Η πιο βαθιά πισίνα του πλανήτη

Δε θα μπορούσε παρά να βρίσκεται στην πόλη των ρεκόρ.

Διέθετε ήδη το ψηλότερο εστιατόριο του κόσμου στο ψηλότερο κτήριο του κόσμου και το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο -ω ναι- του κόσμου. Στην πόλη των ρεκόρ, το Ντουμπάι, στο εξής μπορεί να βρει κανείς και τη βαθύτερη πισίνα του κόσμου.

Η πιο βαθιά πισίνα του πλανήτη DR

Το εντυπωσιακό βάθος

Το βάθος της αγγίζει τα 60 μέτρα εξουδετερώνοντας την προκάτοχό του Deepspot των 45 μέτρων στο Mszczonów της Πολωνίας που πλέον περιορίζεται στον τίτλο της βαθύτερης στην Ευρώπη. Το κοινό τους σημείο ωστόσο έγκειται στο γεγονός ότι αποτελούν μέρος ενός εξειδικευμένου καταδυτικού κέντρου. Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο λόγος γίνεται για το Deep Dive Dubai που απευθύνεται σε επαγγελματίες αλλά και αρχάριους. 

>Διάβασε ακόμη: Η μάλλον πιο διάσημη πισίνα του πλανήτη

Η χωρητικότητά της ισοδυναμεί με 14 εκατ. λίτρα γλυκού νερού, πρόκειται για όγκο που αντιστοιχεί σε έξι ολυμπιακές πισίνες, ενώ είναι τουλάχιστον τέσσερις φορές μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη πισίνα κατάδυσης στον κόσμο. Το Γκίνες του απένειμε τον τίτλο στις 27 Ιουνίου του περασμένου έτους και μέχρι τότε ήταν προσβάσιμο μόνο με πρόσκληση. Το τελευταίο χρονικό διάστημα δέχεται επισκέψεις με κρατήσεις που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε μέσω της ιστοσελίδας του.

η πιο βαθιά πισίνα DR

Η εμπειρία

Το καταδυτικό κέντρο υπόσχεται μία αξέχαστη εμπειρία για τους επισκέπτες. Καταρχάς, επειδή δεν τίθεται θέμα κρύου. Η θερμοκρασία του νερού διατηρείται στους 30 βαθμούς Κελσίου, ώστε να μπορεί κανείς να πάει με μαγιό, ξεχνώντας τις άβολες στολές. Τι υπάρχει κάτω από το νερό; Ένα ολόκληρο πάρκο ψυχαγωγίας.

Η εσωτερική πισίνα στεγάζεται μέσα σε μία ειδική δομή σε σχήμα στρειδιού 1.500 τετραγωνικών μέτρων - το κέντρο είναι σα να κλείνει το μάτι στην ιστορία των ΗΑΕ ως έθνος που φημίζεται για το ότι αναζητά μαργαριτάρια. Η υποβρύχια πόλη στο εσωτερικό της στο μεταξύ, είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Οι επίδοξοι καταδύτες μπορούν να εξερευνήσουν ολόκληρα "εγκαταλελειμμένα" βυθισμένα διαμερίσματα μέχρι να παίξουν υποβρύχιο μπιλιάρδο στην αίθουσα παιχνιδιών. 

η πιο βαθιά πισίνα DR

Στο εσωτερικό έχουν εγκατασταθεί υπερσύγχρονα συστήματα φωτισμού και ήχου για να δημιουργούν διαφορετικά περιβάλλοντα, περισσότερο πειστικά όσον αφορά στην εμπειρία. Εντός επίσης, λειτουργεί υποβρύχιο κινηματογραφικό στούντιο, το μεγαλύτερο του είδους του στην περιοχή, ενώ κοντά στις εγκαταστάσεις υπάρχει και μία αίθουσα μοντάζ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επαγγελματικούς σκοπούς. Το ποιος θα τη χρησιμοποιήσει όντως, είναι ένα άλλο θέμα. 

Για εκείνους που αγχώνονται και μόνο στο άκουσμα του βάθους, το Deep Dive Dubai προσφέρει μαθήματα τόσο για αρχάριους όσο και για πιστοποιημένους δύτες, καθώς επίσης παρέχει τη δυνατότητα περιήγησης με ειδικό ξεναγό. Παράλληλα, περισσότερες από 50 κάμερες έχουν εγκατασταθεί για να εγγυηθούν την ασφάλεια των επισκεπτών, αλλά και το ενδεχόμενο να θέλουν να απαθανατιστούν. Επιπλέον, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, διαθέτει τον πιο προηγμένο υπερβαρικό θάλαμο με οξυγόνο και χωρητικότητα 12 ατόμων.

>Διάβασε ακόμη: 10 πισίνες με την εντυπωσιακότερη θέα στον πλανήτη

Στο συγκρότημα εννοείται πως λειτουργεί εστιατόριο με θέα στο εσωτερικό της πισίνας, από όπου οικογένειες και φίλοι μπορούν να δουν τους τολμηρούς που απολαμβάνουν την κατάδυσή τους.  

Αν δεν εντυπωσιάστηκες αρκετά από τις φωτογραφίες, ρίξε μία ματιά στο βίντεο: 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Μοναχογιός και διάδοχος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Ο θάνατός του σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία 25 ετών, εξύφανε πάμπολλες ιστορίες συνωμοσίας.

Καμία έκπληξη, ο Kanye West ετοιμάζεται να μπει στη βιομηχανία του πορνό

Από ό,τι φαίνεται έχει αφήσει πίσω του τη "θρησκευτική φάση" που περνούσε.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Μία ξεχωριστή Range Rover εμπειρία

Το εμβληματικό brand του σύμπαντος των 4 τροχών παρουσίασε το ​​πρώτο Range Rover House στην Ελλάδα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

3 πράγματα που μπορείς να κάνεις στο LinkedIn για να βρεις δουλειά πιο εύκολα

Οι ειδικοί στην αγορά εργασίας προτείνουν μερικά εύκολα βήματα που μπορείς να κάνεις μέσω του LinkedIn για να βελτιστοποιήσεις τις πιθανότητές σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης