Πώς θα περνάς γρήγορα και χωρίς άγχος τον έλεγχο στο αεροδρόμιο

Πρακτικότητα και πρόληψη θα βοηθήσουν να μην ταλαιπωρηθείς καθόλου.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 21 Ιουνίου 2019

Είναι γνωστό ότι κάθε όμορφη ταξιδιωτική εμπειρία ξεκινά αμέσως μόλις κλείσεις το φερμουάρ της βαλίτσας σου. Μπορεί όμως να τελειώσει γρήγορα και επώδυνα όταν στηθείς μπροστά από μια τεράστια και δαιδαλώδη ουρά στο αεροδρόμιο, που μπορεί να μετατρέψει ακόμη και κάποιον που χαρακτηρίζεται σε τέρας ψυχραιμίας στο πρώτο συνθετικό του προηγούμενου χαρακτηρισμού. 

Ο ταξιδιωτικός συντάκτης Jon Walton του Lonely Planet δίνει μερικά tips για να αποφύγεις τις μανούρες με το προσωπικό κάθε αεροδρομίου. 

Πώς θα περνάς γρήγορα και χωρίς άγχος τον έλεγχο στο αεροδρόμιο

Αρχικά λοιπόν οφείλεις να έχεις προετοιμαστεί κάνοντας μια μικρή έρευνα σχετικά με τους κανόνες που ισχύουν στα αεροδρόμια. Μπορείς πολύ εύκολα να τους εντοπίσεις στα επίσημα sites των αερολιμένων. Γενικά, στις χώρες της ζώνης Schengen υπάρχουν πολύ συγκεκριμένοι περιορισμοί για τις μεταφορές υγρών και gel στις χειραποσκευές- στην Νέα Ζηλανδία για παράδειγμα δεν υπάρχουν τέτοιοι περιορισμοί. Το να έχεις μια εικόνα για τους κανόνες σημαίνει ότι θα αποφύγεις το φαινόμενο της ανοιχτής βαλίτσας όπως και τα βλέμματα αποδοκιμασίας από τους security officers.

Είναι επίσης πάρα πολύ σημαντικό να έχεις τα κέρματά σου σε ένα μικρό πορτοφόλι ή τσαντάκι, μαζί με δαχτυλίδια/ κοσμήματα, προκειμένου να αποφύγεις να τα αφαιρείς κατά τη διάρκεια του ελέγχου, να χάνεις χρόνο αλλά και να σπαταλάς τον χρόνο των υπολοίπων. Όσο λιγότερο μέταλλο έχεις πάνω σου, τόσο το καλύτερο. Αυτό ισχύει και για τα παπούτσια σου αλλά και για το ενδεχόμενο της προσθήκης κάποιων μεταλλικών πλακών ή εμφυτευμάτων μετά από εγχείρηση (ok, το τελευταίο απλά τα δηλώνεις) 

Όσον αφορά το drees code του ταξιδιού -δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα αλλά για να καταλάβεις πως δεν πρέπει να υπερβάλλεις- είναι καλύτερο να επιλέξεις απλά παπούτσια και να αποφύγεις το υπερβολικό layering. Και φόρα καθαρές κάλτσες, χωρίς τρύπες, για την περίπτωση που θα χρειαστεί να βγάλεις τα υποδήματά σου. 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Τεχνολογία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Τα κορυφαία κρεβάτια ξενοδοχείων στον πλανήτη

Οποιοσδήποτε θα ήθελε να κοιμηθεί σε αυτά στα ταξίδια του.

Οι συμβουλές της Τζένης Μελιτά για κάθε σου ταξίδι

Ταξιδιωτικά μυστικά για τον επόμενο προορισμό σου.