Οι 'σπουδαιότεροι' και 'δυσκολότεροι' αγώνες του Mike Tyson

Ο πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας βαρέων βαρών έκανε μία μίνι αναδρομή σε μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές της καριέρας του.

Ο πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας βαρέων βαρών Mike Tyson είχε μια μακρά και γεμάτη αντιθέσεις καριέρα, οπότε όταν ρωτήθηκε από τον Stephen Fulton, Jr. σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του Hotboxin' With Mike Tyson ποιος ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας του, είχε δύο διαφορετικές απαντήσεις.

"Εγώ", είπε αρχικά. "Αυτή ήταν η πιο δύσκολη μάχη μου από την αρχή".

Αναφορικά με το ποιους θεωρεί ως τους καλύτερους αντιπάλους που αντιμετώπισε στο ρινγκ, ο Tyson απαρίθμησε αρκετά ονόματα, μεταξύ των οποίων οι Donovan Ruddock, Lennox Lewis και Evander Holyfield, αν και στην περίπτωση του τελευταίου δε διευκρίνισε αν εννοούσε τον πρώτο τους αγώνα το 1996 ή την περιβόητη ρεβάνς το 1997, στην οποία δάγκωσε μέρος του αυτιού.

Μερικές αναμνήσεις ακόμα

Στο μεταξύ, συνέχισε τη μίνι αναδρομή μιλώντας για έναν άλλο αγώνα που ξεχωρίζει διαχρονικά, καθώς ήταν ο μόνος στον οποίο συμμετείχε έχοντας καπνίσει μαριχουάνα: Ο λόγος για το ματς με τον Andrew Golota το 2000. "Δεν κράτησε πολύ", αστειεύτηκε, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο Golota αποσύρθηκε μετά τον πρώτο γύρο: "Σκέφτηκα ότι αυτός ο τύπος δεν άξιζε να προπονηθώ γι' αυτόν... Είναι ένα καθίκι".

>Διάβασε ακόμη: Ο Jamie Foxx μεταμορφώνεται σε Mike Tyson

Ο Τyson στο μεταξύ, ισχυρίστηκε ότι έσπασε την κόγχη του ματιού και το σαγόνι του Golota, αλλά στην πραγματικότητα, ο Golota υπέστη κάταγμα ζυγωματικού και διάσειση κατά τη διάρκεια του αγώνα. Παρότι η νίκη του Tyson τελικά ακυρώθηκε αφού ο ίδιος βρέθηκε θετικός σε έλεγχο για χρήση ναρκωτικών, ο Golota επέλεξε τότε να εγκαταλείψει την πυγμαχία για τρία χρόνια.

"Αντιμετωπίζω μερικές από τις ήττες μου ως τους καλύτερους αγώνες μου", πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας τις μέρος μιας "διαδικασίας μάθησης". "Δεν έπαιρνα τον εαυτό μου στα σοβαρά", είπε για να συμπληρώσει αμέσως: "Νομίζω ότι αυτό είναι η ταπεινότητα... Ήξερα ότι δεν ήμουν θεός, παρόλο που ο κόσμος μου έλεγε ότι ήμουν".

Να πέσει το βίντεο: 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης