To Airbnb ψάχνει κόσμο να ταξιδεύει και να πληρώνεται

Ένα απίστευτο dream job alert με πολλή αγάπη από το Airbnb.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 16 Ιουνίου 2021

Στη λίστα με τις δουλειές των ονείρων μας, ενδεχομένως μέχρι πρόσφατα να προηγούνταν ο δοκιμαστής στρωμάτων. Μόλις όμως απέκτησε ένα πολύ σοβαρό 'ανταγωνιστή' που υπόσχεται ταξίδια και διαμονή ανά τον κόσμο με τα έξοδα πληρωμένα. Συγκεκριμένα, το Airbnb αναζητά 12 άτομα έτοιμα να εγκαταλείψουν προσωρινά τα σπίτια τους και να ζήσουν τον "νομαδικό" και ευέλικτο τρόπο ζωής: Το εν λόγω πρότζεκτ λέγεται "Μείνε οπουδήποτε, με το Airbnb" (Live Anywhere, with Airbnb).

Οι 12 επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα κληθούν να ζήσουν σε σπίτια του Airbnb για περίπου ένα χρόνο και να μοιραστούν την εμπειρία τους για να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πλατφόρμας. Σε αντάλλαγμα, η Airbnb θα καλύψει τα έξοδα διαμονής και τα έξοδα μεταφοράς κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Επαγγελματίες που βρίσκονται σε τηλεργασία, γραφίστες, συνταξιούχοι, νέες οικογένειες, η πλατφόρμα θέλει να 'στρατολογήσει' μία ετερογενή ομάδα ατόμων που θα υποστηρίξουν το μεγαλόπνοο εγχείρημά της. 

Live Anywhere, with Airbnb

Το "Live Anywhere, with Airbnb" προωθείται επίσης από τους Debbie και Michael Campbell, ταξιδιώτες πλήρους απασχόλησης που είναι γνωστοί ως The Senior Nomads. Από το 2013, όταν και συνταξιοδοτήθηκαν, πούλησαν το σπίτι τους και άρχισαν να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο. Σε αυτά τα οκτώ χρόνια έχουν μείνει σε περισσότερα από 270 σπίτια της Airbnb σε 85 διαφορετικές χώρες. "Η εμπειρία της ζωής στο Airbnb μας έχει μεταμορφώσει", εξηγεί η Debbie Campbell. "Αυτό το πρότζεκτ θα δώσει σε όλο και περισσότερους ανθρώπους την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον κόσμο από μια νέα οπτική γωνία, όπως και εμείς. Είμαστε ενθουσιασμένοι που γνωρίζουμε ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν και να εργαστούν από τον τόπο που προτιμούν".

Πώς θα γίνεις πολίτης του κόσμου

Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές έως τις 30 Ιουνίου και μπορούν να υποβληθούν στον ιστότοπο της Airbnb. Οι 12 συμμετέχοντες θα επιλεχθούν από κριτική επιτροπή τον Ιούλιο και θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με την υποστήριξη και την εμπειρία των Senior Nomads, κάποιων μελών της Airbnb και εμπειρογνωμόνων του κλάδου. Ακόμα το σκέφτεσαι;

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι συνέβη στην Kelly McGillis

Και γιατί δεν τη βλέπουμε στο Top Gun: Maverick.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Carmen Electra, καλώς ήρθες στο Only Fans

Σύμφωνα με την ίδια, οι fans της θα έχουν πρόσβαση σε "πιο σέξι, αριστοκρατικές φωτογραφίες και βίντεο".

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ταχύτατη, ελαφριά και σέξι. Ή απλά BMW M4 CSL.

Κυρίες και κύριοι, την προσοχή σας παρακαλώ. Αυτή που βλέπετε, είναι η M4 CSL, που έγραψε τον ταχύτερο χρόνο που έχει γράψει ποτέ BMW παραγωγής στο Nürburgring.

Γραφει TopGear

Γιατί ενώ τρέχεις, δεν χάνεις βάρος;

Δυο απλά μυστικά που θα σε βοηθήσουν να μετατρέψεις το σώμα σου σε μηχανή καύσης λίπους ακόμη και όταν τρέχεις μόνο 15 λεπτά την ημέρα.

Γραφει Γιαννης Σπανος