότι φεύγουμε;