Το φλερτ ακούγεται σαν παλαιολιθική συνήθεια κάποιων ξεχασμένων τύπων που θυμίζουν "καμάκια" βγαλμένα κατευθείαν από τα 80s. Καλώς ή κακώς, σήμερα το βασικό ζητούμενο δεν είναι αν μπορείς να πεις την κατάλληλη ατάκα στην κατάλληλη στιγμή ακουμπισμένος πάνω στην ξύλινη μπάρα αλλά το κατά πόσο θα ματσάρεις (ή και όχι) με κάποια στα δημοφιλή dating apps που έχουν κατακλύσει τα κινητά όλου του κόσμου.

Πιστεύεις ότι λέμε υπερβολές; Σε πρόσφατη αμερικανική έρευνα τα αποτελέσματα ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακά: Το 12% όσων ερωτήθηκαν δήλωσε ότι αυτήν τη στιγμή είναι παντρεμένος, κάτι που οφείλει σε κάποια dating εφαρμογή, ενώ το εντυπωσιακό 60% των ερωτηθέντων δήλωσε πλήρως ευχαριστημένο από τα dating apps. Αν είσαι single και δεν τα χρησιμοποιείς, μάλλον βρίσκεσαι εκτός τόπου και χρόνου, αφού ακόμη και το Instagram λειτουργεί πια ως πλατφόρμα γνωριμιών. Καλώς ήρθες στον 21ο αιώνα λοιπόν, αυτά είναi τα πιο δημοφιλή dating apps του 2020.

Bumble

Μπορεί ακόμα να μην είναι τόσο γνωστό στην Ελλάδα, είναι το ίσως πιο ταχύτατα ανερχόμενο της λίστας όμως, αφού έχει μία πολύ ουσιαστική διαφορά από όλα τα υπόλοιπα: Στο Bumble οι γυναίκες έχουν το πάνω χέρι, μιας και έχουν τη δυνατότητα να κάνουν εκείνες την πρώτη κίνηση.

Grindr

Αν είσαι straight ίσως να μην τον γνωρίζεις, είναι όμως με διαφορά το πιο δημοφιλές dating app στην LGBTQ προσφέροντας χιλιάδες επιλογές σε όσους το χρησιμοποιούν.

OK Cupid

Τι το κάνει να ξεχωρίζει; Το γεγονός ότι επικεντρώνεται κυρίως στα ενδιαφέροντα των χρηστών, με συνεπές αποτέλεσμα να μπορείς να γνωριστείς καλύτερα με την άλλη πλευρά. Με λίγα λόγια θεωρείται ένα από τα ίσως "πιο σοβαρά" dating apps εκεί έξω.

Facebook Dating

Αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε, ήταν δίκαιο, αναμενόμενο και τελικά έγινε πράξη. Ο Mark Zuckerberg δεν μπορούσε να αφήσει την dating αγορά χωρίς να βάλει και εκεί τα χεράκια του. Έτσι, παρότι το Instagram και το TikTok γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που ψάχνουν το ταίρι τους στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του πλανήτη.

Tinder

O βασιλιάς των dating apps είναι το Tinder και κανείς δεν αμφισβητεί ακόμη την κυριαρχία του. Οι εκατομμύρια χρήστες που το χρησιμοποιούν προσφέρουν άπειρες επιλογές σε κάθε έναν που θέλει να το δοκιμάσει την τύχη του στο μεγάλο παιχνίδι των εφήμερων σχέσεων.