To ελληνικό καλοκαίρι του David Bowie

Ο θρυλικός David Bowie είχε μια ιδιαίτερη αγάπη στην Ελλάδα.

Γράφει: Esquire Editors 05 Αυγούστου 2022

Η πρώτη φορά που ο David Bowie επισκέφτηκε την Ελλάδα ήταν τον Μάιο του 1975 και είχε για παρέα το κολλητό του Iggy Pop. Οι δυο τους ξεναγήθηκαν στους Δελφούς και το Σούνιο από τον παραγωγό Γιάννη Πετρίδη, τότε στέλεχος της Phonogram που εκπροσωπούσε την δισκογραφική του Bowie, την RCA Victor, στην Ελλάδα.

Δεν τους είχε αναγνωρίσει κανείς

Το αξιοσημείωτο με αυτή την πρώτη επίσκεψη του Bowie στην Ελλάδα ήταν ότι τότε πέρασε εντελώς απαρατήρητος, τόσο ο ίδιος, όσο και ο Iggy. Έκαναν για 4-5 ημέρες τις βόλτες τους στην Αθήνα και το Μοναστηράκι και κανείς μα κανείς δεν τους αναγνώρισε.

Μετά από μερικές ημέρες, αμφότεροι αποχώρησαν από την Ελλάδα και η μόνη αναφορά που έχει μείνει από τότε ήταν μια απλή εξιστόρηση της επίσκεψής τους δια στόματος (και χειρός) Πετρίδη σε μια σελίδα του περιοδικού "Επίκαιρα".

Η δεύτερη φορά που ο Bowie επισκέφτηκε την Ελλάδα ήταν τα καλοκαίρια του 1985 και του 1986, φιλοξενούμενος στο σπίτι-έπαυλη του πρίγκιπα Αγά Χαν του ΙV στην Πάτμο.

Ο Bowie κυκλοφορούσε παντού με τα πόδια, έπινε τον καφέ του σε μαγαζιά στη Χώρα και του άρεσαν ιδιαίτερα οι απογευματινές βόλτες στο χωριό Αλώνι. Και τα βράδια, προτιμούσε να πίνει, πάλι μόνος του ή με μικρή παρέα, το αγαπημένο του τζιν τόνικ σε ένα συγκεκριμένο μπαράκι στην Αστοιβή.

Η συνέχεια στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης