O τουρισμός αυξήθηκε κατά 40% στο Τσέρνομπιλ

Ο λόγος; Όπως σωστά μάντεψες είναι η ομώνυμη σειρά του ΗΒΟ.

Η πιο φονική πυρηνική καταστροφή όλων των εποχών μας έδωσε πρόσφατα την τηλεοπτική σειρά με την πιο υψηλή βαθμολογία στο IMBD. Τον Απρίλιο του 1986 το ατύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο στο Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας κόστισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς ο καρκίνος θέρισε τις περιοχές που είχαν την ατυχία να βρίσκονται κοντά. Μέχρι σήμερα, ακόμα και στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που επηρεάσθηκαν από την έκρηξη - γεννήθηκαν με κάποιου είδους παραμόρφωσης εξαιτίας του ατυχήματος.

O τουρισμός αυξήθηκε κατά 40% στο Τσέρνομπιλ

Η εξαιρετική σειρά Chernobyl, παραγωγής ΗΒΟ, κατάφερε να θυμίσει ξανά στον πλανήτη την τραγική πραγματικότητα που βίωσαν οι κάτοικοι. Βέβαια, για κάποιον περίεργο λόγο, εδώ και 33 χρόνια η περιοχή ποτέ δεν έπαψε να έχει τουρισμό. Εκεί που κάποτε ζούσαν άνθρωποι, η οργιώδης βλάστηση και τα άγρια ζώα (πολλές φορές επηρεασμένα από την πυρηνική ενέργεια) κατέλαβαν τα σοβιετικά κτίρια, δημιουργώντας έναν πολύ θελκτικό προορισμό για όσους θέλουν να δουν το πως είναι από κοντά ένα post-apocalyptic τοπίο.

Τσέρνομπιλ 3

Αν όμως, μέχρι πριν δύο μήνες, υπήρχαν μόνο μερικοί ριψοκίνδυνοι τουρίστες, σήμερα ο αριθμός του -όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters- έχει εκτοξευτεί. Τα ταξιδιωτικά γραφεία της περιοχής κάνουν λόγο για αύξηση των κρατήσεων έως και 40% (!) μετά την προβολή της σειράς. Πόσο όμως κοστίζει ένα tour στην ευρύτερη περιοχή; Η ξενάγηση με μετάφραση στα αγγλικά δεν ξεπερνά το κόστος των 90 Ευρώ.

Τσέρνομπιλ 4

Οι ριψοκίνδυνοι, λοιπόν, τουρίστες μπορούν να επισκεφτούν το Πρίπιατ, τη σοβιετική πόλη-φάντασμα που κάποτε στέγαζε 50 χιλιάδες ανθρώπους, η πλειονότητα των οποίων εργάζονταν για το πυρηνικό εργοστάσιο· ένα τεράστιο λούνα παρκ που δεν λειτούργησε ποτέ αλλά και το bunker όπου πολλοί από τους κατοίκους της περιοχής βρήκαν καταφύγιο μετά την έκρηξη. Είναι ακόμα νωρίς να κρίνει κανείς αν όλο αυτό προέρχεται από πραγματικά ανθρωπιστικό ενδιαφέρον ή απλά πολλοί άνθρωποι έχουν ενθουσιαστεί με το hype της σειράς. O χρόνος θα δείξει.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μάθαμε πότε θα δούμε τα νέα iPad

H Apple ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία της παρουσίασης των νέων προϊόντων της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Carys Zeta Douglas, ο 'κλώνος' της Catherine Zeta-Jones

Δες την κόρη της Catherine Zeta-Jones και του Michael Douglas να γιορτάζει τα 21α γενέθλιά της.

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου