Αν έχει βάλει στοίχημα να μας εκπλήσσει κάθε τρεις και λίγο, σίγουρα τα καταφέρνει θαυμάσια: Ο Elon Musk δεν έχει σπίτι. Πριν από μερικά χρόνια κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο επιχειρηματίας θα πουλούσε όλα τα ακίνητα που έφεραν το όνομά του και μέχρι πριν από λίγους μήνες γνωρίζαμε ότι ζούσε σε ένα μικρό σπίτι που χρησίμευε ως χώρος ανάπαυσης κοντά στην εταιρεία του. Ωστόσο, τώρα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ισχυρίζεται ότι δε διαθέτει δικό του σπίτι. Αλήθεια τώρα;

Οι σχετικές δηλώσεις

Τα πιο πρόσφατα σχόλιά του έγιναν σε μία συνέντευξη με τον οργανισμό TED (γνωστός για τα TED Talks), όπου μίλησε για τη ζωή του ως δισεκατομμυριούχος. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τους ανθρώπους που μπορεί να προσβληθούν από την τεράστια περιουσία του (πάνω από 200 δισ. δολάρια), ο Musk τόνισε ότι υπάρχουν "ψεγάδια" σε αυτές τις πεποιθήσεις, δηλώνοντας ότι δεν ξοδεύει τα χρήματά του για προσωπική κατανάλωση. Με άλλα λόγια, δεν ξοδεύει αυτά τα χρήματα σε πράγματα μόνο για τον εαυτό του, αλλά τα επενδύει όλα σε εταιρείες και διάφορα έργα.

>Διάβασε ακόμη: Τα πιο ακριβά πράγματα που έχουν αγοράσει οι Elon Musk και Jeff Bezos

"Στην πραγματικότητα, δεν έχω καν σπίτι αυτή τη στιγμή. Μένω κυριολεκτικά σε σπίτια φίλων. Αν ταξιδέψω στo Bay Area, όπου είναι οι περισσότερες μηχανικές εργασίες της Tesla, βασικά βολεύομαι με δωμάτια που μου περισσεύουν από στενούς φίλους", ανέφερε. Ομοίως, τόνισε ότι δεν έχει γιοτ, ούτε κάνει διακοπές αν και διαθέτει δικό του αεροπλάνο. "Αν δεν το χρησιμοποιώ, έχω λιγότερες ώρες εργασίας", πρόσθεσε. 

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι παραπάνω δηλώσεις δέχθηκαν αυστηρή κριτική από χρήστες του διαδικτύου και φυσικά, επικριτές του. Τα βασικά σημεία που σχολιάστηκαν παραπάνω ήταν ο ισχυρισμός ότι δεν έχει σπίτι και μένει σε φίλους του, κάτι που κάνουν όσοι δεν έχουν χρήματα και μάλιστα αναγκαστικά, όπως και η χρήση του ιδιωτικού αεροπλάνου που δημιουργεί επιπρόσθετες εκπομπές ρύπων για το περιβάλλον.

Μεταξύ μας, τα παραπάνω ίσως να περνούσαν στα ψιλά γράμματα αν δεν είχε ανακατευτεί με το Twitter. Μετά την απόφασή του να το αγοράσει, αρκετοί διερωτήθηκαν αν είναι ικανός να ηγηθεί τριών εταιρειών, αν είναι πραγματικά προσηλωμένος στην ελευθερία της έκφρασης ή αν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα 44 δισ. δολάρια που επένδυσε στην προκειμένη περίπτωση για έναν πολύ πιο θετικό σκοπό. Δυστυχώς για τον ίδιο, αν και έχει προσπαθήσει σκληρά για να δημιουργήσει μία καλή εικόνα (π.χ μέσω της υποστήριξής του στην Ουκρανία), η δυσπιστία προς το πρόσωπό του, ολοένα και αυξάνεται.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.