To Airbnb ψάχνει κόσμο να ταξιδεύει και να πληρώνεται

Ένα απίστευτο dream job alert με πολλή αγάπη από το Airbnb.

Στη λίστα με τις δουλειές των ονείρων μας, ενδεχομένως μέχρι πρόσφατα να προηγούνταν ο δοκιμαστής στρωμάτων. Μόλις όμως απέκτησε ένα πολύ σοβαρό 'ανταγωνιστή' που υπόσχεται ταξίδια και διαμονή ανά τον κόσμο με τα έξοδα πληρωμένα. Συγκεκριμένα, το Airbnb αναζητά 12 άτομα έτοιμα να εγκαταλείψουν προσωρινά τα σπίτια τους και να ζήσουν τον "νομαδικό" και ευέλικτο τρόπο ζωής: Το εν λόγω πρότζεκτ λέγεται "Μείνε οπουδήποτε, με το Airbnb" (Live Anywhere, with Airbnb).

Οι 12 επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα κληθούν να ζήσουν σε σπίτια του Airbnb για περίπου ένα χρόνο και να μοιραστούν την εμπειρία τους για να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πλατφόρμας. Σε αντάλλαγμα, η Airbnb θα καλύψει τα έξοδα διαμονής και τα έξοδα μεταφοράς κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Επαγγελματίες που βρίσκονται σε τηλεργασία, γραφίστες, συνταξιούχοι, νέες οικογένειες, η πλατφόρμα θέλει να 'στρατολογήσει' μία ετερογενή ομάδα ατόμων που θα υποστηρίξουν το μεγαλόπνοο εγχείρημά της. 

Live Anywhere, with Airbnb

Το "Live Anywhere, with Airbnb" προωθείται επίσης από τους Debbie και Michael Campbell, ταξιδιώτες πλήρους απασχόλησης που είναι γνωστοί ως The Senior Nomads. Από το 2013, όταν και συνταξιοδοτήθηκαν, πούλησαν το σπίτι τους και άρχισαν να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο. Σε αυτά τα οκτώ χρόνια έχουν μείνει σε περισσότερα από 270 σπίτια της Airbnb σε 85 διαφορετικές χώρες. "Η εμπειρία της ζωής στο Airbnb μας έχει μεταμορφώσει", εξηγεί η Debbie Campbell. "Αυτό το πρότζεκτ θα δώσει σε όλο και περισσότερους ανθρώπους την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον κόσμο από μια νέα οπτική γωνία, όπως και εμείς. Είμαστε ενθουσιασμένοι που γνωρίζουμε ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν και να εργαστούν από τον τόπο που προτιμούν".

Πώς θα γίνεις πολίτης του κόσμου

Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές έως τις 30 Ιουνίου και μπορούν να υποβληθούν στον ιστότοπο της Airbnb. Οι 12 συμμετέχοντες θα επιλεχθούν από κριτική επιτροπή τον Ιούλιο και θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με την υποστήριξη και την εμπειρία των Senior Nomads, κάποιων μελών της Airbnb και εμπειρογνωμόνων του κλάδου. Ακόμα το σκέφτεσαι;

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης