10 πισίνες με την εντυπωσιακότερη θέα στον πλανήτη

Από τα βάθη της Ασίας μέχρι τη Νότια Αφρική και από την Γιούτα έως την Κοπεγχάγη.

Για αρκετές δεκαετίες, οι πισίνες θεωρούνταν κάτι "έξτρα" για τα ξενοδοχεία. Αργότερα, αρκούσε ο όρος "infinity" για να εντυπωσιάσει. Πλέον, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας του επισκέπτη. Σε μερικές περιπτώσεις δε, μπορεί ακόμη και να κάνουν αλησμόνητο ένα ταξίδι, ειδικά αν η θέα τους είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Όπως οι παρακάτω ας πούμε. 

1. Ξενοδοχείο Six Senses Yao Noi, Phang Nga Bay - Ταϊλάνδη

10 πισίνες με την εντυπωσιακότερη θέα στον πλανήτη

Ο κόλπος του Phang Nga είναι από τους ομορφότερους στην Ταϊλάνδη, με τα νησάκια να είναι αυτά που οριοθετούν τη διαφορά ανάμεσα σε ουρανό και θάλασσα. Η πολυτελής πισίνα του Six Senses Yao Noi προσφέρει πανοραμική και απρόσκοπτη θέα σε αυτόν.

2. Alila Villas Uluwatu, Μπαλί - Ινδονησία

ΠΙΣΙΝΑ ΜΠΑΛΙ

Οι δομές του συγκροτήματος βιλών Alila θεωρούνται από πολλούς το ιερό δισκοπότηρο της πολυτέλειας στην Ασία. Το συγκρότημα -με 65 διαφορετικές βίλες- βλέπει από ψηλά τo καταγάλανο αρχιπέλαγος του Μπαλί, όπως ακριβώς κάνει και κάθε μία από τις ιδιωτικές πισίνες, με το ξύλινο εσωτερικό. Τη θέα συντροφεύει η απόλυτη αίσθηση απομόνωσης.

3. Emiliano Rio, Ρίο ντε Τζανέιρο - Βραζιλία

ΠΙΣΙΝΑ ΡΙΟ

Το 5* ξενοδοχείο άνοιξε το 2016 και ήταν μία ιδέα του entrepreneur Gustavo Filgueiras και της συζύγου του, Andrea Colli Filgueiras. Η βασική τους επιδίωξη, πέρα από κομψή διαμονή στην Βραζιλία, ήταν να έχει κάποιος μια πανοραμική όσο και χαρακτηριστική άποψη της Copacabana. Και την έχει, ειδικά μέσα από τις σχήματος "L" πισίνες, στα μπαλκόνια των δωματίων της πρόσοψης αλλά και την κεντρική της ταράτσας.

4. Amangiri, Γιούτα - ΗΠΑ

ΠΙΣΙΝΑ ΗΠΑ

Το Amangiri είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό μέρος που βρίσκεται στη μέση ενός φαραγγιού, στην πολιτεία της Γιούτα, κατά μήκος μιας πανέμορφης πεδιάδας σεληνιακού τοπίου. Οι 34 σουίτες του προσφέρουν απόλυτη ιδιωτικότητα αλλά το highlight είναι φυσικά η κεντρική πισίνα που βρίσκεται -κυριολεκτικά- ανάμεσα στα βράχια. 

5. Ξενοδοχείο The Silo, Κέιπ Τάουν - Νότια Αφρική

ΠΙΣΙΝΑ ΚΕΙΠ ΤΑΟΥΝ

Μπορεί να ακούγεται παράξενο έως παράλογο, αλλά το εν λόγω ξενοδοχείο στεγάζεται στις παλιές αποθήκες σιταριού του 1924. Οι 6 όροφοι πάνω από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Ν. Αφρικής φιλοξενούν ένα από τα πιο κομψά ξενοδοχεία της χώρας, με μία εντυπωσιακή πισίνα που παρέχει ανεμπόδιστη θέα όλης της πόλης. 

6. Grand Hotel Tremezzo, λίμνη Κόμο - Ιταλία

ΠΙΣΙΝΑ ΚΟΜΟ

Η πιο όμορφη οπτική της λίμνης του Κόμο προέρχεται από την πισίνα που βρίσκεται μέσα σε αυτήν - μία από τις πισίνες που διαθέτει το Grand Hotel Tremezzo. Για την ακρίβεια, μιλάμε για μια πλωτή πισίνα που όμως χαρίζει μία one of a kind εμπειρία.

7. Mandarin Oriental, Βαρκελώνη - Ισπανία

ΠΙΣΙΝΑ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Το μοναδικής αρχιτεκτονικής rooftop του Mandarin Oriental στην πρωτεύουσα της Καταλονίας έχει σχεδιαστή από την δημοφιλή designer Patricia Urquiola και θεωρείται ένα από τα κρυφά διαμάντια της Βαρκελώνης. Οι άψογες λεπτομέρειες και η καταπληκτική οπτική της πόλης, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθιστούν την πισίνα του (δίπλα ακριβώς από το εστιατόριο) must κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

8. Grace Santorini, Ημεροβίγλι, Σαντορίνη - Ελλάδα

ΠΙΣΙΝΑ ΓΙΟΥΤΑ

Η ελληνική πισίνα που θα βρει κάποιος σχεδόν κάθε αντίστοιχο αφιέρωμα και λίστα. Και όχι άδικα, καθώς η πισίνα του ξενοδοχείου Grace είναι κρεμασμένη στο βράχο, μοιάζει να γίνεται ένα με τη θάλασσα και όποιος κολυμπά εντός της αισθάνεται λίγο-πολύ σαν να πετά. Ένα ποτό μέσα σε αυτήν την ώρα του ηλιοβασιλέματος είναι πραγματικό όνειρο.

9. Leela Palace, Νέο Δελχί - Ινδία

ΠΙΣΙΝΑ ΙΝΔΙΑ

Η πρωτεύουσα της Ινδίας είναι συνήθως (κυριολεκτικά) καυτή τις περισσότερες ημέρες του χρόνου και οι επισκέπτες της αναζητούν μία όαση δροσιάς. Η πιο πολυτελής και άνετη επιλογή δεν είναι άλλη από την πισίνα του Leela Palace. Για ευνόητους λόγους όπως βλέπεις και στην φωτογραφία.

10. Nimb Hotel, Κοπεγχάγη - Δανία

ΠΙΣΙΝΑ ΔΑΝΙΑ

Πολλοί ενδεχομένως δεν περίμεναν ότι η πόλη του Noma, της γοργόνας και τους Hans Christian Andersen θα διέθετε μία πισίνα της προκοπής. Κι όμως το κάνει χάριν σε αυτή της ταράτσας του ξενοδοχείου Nimb, με το θαυμάσιο πανόραμα σε όλη την Κοπεγχάγη. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.