Ταξίδια για να κάνεις μόνος

6 χώρες που είναι ό,τι πρέπει για να τις γνωρίσεις χωρίς να έχεις απαραίτητα παρέα.

Ένα από τα πιο ωραία trends των τελευταίων ετών προέκυψε μέσα από μία απενεχοποίηση. Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, αν αποφάσιζες να πας ταξίδι χωρίς παρέα θεωρούσουν κάπως αξιολύπητος. Σήμερα είσαι κοσμοπολίτης. Κανείς βέβαια δεν είπε πως πρόκειται για εύκολη υπόθεση, οπότε απαραίτητη προϋπόθεση για ένα τέτοιο εγχείρημα είναι η επιλογή ενός σχετικά ασφαλούς προορισμού για την αποφυγή απροόπτων που δεν αντιμετωπίζονται από το κόνσεπτ "μόνος σε μία ξένη χώρα". Με κάποιο τρόπο δηλαδή, πρέπει να περιορίσεις εκ των προτέρων τις πιθανότητες να σου συμβεί κάτι που θα μπορούσες να είχες προβλέψει. Πώς γίνεται αυτό; Πάρα πολύ εύκολα, επιλέγοντας έναν προορισμό που είναι κατά γενική ομολογίας ασφαλής ώστε μην υπάρχει λόγος ανησυχίας, τουλάχιστον όχι για τα αυτονόητα. 

6 από αυτούς που είναι ιδανικοί για μοναχικές εξορμήσεις, ακολουθούν με αλφαβητική σειρά. 

Ιαπωνία

Η Ιαπωνία συνήθως δε λείπει ποτέ από τέτοιου είδους λίστες με θέμα την ασφάλεια σε μεγάλο βαθμό επειδή υπάρχουν κάμερες ασφαλείας παντού και η αστυνομία είναι πολύ παρούσα και αποτελεσματική.

>Διάβασε ακόμη: Γιατί στα ξενοδοχεία δεν κοιμάσαι καλά

Ένα μεγάλο πλεονέκτημά της επίσης είναι ότι υπάρχουν ξενοδοχεία όλων των μεγεθών και προϋπολογισμών, το καλύτερο φαγητό βρίσκεται εκεί έξω στους δρόμους και σε πολύ φτηνές τιμές, ενώ επίσης συνδυάζει καταπληκτικά τον πολιτισμό και την ιστορία με τη σύγχρονη τεχνολογία. 

Ισλανδία

Οι λάτρεις της φύσης και της πεζοπορίας πρέπει σίγουρα να προγραμματίσουν ένα ταξίδι στην Ισλανδία με τα μαγευτικά τοπία και την καλύτερη θέα στο Βόρειο Σέλας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα σημειώνει εδώ και δεκαετίες μερικά από τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στον κόσμο, το σύστημα υγείας της είναι εξαιρετικό και η επίσκεψη σε μουσεία δεν απέχει ιδιαίτερα -χιλιομετρικά τουλάχιστον- από την εξερεύνηση ηφαιστείων ή τη χαλάρωση στις θερμές πηγές του διάσημου Blue Lagoon. 

Καναδάς

Στην έκτη θέση του Παγκόσμιου Δείκτη Ειρήνης βρίσκεται ο Καναδάς, μία χώρα που φημίζεται για το πόσο φιλική είναι. Δεν υπάρχει κάτι που δε μπορείς να κάνεις εκεί: Μπορείς να εξερευνήσεις τα Βραχώδη Όρη στη Βρετανική Κολομβία και την Αλμπέρτα, τη λίμνη Μορέιν, να χαζέψεις φάλαινες στο Βανκούβερ και προφανώς να περιηγηθείς στις μεγάλες πόλεις του ή να δεις τους Toronto Maple Leafs σε έναν αγώνα χόκεϊ. 

Μάλτα

Η Μάλτα επίσης τα πάει εξαιρετικά από άποψη εγκληματικότητας: Δεν έχει σχεδόν καθόλου. Είναι διάσημη για τα απίστευτα ιστορικά της μνημεία, συμπεριλαμβανομένων αρχαίων φρουρίων και ναών. Το νησί βρίσκεται μεταξύ Σικελίας και Αφρικής, οπότε ο καιρός είναι σχεδόν πάντα ζεστός, ναι, ενδείκνυται για καλοκαιρινές διακοπές επίσης. 

Νέα Ζηλανδία

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης, η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας με τις ασφαλέστερες χώρες, με τη συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών να μην έχει αντιμετωπίσει το παραμικρό κατά τη διάρκεια της παραμονής της.

>Διάβασε ακόμη: Ίσως δεν πρέπει να κάθεσαι στο παράθυρο στο αεροπλάνο

Εδώ είναι ό,τι πρέπει για δραστηριότητες στη φύση: Πεζοπορία στα βουνά, κανό στο Εθνικό Πάρκο Abel Tasman, περιήγηση σε μέρη άρρηκτα συνδεδεμένα με τον πολιτισμό των Μαορί, ενώ σίγουρα μία επίσκεψη στην πραγματική τοποθεσία του Hobbiton στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών επιβάλλεται.

Πορτογαλία

Το Αλγκάρβε είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Πορτογαλία όπου, σύμφωνα με τα στοιχεία, η εγκληματικότητα είναι χαμηλή και μειώνεται ακόμη περισσότερο με την πάροδο των χρόνων. Οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι εξαιρετικές, ενώ γενικά η χώρα είναι ιδανική για για να συνδυάσει κανείς την αγάπη του για τον πολιτισμό και το φαγητό. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης