10 έξυπνοι τρόποι για να μειώσεις τα έξοδα του σκύλου σου

Ο σκύλος σου θα παραμείνει χαρούμενος και εσύ δε θα χαλάς μία περιουσία για τα έξοδά του.

Γράφει: Νίκη Κοντομηνά 28 Σεπτεμβρίου 2023

Όλοι όσοι έχουμε σκύλο στο σπίτι, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πως δεν είναι απλώς ένα κατοικίδιο. Είναι παιδί μας, αδερφός μας, κολλητός μας και, όπως και να το κάνουμε, θέλουμε να του προσφέρουμε ό,τι καλύτερο στα χρόνια που είναι δίπλα μας. Με άλλα λόγια, αντίο λεφτά, αντίο κομπόδεμα. Ή μήπως όχι;

Όσο μη ρεαλιστικό και αν ακούγεται, υπάρχουν τρόποι να μείνουμε εντός προϋπολογισμού, χωρίς να λείψει τίποτα από το αγαπημένο μας ζωάκι. Ο σκύλος μας θα έχει τα "λούσα" του και εμείς δε θα ξεμείνουμε με 50 ευρώ από τα μισά του μήνα. Win-win υπόθεση, δηλαδή. Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση:

1. Σχεδίασε τον προϋπολογισμό σου

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις (ακόμη καλύτερα, πριν πάρεις σκύλο) είναι να καθορίσεις ένα budget για τα μηνιαία έξοδά του. Αυτό θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις καθαρή εικόνα σχετικά με το πόσα μπορείς να ξοδέψεις για τροφή, κτηνιατρική περίθαλψη και άλλα απαραίτητα.

2. Βρες προσιτό, ποιοτικό φαγητό

Κάνε μία έρευνα στις επιλογές τροφής υψηλής ποιότητας που ταιριάζουν στον προϋπολογισμό σου. Συχνά, η αγορά τροφής χύμα ή η εγγραφή σε υπηρεσίες παράδοσης μπορεί να σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις χρήματα μακροπρόθεσμα.

3. Εμβολιασμός και προληπτική φροντίδα

Η πρόληψη των ασθενειών είναι φθηνότερη από τη θεραπεία τους. Μπορείς να αναζητήσεις κλινικές χαμηλού κόστους ή κοινοτικά προγράμματα εμβολιασμού, εάν είναι απαραίτητο.

4. Φρόντισε για την οδοντική του υγεία

Η οδοντική υγεία είναι ζωτικής σημασίας για τους σκύλους. Αντί να αγοράζεις ακριβά οδοντιατρικά προϊόντα, βούρτσιζε τακτικά τα δόντια του σκύλου σου αφού ζητήσεις από τον κτηνίατρό σου να σου δείξει πώς γίνεται σωστά. 

5. Εκπαίδευση στο σπίτι

Αντί να προσλάβεις έναν επαγγελματία εκπαιδευτή, σκέψου την επιλογή να εκπαιδεύσεις τον σκύλο σου στο σπίτι χρησιμοποιώντας διαδικτυακές πηγές και βιβλία. Αυτό μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό και φθηνότερο.

6. Φτιάξε τα δικά σου παιχνίδια

Αντί να ξοδεύεις χρήματα για ακριβά παιχνίδια που σε λίγα καιρό ο σκύλος σου θα έχει κάνει, έτσι κι αλλιώς, με τα κομματάκια, δημιούργησε σπιτικά παιχνίδια από ανακυκλωμένα αντικείμενα, όπως άδεια πλαστικά μπουκάλια ή παλιά μπλουζάκια. 

7. Αγόρασε μεταχειρισμένα αξεσουάρ

Κολάρα, λουριά και άλλα αξεσουάρ μπορείς να βρεις σε καταστήματα μεταχειρισμένων ειδών ή στο διαδίκτυο σε πολύ χαμηλότερες τιμές από τα καινούργια. Βεβαιώσου όμως ότι είναι σε καλή κατάσταση προτού τα χρησιμοποιήσεις.

8. Προγράμματα στειρώσεων

Τσέκαρε τα τοπικά προγράμματα στειρώσεων σε δημοτικά κτηνιατρεία, τα οποία συχνά προσφέρουν προσιτές ή δωρεάν υπηρεσίες για την πρόληψη της ανεπιθύμητης αναπαραγωγής. 

9. Μοιράσου τη φροντίδα με άλλους ιδιοκτήτες σκύλων

Εάν έχετε φίλους ή γείτονες με σκύλους, εξέτασε το ενδεχόμενο να μοιραστείτε τις υπηρεσίες ενός pet sitter ή να ανταλλάξετε φροντίδα όταν είναι απαραίτητο.

10. Επωφελήσου από προσφορές και εκπτώσεις

Έχε το νου σου για προσφορές και εκπτώσεις σε τροφές για κατοικίδια, κτηνιατρικές υπηρεσίες και προϊόντα. Εγγράψου σε ενημερωτικά δελτία και ακολούθησε τα καταστήματα και τις κλινικές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ενημερώνεσαι για τις προσφορές.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τρία θρεπτικά συστατικά που κάνουν το σπέρμα ισχυρότερο

Όπως όλα δείχνουν, η κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ποιότητά του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι δεν πρέπει να googlάρεις για το καλό σου

Για παράδειμα, δεν είναι πολύ καλή ιδέα να ψάχνεις πώς μπορείς να ξεφορτωθείς ένα πτώμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Από ό,τι φαίνεται, το 'κλειδί' για να χάσουμε λίπος βρίσκεται στο μυαλό μας

Δεν έχει νόημα να ξεκινήσεις την προσπάθεια, αν δεν έχεις τη σωστή νοοτροπία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μίνι crash test: Ποιο MacBook να αγοράσεις το 2024

Τσεκάραμε τις διαθέσιμες επιλογές laptop της Apple και σου προτείνουμε το καλύτερο ανάλογα με τις ανάγκες σου

Γραφει Παυλος Κρουστης

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.