Ένα Νόμπελ Ειρήνης για τον David Attenborough

Ο σπουδαίος δημιουργός περιβαλλοντικών ντοκιμαντέρ διεκδικεί ένα από τα σημαντικότερα βραβεία της καριέρας του.

Γράφει: Esquire Editors 19 Φεβρουαρίου 2022

Εάν από μόνο του το όνομα του David Attenborough δε σας θυμίζει κάτι, τότε σίγουρα αυτό συμβαίνει με τη χροιά της φωνής του. Ο Βρετανός βρίσκεται πίσω από πολλές αριστουργηματικές σειρές ντοκιμαντέρ, οι οποίες έφεραν στο προσκήνιο πλήθος περιβαλλοντικών ζητημάτων, ενώ ταυτόχρονα σύστησαν το ευρύ κοινό με την ανείπωτη ομορφιά των άγριων ζώων.

To σπουδαίο έργο του

Μέχρι και σήμερα, βρίσκεται στην πρώτη γραµµή του αγώνα για τη διατήρηση των ειδών του πλανήτη που τελούν υπό εξαφάνιση. Μερικές από τις δημοφιλέστερες παραγωγές του είναι τα: "Life on Earth" (1979), "The Living Planet" (1984), "The Trials of Life" (1990), "The Private Life of Plants" (1995), "Life of Birds" (1998), "The Blue Planet" (2001), "Life of Mammals" (2002), "Planet Earth" (2006), "Life in Cold Blood" (2008).

Θυμίζουμε πως πριν από ένα χρόνο έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα το θαυμάσιο "Ένας Τέλειος Πλανήτης", η σειρά του BBC η οποία γυριζόταν επί τέσσερα χρόνια σε έξι ηπείρους και σε πάνω από 30 χώρες, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 3000 ώρες υλικού. Πρόσφατα, επίσης, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκης το βιβλίο του David Attenborough "Η ζωή στον πλανήτη μας: Η μαρτυρία μου και ένα όραμα για το μέλλον".

H συνέχεια στο Athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης