Ο πιο εύκολος δρόμος για την απιστία

Και όμως, το σεξ δεν αποτελεί μέρος του.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 19 Φεβρουαρίου 2020

"Δεν είναι αυτό που νομίζεις". Αν για κάθε φορά που είχε ειπωθεί αυτή η ατάκα, ένα ευρώ πήγαινε σε φιλανθρωπίες τότε ο κόσμος μας σίγουρα θα ήταν καλύτερος. Δεν συμβαίνει όμως αυτό, αφού η περιβόητη φράση ακούγεται πολύ συχνά ανάμεσα στα ζευγάρια, χωρίς όμως τελικά ο βασικός ένοχος να είναι αυτός που νομίζεις. Το σεξ δεν αποτελεί το πιο συχνό, τον πιο εύκολο, τον πιο αναμενόμενο τρόπο για την απιστία.

Σύμφωνα με έρευνα που είχε δημοσιευτεί στη βρετανική Independentτα φαινόμενα κυριολεκτικά απατούν, απλά όχι με τον τρόπο που οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας: "Περίπου το 45% των αντρών και το 35% των γυναικών παραδέχονται ότι είχαν κάποιου είδους συναισθηματικό δεσμό, ποσοστά που ξεπερνούν κατά πολύ το 20% των ανθρώπων που δεν κρύβουν ότι υπήρξαν άπιστοι φτάνοντας μέχρι την ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή".

Ο πιο εύκολος δρόμος για την απιστία

Κάτι που ακούγεται πολύ πιθανό αν το σκεφτείς λίγο καλύτερα. Το σεξ μοιάζει με τελεσίδικη απόφαση, μία κίνηση που ισοδυναμεί με γράμμα αποχαιρετισμού. Ενώ, αντίθετα, η μη ολοκληρωμένη απιστία είναι πολύ πιο εύκολη ενώ παράλληλα μπορείς να προσποιείσαι ότι δεν κάνεις τίποτα κακό. "Μέσα στον φόρτο της καθημερινότητας, οι συναισθηματικές μας ανάγκες πολύ συχνά πηγαίνουν στο περιθώριο" είναι τα λόγια της κλινικής ψυχολόγου Lynn Saladino στην Independent. "Σταματάμε να βλέπουμε τον σύντροφό μας ως ένα πλάσμα με συναισθήματα και τον αντιμετωπίζουμε περισσότερο ως έναν άνθρωπο που μας βοηθά να ολοκληρώσουμε τις καθημερινές μας υποχρεώσεις. Όταν αυτό συμβαίνει, είναι πολύ εύκολο και πιθανό να αναζητήσουμε τη συναισθηματική ολοκλήρωση αλλού".

Μήπως, όμως, όλα αυτά δεν είναι τόσο περίεργα τελικά; Ζούμε σε εποχές που πρώτα τσεκάρουμε το κινητό μας το πρωί και ύστερα λέμε καλημέρα στον άνθρωπο που κοιμάται δίπλα μας. Σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και το σεξ μοιάζει με πολυτέλεια - δεν έχουμε καθόλου χρόνο για χάσιμο, δεν έχουμε καθόλου χρόνο για εμάς. Έτσι, μοιραία, οδηγούμαστε σε άλλες λύσεις. Ακόμα και η απιστία ακολουθεί άλλους πιο εύκολους δρόμους: Μέσα από τους διαδρόμους των social media στην προσπάθεια να συμπληρώσουμε το συναισθηματικό κενό που βιώνουμε.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Νέα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάρκεια στο σεξ είναι υπερεκτιμημένη

Η ερωτική πράξη δεν είναι αγώνας δρόμου, ούτε όμως και μαραθώνιος.

Έρευνα ρίχνει φως στο ιδανικό μέγεθος του πέους

Η απάντηση έρχεται από εκείνες που έχουν τον τελευταίο λόγο.