Η τραγική ιστορία της Paris Hilton

Το απόλυτο it girl της δεκαετίας του 2000 βλέπει ακόμη εφιάλτες εξαιτίας της κακοποίησης που υπέστη ως έφηβη.

Όταν κάποιος φέρνει στον νου του την Paris Hilton, το πιο πιθανό είναι να σκέφτεται τη γκλαμουριά με την οποία είναι συνδεδεμένη, τον πλούτο, την υπερβολή, το μπλε βλέμμα ή το sex tape της. Αν την παρακολουθούσε πιο στενά την εποχή της μεγάλης δόξας της, τη δεκαετία του 2000, ίσως να έχει αναμνήσεις από το reality show της, το Simple Life, να θυμάται τις πανέξυπνες ατάκες και το αβίαστο coolness της. Κι όμως, η πιο sexy 'Barbie' πάνω στη Γη κουβαλάει στους στενούς της ώμους το βάρος της σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη ως έφηβη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paris Hilton (@parishilton)

Όσα συνέβησαν στη 17χρονη Paris Hilton

Στο ντοκιμαντέρ This Is Paris, που έκανε πρεμιέρα το 2021, η reality star και επιχειρηματίας μίλησε πρώτη φορά για την κακοποίηση που υπέστη ως έφηβη. Όλα ξεκίνησαν στα τέλη της δεκαετίας του 1990, όταν ήταν τρόφιμη στο Provo Canyon School, ένα σχολείο-ψυχιατρικό κέντρο θεραπείας νέων στη Γιούτα, που υποτίθεται ότι εστιάζει στην πνευματική και συμπεριφορική ανάπτυξη.

Εκεί βρέθηκε όταν οι γονείς της συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα μαζί της, καθώς ήταν ιδιαίτερη ζωηρή, της άρεσε να παρτάρει και δεν σταματούσε να κάνει του κεφαλιού της ούτε όταν της κατάσχεσαν το κινητό τηλέφωνο και την πιστωτική της κάρτα για να την τιμωρήσουν. 

Η τραγική ιστορία της Paris HiltonGetty Images

Την πρώτη ημέρα που βρέθηκε σε αυτό το 'σχολείο', όπως έγινε γνωστό πριν από μερικές ημέρες, της είπαν να βγάλει τα ρούχα της, να κάνει ένα βαθύ κάθισμα και να βήξει (όπως γίνεται στις φυλακές). Στη συνέχεια, αντί να παρακολουθεί μαθήματα, της ούρλιαζαν, της έβαζαν τις φωνές, τη βασάνιζαν, τη χτυπούσαν, την έπιαναν από τον λαιμό, ήθελαν να της ενσταλάξουν τέτοιο φόβο που να μη σκέφτεται καν ως ενδεχόμενο την ανυπακοή. 

Τα πιο σοκαριστικά συμβάντα, όμως, είχαν άλλη φύση. Την ξυπνούσαν μέσα στη νύχτα με έναν φακό στο πρόσωπο και την οδηγούσαν με τη βία σε ένα δωμάτιο όπου της έκαναν κολπικούς ελέγχους. Τότε απλώς απορούσε γιατί συνέβαιναν όλα αυτά, κάποια στιγμή όμως συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

PARIS HILTONGetty Images

Πλέον, είναι ταγμένη σε έναν ευγενή σκοπό

Παρότι είχε αποφασίσει να μην κάνει γνωστή την ιστορία, βρήκε την τόλμη να μιλήσει τόσο γιατί της είναι αδύνατο να ξεχάσει όσα έζησε όσο και επειδή γνωρίζει ότι όσα συνέβησαν σε εκείνη συνεχίζουν να συμβαίνουν σε άλλα παιδιά.

Πλέον, λοιπόν, χρησιμοποιεί τη φωνή, τη διασημότητα και τις διασυνδέσεις της για να υπερασπιστεί αυτά τα παιδιά και να τα σώσει - αυτός είναι ο νέος σκοπός της ζωής της.

> Διάβασε ακόμα: Η Britney Spears απέβαλε, οι fans δεν καταλαβαίνουν γιατί ανεβάζει γυμνές φωτογραφίες

'Ακόμα και αν τώρα είμαι σε φάση θεραπείας και μπορώ να μιλήσω γι' αυτό και να βοηθήσω άλλους, είναι κάτι που νομίζω ότι μένει μαζί σου για πάντα, καθώς είναι αδύνατον να το ξεχάσεις', δήλωσε καλεσμένη σε αυστραλέζικο τηλεοπτικό show.

> Διάβασε ακόμα: Η Anna Nicole Smith κυνήγησε μέχρι θανάτου το American Dream

Αξίζει να αναφερθεί ότι χρειάστηκε να δώσει ένορκη κατάθεση έτσι ώστε να γίνει αναμόρφωση στο συγκεκριμένο ίδρυμα, ενώ πλέον το θέμα έχει πάει σε ομοσπονδιακό επίπεδο. 'Πλέον νιώθω περήφανη για τη γυναίκα που είμαι, για όσα έχω περάσει και το πόσο δυνατή είμαι', συμπλήρωσε.

Ο επαναλαμβανόμενος εφιάλτης

Χαρακτηριστικός των τραυμάτων που έζησε είναι ένας επαναλαμβανόμενος εφιάλτης από τον οποίο δεν μπορεί να γλιτώσει. Βλέπει στον ύπνο της ότι είναι ξαπλωμένη στο κρεβάτι της μέχρι που έρχονται δύο άνθρωποι για να την αρπάξουν. Ξυπνάει πάντα τη στιγμή που προσπαθεί να τους ξεφύγει.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

sport

LifeStyle

girls

Ο ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ

Δες τις φωτογραφίες

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι τα αυτοκίνητα SDV;

Ό,τι πρέπει να ξέρεις για την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης.

Γραφει TopGear

Ανθή Φακιδάρη, η 20χρονη Ελληνίδα που κάνει καριέρα στο μόντελινγκ

Η Ανθή Φακιδάρη έχει περπατήσει μεταξύ άλλων στις πασαρέλες των Chanel, Armani και Givenchy.