Πώς ο David Bowie καθόριζε τη μόδα

Επτά ολόκληρα χρόνια μετά τον θάνατο του David Bowie θυμόμαστε όλους τους τρόπους που ο "Starman" άλλαξε τη μόδα για πάντα.

Γράφει: Esquire Editors 10 Ιανουαρίου 2023

Φέτος συμπληρώνονται επτά ολόκληρα χρόνια από τον θάνατο του David Bowie, ο οποίος και επήλθε δύο μόλις μέρες από τα 69α του γενέθλια και την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ "Blackstar”, ένα υποδειγματικό κύκνειο άσμα γεμάτο με προφανή αποχαιρετιστήρια μηνύματα, τα οποία όμως έβγαλαν νόημα μονάχα από την ανακοίνωση του θανάτου του κι έπειτα.

Ανάμεσα στην αρθρογραφία που τιμά τον David Bowie κάθε 10η Ιανουαρίου από το 2016 κι επειτα, περίοπτη θέση έχει κι αυτή που εξηγεί τη σχέση του με τη μόδα και πιο συγκεκριμένα την επιρροή του σε αυτή, κι αυτό γιατί ο Bowie ήταν πολύ πέρα και πάνω από τη στενή ερμηνεία όρων και επιθετικών προσδιορισμών που προσπαθούν να τον περιγράψουν.

Ένα gender fluid είδωλο προτού ο όρος "gender fluidity” εφευρεθεί

Ας ξεκινήσουμε με μερικές διευκρινήσεις. Μην σας ξενίζει ο προσδιορισμός pop star δίπλα από το όνομα του David Bowie στον τίτλο. Δεν έχει κάνει με το μουσικό genre που υπηρετούσε, αλλά με την τεράστια επιρροή του στην ποπ κουλτούρα. Larger than life προσωπικότητες σαν αυτή του David Bowie δεν προσδιορίζονται μονάχα από τη μουσική που φτιάχνουν. Ο David Bowie είναι πια μέρος του DNA μας. Πώς να μην είναι άλλωστε; Αν όντως είμαστε όλοι φτιαγμένοι από τα αστέρια, δεν γίνεται παρά να κουβαλάμε μέσα μας λίγο από τον "Starman”.

Η συνέχεια στο Elle.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.