Τα πιο ακριβά πράγματα που έχουν αγοράσει οι Elon Musk και Jeff Bezos

Ο έρωτας, ο βήχας, αλλά κυρίως τα λεφτά δεν κρύβονται.

Η κατηγορία "δεν ξέρω τι έχω από χρήματα" είναι υπαρκτή. Σε αυτήν ανήκουν τύποι με τόσο μεγάλη περιουσία που θα μπορούσαν καθημερινά να τρώνει στην κυριολεξία χαρτονομίσματα, αν ήταν βρώσιμα. Σε αυτήν ανήκουν μεταξύ άλλων, οι Elon Musk και Jeff Bezos κάνοντας όλους εμάς τους κοινούς θνητούς, να αναρωτιόμαστε πού και πού αφενός που τα ξοδεύουν, αφετέρου πώς θα ήταν άμα ήμασταν στη θέση τους. Βλέπεις, έγραψα "ἀμα" και όχι "όταν". Πάνω από όλα ρεαλισμὀς κυρίες και κύριοι.

Ας δούμε όμως, μερικές από τις πιο πολυέξοδες αγορές παύλα επενδύσεις που έχουν κάνει κατά καιρούς.

Jeff Bezos 

Gulfstream G650ER

Ο Jeff ταξιδεύει πολύ για επαγγελματικούς λόγους, μεταξύ των γραφείων της Amazon στο Σιάτλ, της Blue Origin και άλλων περιοχών της Αμερικής και της Ευρώπης, και το κάνει με ένα υπερταχύ ιδιωτικό τζετ που κοστίζει 65 εκατομμύρια δολάρια.

>Διάβασε ακόμη: Τρία δισεκατομμύρια από τον Jeff Bezos για την ανθρώπινη αθανασία

Το διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη

Σκέψου ένα τεράστιο διαμέρισμα στο εμβληματικό κτίριο Flatiron στη νεοϋρκέζικη 5η Λεωφόρο Νέας Υόρκης. Ο φίλος μας αγόρασε 4 τέτοια σε αυτό το κτήριο και πλήρωσε περίπου 96 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με την Washington Post, τα πήρε για να δημιουργήσει ένα τεράστιο ρετιρέ.

Ένα σπίτι στο Λος Άντζελες

Ο Bezos έχει πολλά ακίνητα σε μεγάλες πόλεις, αλλά η έπαυλή του στο Λος Άντζελες είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές. Κόστισε περίπου 245 εκατ. δολάρια, δηλαδή 5 φορές περισσότερο από ό,τι πλήρωσε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της κατά τη δεκαετία του '90.

Τα πιο ακριβά πράγματα που έχουν αγοράσει οι Elon Musk και Jeff BezosJoe Raedle/Getty Images

Την Washington Post Co.

Η 4η εξουσία είναι πολύ σημαντική και αυτό το ξέρει καλά. Έτσι, το 2013, ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon αγόρασε έναντι 250 εκατ. δολαρίων την εταιρεία στην οποία ανήκει η Washington Post, η οποία επί 4 γενιές ανήκε στην οικογένεια Graham για 4 γενιές.

Το Blue Origin

Πρόκειται για το διαστημικό πρότζεκτ του Bezos, ο οποίος το 2017 επένδυσε ένα δισ. δολάρια στην εν λόγω εταιρεία το 2017. Κάποτε μάλιστα δήλωσε ότι κάθε φορά που κάποιος αγοράζει μέσω Amazon, συμβάλλει στη χρηματοδότηση της Blue Origin.

Bonus: Μία παγωτομηχανή

Παρά την περιουσία του, ο Bezos εξακολουθεί να έχει μερικές "λαϊκές" προτιμήσεις, όπως το παγωτό. Πέρυσι, αγόρασε τη δική του μηχανή, όπως αυτές που υπάρχουν στα εστιατόρια. Τιμή ωστόσο, δεν ξέρουμε.

Elon Musk

Twitter

Τα σχέδια του Musk για παγκόσμια κυριαρχία περιλαμβάνουν προφανώς και την αντίστοιχη στα δίκτυα επικοινωνίας. Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX αγόρασε το Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων, και τι μας ξημερώνει κανείς δεν ξέρει. 

elon musk twitterCelal Gunes/Anadolu Agency via Getty Images

Falcon 15

Η κατασκευή διαστημικών πυραύλων δεν είναι εύκολη. O Musk δημιούργησε το Falcon 9 με επαναχρησιμοποιημένα εξαρτήματα από την εταιρεία του, αλλά για το Falcon 15 τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά: Για να εκπληρώσει το όνειρό του να μεταφέρει ανθρώπους στο διάστημα χρειάστηκε να πληρώσει 150 εκατ. δολάρια.

Gulfstream G650ER SN 6276

Ο Musk επίσης ταξιδεύει πολύ, οπότε το 2015 έβαλε την Gulfstream Aerospace να του κατασκευάσει ένα προσαρμοσμένο τζετ, το οποίο παρέλαβε ένα χρόνο αργότερα. Εκείνη την εποχή, η τιμή του Gulfstream G650 ER ανερχόταν περίπου στα 70 εκατ. δολάρια.

>Διάβασε ακόμη: Το Twitter στην εποχή του Elon Musk

Τη Sun City

Αυτή είναι μία από τις πολλές εταιρείες που διαθέτει ο Musk, βρίσκεται στο San Mateo της Καλιφόρνια και ασχολείται με τη δημιουργία ηλιακών πάνελ. Ο Musk πλήρωσε 3,5 δισ. δολάρια για αυτήν.

elon muskSUZANNE CORDEIRO/AFP via Getty Images

Τη Space X

Ο Elon Musk κατάφερε να μεταφέρει δύο αστροναύτες της NASA στο διάστημα χάρη στην αγορά της Space X, μίας εταιρείας που όχι μόνο κατασκευάζει πυραύλους, αλλά και δορυφόρους με τους οποίους ο επιχειρηματίας επιδιώκει να συνδέσει τον κόσμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Space X κοστολογείται στα 33,3 δισ. δολάρια.

Bonus: Την έπαυλή του στο Bel-Air

Ο Musk δεν έχει τόσα πολλά ακίνητα όσα ο Bezos, ούτε πλήρωσε το ίδιο ποσό για ένα ρετιρέ. Έδωσε όμως 17 εκατ. δολάρια για μία έπαυλη 7 υπνοδωματίων και 9 μπάνιων στο Bel-Air .

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης