Η διάρκεια στο σεξ είναι υπερεκτιμημένη

Η ερωτική πράξη δεν είναι αγώνας δρόμου, ούτε όμως και μαραθώνιος.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 18 Φεβρουαρίου 2020

Γρηγορότερα, ψηλότερα, δυνατότερα. Το μοτό που ταιριάζει σε Ολυμπιακούς Αγώνες έχει γίνει συνώνυμο του τρόπου που συμπεριφερόμαστε στο κρεβάτι. Οι ρυθμοί είναι καταιγιστικοί, οι ταχύτητες αστραπιαίες και έτσι αντί το σεξ να είναι απόλαυση έχει μετατραπεί σε ανταγωνισμό. Αν κάποτε το μοναδικό σου άγχος είχε να κάνει με το μέγεθος, σήμερα ο βασικός εχθρός είναι ο χρόνος. Οι περισσότεροι άντρες είτε βιάζονται, είτε λειτουργούν βασανιστικά αργά. Το μέτρο κάπου έχει χαθεί – εκείνο, όμως, που κυριαρχεί τελικά είναι το άγχος.

Όχι, δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι. Αν αντιμετωπίζεις σοβαρό ζήτημα πρόωρης εκσπερμάτισης, θα ήταν καλό να το κοιτάξεις σε κάποιον ειδικό, αφού σε διαφορετικό περίπτωση τα πάντα βρίσκονται στο μυαλό σου. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να μην αντιμετωπίζεις το σεξ σαν άλλο ένα κομμάτι της ζωής σου όπου ο ανταγωνισμός κάνει κουμάντο.

Δεν είναι αγώνας δρόμου, ούτε μαραθώνιος

Αν στο κρεβάτι είσαι σπρίντερ που ολοκληρώνει τη διαδρομή του σε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα, όπως καταλαβαίνεις η άλλη πλευρά είναι λογικό να νιώθει αδικημένη. Φυσικά, το να προσπαθείς να αποδείξεις τις τεράστιες αντοχές σου, σαν όλο αυτό να είναι μαραθώνιο, δε βοηθάει καθόλου αλλά αντίθετα κουράζει. Ή προκαλεί βαρεμάρα (που είναι ακόμα χειρότερο). Σε όλα χρειάζεται να υπάρχει ένα μέτρο, το σωστό μέτρο.

Η επικοινωνία

Το κλειδί στις σεξουαλικές σχέσεις είναι η επικοινωνία. Χωρίς αυτήν υπάρχει μία πελώρια και αφόρητη μοναξιά στο κρεβάτι. Αν, λοιπόν, καταφέρεις να επικοινωνήσεις σωστά, τότε μπορείς να καταλάβεις ακριβώς τι θέλει αλλά ίσως και να ανακαλύψεις τι είναι εκείνο που εσύ ζητάς.

Εναλλακτικές διαδρομές

Η διάρκεια στο σεξ είναι υπερεκτιμημένη

Νιώθεις ότι για τον έναν ή τον άλλο λόγο οτιδήποτε και αν κάνεις, δε θα καταφέρεις να κρατήσεις λίγο περισσότερο; ΟΚ, συμβαίνουν αυτά. Μπορείς πάντα να δώσεις περισσότερο χώρο και χρόνο στο προκαταρκτικά. Επένδυσε στην απόλαυση της άλλης πλευράς.

Είσαι ήδη αρκετός

Μήπως τόσον καιρό αγχώνεσαι χωρίς να υπάρχει λόγος; Είναι πολύ πιθανό όλα αυτά να βρίσκονται στο μυαλό σου και πουθενά αλλού. Η ειλικρίνεια πολλές φορές είναι ο πιο εύκολος δρόμος για την αλήθεια. Αν σε τρώει πραγματικά, φρόντισε με ηρεμία να το συζητήσεις. Μπορεί οι απαντήσεις που θα πάρεις να σε εκπλήξουν ευχάριστα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.