Τα 'χρυσά' συμβόλαια της Marvel

Ο Robert Downey Jr. βρίσκεται στην κορυφή, με την 5η μεγαλύτερη αμοιβή που έχει δοθεί ποτέ σε ταινία.

Γράφει: Esquire Editors 13 Ιουλίου 2022

Ο κόσμος του Hollywood μοιάζει να μην μπορεί να συνδεθεί με την πραγματικότητα σε κανένα επίπεδο, καθώς όπως είχε δηλώσει και ο πατέρας του Robert Downey Jr., ο οποίος απεβίωσε το 2021 σε ηλικία 85 ετών, όταν είσαι αστέρι του κινηματογράφου τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα. Εμείς θα προσθέσουμε στο σχόλιό του το "πόσο μάλλον όταν είσαι πρωταγωνιστής στις ταινίες που εκτυλίσσονται στο σύμπαν της Marvel".

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διασημότεροι ηθοποιοί του Hollywood που έχουν υποδυθεί τα τελευταία χρόνια αγαπημένους σούπερ-ήρωες μικρών και μεγάλων, βρίσκονται ψηλά στη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους πρωταγωνιστές, αφού οι αμοιβές τους από τις ταινίες αυτές, ειδικά για ορισμένους όπως ο Robert Downey Jr., είναι από άλλο πλανήτη. 

Πάντως, μεγάλο ενδιαφέρον προκαλεί η διαφορά στις αμοιβές τους που παρατηρείται ανάμεσα στις πρώτες τους ταινίες μέχρι σήμερα. 

Robert Downey Jr.

Βρίσκεται στη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς της γενιάς του, με την αμοιβή που έλαβε το 2018 να αποτελεί την 5η μεγαλύτερη που έχει δοθεί σε ηθοποιό για μία και μόνο ταινία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Robert Downey Jr. έχει λάβει τις εξής αμοιβές για τη συμμετοχή στις ταινίες της Marvel ως Iron Man: Το 2008 είχε λάβει 500.000 δολάρια για την πρώτη ταινία Iron Man ενώ το 2010 έλαβε την αμοιβή των 10 εκατομμυρίων για το Iron Man 2. Το 2012 για την ταινία Avengers έλαβε ως μισθό το ποσό των 50 εκατομμυρίων ενώ για τη συμμετοχή του στο Iron Man 3 που προβλήθηκε το 2013, έλαβε 50 εκατομμύρια. Όσο για τη σύντομη εμφάνισή του στην ταινία Spiderman: Homecoming συμφώνησε το ποσό των 10 εκατομμυρίων ενώ το 2018 έλαβε τη μεγαλύτερη αμοιβή για τη συμμετοχή του στην ταινία Avengers: The Infinity War που ήταν 75 εκατομμύρια.

Scarlett Johansson

Η Scarlett Johansson, η οποία περιμένει το δεύτερο παιδί της με τον σύζυγό της Colin Jost, έχει λάβει τις εξής αμοιβές για τον χαρακτήρα της Black Widow: Για τη μικρή συμμετοχή της στην ταινία Iron Man 2, που ήταν και η πρώτη φορά που βλέπαμε τον χαρακτήρα της Black Widow στο σύμπαν της Marvel, η Johansson έλαβε το ποσό των 400.000. Στη συνέχεια, για την ταινία Avengers του 2012 έλαβε 6 εκατομμύρια ενώ το 2015 για το Avengers: Age of Ultrion συμφώνησε στο ποσό των 20 εκατομμυρίων. Το 2019 για τη συμμετοχή της στο Avengers: Endgame έλαβε 35 εκατομμύρια ενώ για τη νέα της ταινία, Black Widow, που θα προβληθεί φέτος πήρε ως μισθό 20 εκατομμύρια δολάρια.

Η συνέχεια στο HarpersBazaar.gr
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου