To χιούμορ βοηθάει στις σχέσεις, αλλά όχι όπως νομίζεις

Ο τρόπος πάντα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 12 Ιανουαρίου 2024

Μία πρόσφατη μελέτη επιβεβαίωσε ότι το χιούμορ είναι απαραίτητο για να διακρίνει κανείς αν ένα ζευγάρι έχει μέλλον μαζί και δείχνει ότι αυτό είναι το κλειδί για μία υγιή σχέση, ίσως όχι ακριβώς όπως τη φανταζόμαστε.

Οι ερευνητές στο Michigan State University είχαν ήδη διαπιστώσει ότι αυτό το στοχείο είναι ουσιώδες σε ένα ζευγάρι αλλά ήθελαν να μάθουν περισσότερα. Μπορούμε να αναγνωρίσουμε τι τύπο χιούμορ χρησιμοποιούν; Πώς μέσα από τη σχέση καταλαβαίνουμε στα αστεία του άλλου; Εν τέλει, υπάρχουν πολλά είδη χιούμορ.

Αφού διενήργησαν μία διαδικασία μέσα από ερωτηματολόγια που κάποια ζευγάρια κλήθηκαν να απαντήσουν, κατέληξαν στο ότι οι άνθρωποι που ήταν πιο ικανοποιημένοι σε μία σχέση, έβλεπαν συνήθως πολύ θετικά το άλλο τους μισό.

Και όχι μόνο αυτό, είδαν επίσης ότι αυτοί που γελούν πολύ με τους κοντινούς τους ανθρώπους ή προσφεύγουν στο γέλιο όταν νιώθουν άσχημα, ήταν αυτοί που αισθανόντουσα τη μεγαλύτερη ικανοποίηση ως ζευγάρια. Αντιστρόφως, οι λιγότεροι ικανοποιημένοι έτειναν να χρησιμοποιούν πιο επιθετικό χιούμορ.

Συνεπώς, το χιούμορ είναι το κλειδί σε μία υγιή σχέση που έχει διάρκεια. Αρχικά, αποτελεί απόδειξη ότι η σχέση είναι δεμένη και λειτουργεί καλά, αλλά φέρει επίσης και μεγάλο βάρος στο ζευγάρι μιας και ανάλογα με τον τρόπο που το χρησιμοποιούμε, μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση κάποιου ή και να την κάνουμε χειρότερη.

Γι' αυτό η Krauss λέει ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι προσπαθήσεις να χρησιμοποιείς το χιούμορ για να ελαφρύνεις τη διάθεση και όχι να τη βαρύνεις. Ένα ζευγάρι που χρησιμοποιεί αστεία με αυτό τον τρόπο, να ανεβάσει ψυχολογικά κάποιων που βρίσκεται σε δύσκολες στιγμές ή και όταν όλα πηγαίνουν καλά, έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι χαρούμενο.

Άρα ξέρεις, δεν είναι σημαντικό απλά να γελάς βλέποντας τηλεόραση με άλλους ή videos στο internet, η ουσία βρίσκεται στο πώς χρησιμοποιείς το χιούμορ για να ανεβάσεις τον άλλον. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα